reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
mojemu maluchowi upały mieodpowiadają przepajam go wodą z glukozą ale i tak zaraz po hcce cycka nawet dopadł mnie ostatnio w parku :)

Pisze szybko co u nas bo mam bardzo malo czasu na bb ostatnio- bo caly czas ganiamy po lekarzach-wwe wtorek bylismy nas szczepieniu i lekarka zauwazyla ze Jas zle podnosi glowke przy dzwiganiu, poza tym gdy lezy na brzuszku to podwija prawa reke pod siebie a lewa trzyma daleko wyciagnieta-co moze swiadczyc o obnizeniu miesniowym miesni barku i o jakims minimalnym porazeniu- wiec wyslala nas do neurochirurga i rehabilitanta-oczywiscie jak to w Polsce-wizyte mamy dopiero na wrzesien, wiec musimy isc prywatnie bo tu liczy sie czas. Z kolei w czwartek bylismy u okulisty i w poniedzialek idziemy do szpitala na zabieg plukania kanalika lzowego a jesli to nie pomoze to beda go przebijali-jestem cala w stresie bo matka nie moze byc obecna przy zabiegu, a ja nie wyobrazam sobie oddac Jasia w rece obcych ludzi, nawet lekarzy.

ojej, felqua moja teściowa opowiadała mi właśnie ze jej synkowi (a mojemu szwagrowi) jak miał jakies 4 miesiące, przebijali ten kanalik i ją wyprosili choć prosiła...
widać nic sie nie zmieniło
miejmy nadzieje że unikniecie tego zabiegu, u nas też był problem z oczkiem ale przeszlo

Flequa mój maz miał przebijany kanalik 26 lat temu...
szybko i bez komlikacji mimo tylu lat wstecz więc teraz tez będzie dobrze - albo w ogóle nie medzie potrzeby.

cześć agao

suszi witaj po przerwie,z zosienki klopsik maly i na zdjatkach widac ;)
anik,aniam trzymam kciuki za wasze maluszki zeby atopowe poszlo precz albo sie wyciszylo,tak jestescie super mamami-tyle wyrzeczen dla maluszka-chodzi mi tu o diete
feluga oby wizyta u neurologa potwierdzila ze z jasia zdrowy chlop oj tez bym porzezywala jakbym nie mogla byc z malym-ale moze nie bedzie koniecznosci zabiegu

co do dopajania0nie dopajam bo maly nie chce-nie zauwazylam zeby az nadto pil czesciej w upaly
ale gdyby umial pisc z butelki to czemu nie-i jak azik zauwazyla objawy odwodnienia to natychmiastowo zareagowala podajac piciu

czyli sprawa sloiczkowa zrozumiana
jak pisze "od 5 m-ca"-to jak dzidi ma np.5 m-cy i 1 dzien
a jak "po 5"-czyli jak skonczy 5 m-cy czyli od 6

tak?dobrze zrozumialam jakby cos zle to mnie oswieccie
nie mogloby byc zawsze napis "od" bo na jedno by wyszlo

reklama
sylwia532 pisze:
czyli sprawa sloiczkowa zrozumiana
jak pisze "od 5 m-ca"-to jak dzidi ma np.5 m-cy i 1 dzien
a jak "po 5"-czyli jak skonczy 5 m-cy czyli od 6

tak?dobrze zrozumialam jakby cos zle to mnie oswieccie
nie mogloby byc zawsze napis "od" bo na jedno by wyszlo

byłoby za łatwo :)

dobrze zrozumiałaś

od początku czwartego miesiąca mozna słoiczki z napisem: od 4 miesiąca i po 3 miesiącu
od początku piatego miesiąca mozna słoiczki z napisem: od 5 miesiąca i po 4 miesiącu
itd

Do góry