reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
felqua trzymaj się ciepło

a u nas niestety AZS :( Narazie mam dawać fenistil w kropelkach a przed skończeniem roku mozna przejść na zyrtec i on ma zmniejszyć ryzyko astmy ::) mamy kąpać tylko w oilatum i natłuszczać zmiany na skórze, Lekarz zasugerował tez żebym spróbowała zmienić proszek do prania, no i to nieszczesne mleko..... nutramigen . Zrobiłam Maksiowi butle a on w krzyk i jadl nie będzie, w końcu spróbował mój Michał i stwierdził że nie ma sie co dziwić, ja tez spróbowałam no gorzkie i wstretne to!! Zadzwoniłam do lekarza z pytaniem co w takim wypadku, stwierdził żeby mieszać, po prostu mu dodawać tego nutramigenu stopniowo żeby sie przyzwyczajal...
Kazałam Michalowi kupic glukoze i spróbuje mu to jeszcze troche oslodzić
teraz zasnął, z oporami zjadł moją mieszankę: zrobilam pół na pół nutramigen z mlekiem sojowym ::) zobaczymy co dalej :(

Mamaoli - coraz nas wiecej . My tez fenistil mamy. Ola dostala teraz jakas pokrzywke na calym ciele, nie wiem juz od czego. Mam tez te masc z eurycyna- na razie ni licho nie dziala.

Najgorsze to drapanie... swędzi go to przecież na tym upale to pewnie jeszcze gorzej ::)
wczoraj sie wystraszyłam ,że Maksowi krew z ucha leci, a okazało się że tak sobie zadrapał :(

czekam jeszcze na ten krem E45 ,teściowa ma mi kupić i może coś złagodzi

feluga super masz podejscie jestes silna babka i pelna optymizmu-a dla jasa to wazne i rehabilitacja na pewno pomoze

mamaoli,aniam oj biedne te wasze dzieciaczki :( smutno mi bo na pewna cierpia,musi ich swedziec-najwazniejsze zeby dobrac masci czy kremy-trzymam kciuki zeby jak najszybciej to podleczyc

sylwia ja mam nadzieję że to szybko przejdzie i nie przerodzi sie w nic gorszego
najgorsze jest to że nie wiadomo co tu zrobić żeby dziecku ulzyć
no.. metodą prób i błędów jedynie... do skutku

Aniam lekarz polecał mi jeszcze takie mydlo: Devmed ( chyba w płynie)

chwile poczytalam  i nastepna chwile popłakalam :(
to gorsze niz mi sie wydawało
nie chce żeby moje dziecko było alergikiem i cierpiało...

reklama
Mamaoli - alergie są przykre i dokuczliwe, to fakt. Wiem, bo sama jestem alergiczką. Ale pocieszające jest to, że teraz już przynajmniej wcześnie się je rozpoznaje i odpowiednio leczy. Bo ja przez całe dzieciństwo byłam faszerowana antybiotykami, bo lekarka ciągle stwierdzała u mnie zapalenia oskrzeli, a tymczasem był to kaszel alergiczny ::) I jeszcze jedno - to nie koniecznie jest choroba na całe życia. Mnie, odpukać, od kilku lat opuściły przykre objawy AZS. Maksowi tez na pewno przejdzie szybko!

Felqua - dobrze, że trafiłaś do tej rehabilitantki zawczasu. Regularna gimnastyka na pewno wszystko doprowadzi do porządku!

Do góry