reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
na ptasią grypę szcepionki jescze nie ma tzn zrobili ale nie przeszła badań i atestów jeszcze jest 1 lek nazywa sie TAMIFLU kosztuje około 250 zł ale jesteśmy w kolejce po niego jako kraj i firma ROCHE poinformowała mnie że za,mówienie może będzie wykonane z a parę miesięcy, poza tym TAMIFLU nie może być stosowany przez ciężarne, ale póxnij dopisali ze na płody szczurów, myszy i świnek morskich nie działa teratogennie, poza ttym lek ten jest na wirusa grypy ale nie typowo ptasiej

jeszcze jedno zastanawiam się czemu oni straszą że może umrzeć 15mln ludzi skoro ten wirus zmutowany jest w Azji od 2003 roku i zabil tam od 2003 roku 60 osób wiecej ginie w wypadkach samochodowych rocznie

nie wiem co myśleć ale boję się cholernie zwłaszcza o dzidzię
i tak Polska jst nieprzygotowana a zwykła szczepionka nic nie daje jak nie wiesz czy nie masz jakiejś małej infekcji a się zaszczepisz to 2 dnia możesz dostać grypę mimio to że szczepy wszczepiane są martwe :(

Cześć żona! :)
Dziewczyny uważajcie na siebie! dzisiaj zrobiłam miksturę na grypę - od poniedziałku zacznę ją regularnie pić z moim mężem - trochę będę śmierdziała czosnkiem, ale co tam - zdrowie najważniejsze. ;) W smaku nie jest zła, bo próbowałam u koleżanki - cała jej rodzina pije od miesiąca!
Jakby co - służę przepisem!

Pije się cały czas od października do kwietnia, 1 łyżkę rano i 1 wieczorem.

Składniki:
2 cytryny
4 główki czosnku
1 1/2 (półtora) litra przegotowanej wody (letniej)

cytryny umyć, sparzyć, drobno pokroić albo zetrzeć na tarce, razem ze skórkami, pestki wyrzucić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę (ja zmiksowałam czosnek w robocie kuchennym, bo szybciej), wymieszać cytryny i czosnek, zalać letnią wodą. Napój przechowywać (zamknięty) 3 dni w ciepłym, ciemnym miejscu w słoiku albo w emaliowanym garnku. Po 3 dniach odcedzić, przechowywać w lodówce. Pić rano na czczo 1 łyżkę, wieczorem przed snem również 1 łyżkę. Dzieci - podawać po 1 łyżeczce.
Moja koleżanka daje 2,5-rocznemu synkowi, sama też pije. Zanim to zrobiłam pojechałam do niech, powąchałam, spróbowałam i może być. Smak czosnku nie jest bardzo silny...

podobno to rewelacja - pomaga zachować zdrowie - zobaczymy

możecie dziewczyny zrobić z 1/2 porcji "na próbę" :)

reklama
Do góry