reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
mojemu maluchowi upały mieodpowiadają przepajam go wodą z glukozą ale i tak zaraz po hcce cycka nawet dopadł mnie ostatnio w parku :)

Pisze szybko co u nas bo mam bardzo malo czasu na bb ostatnio- bo caly czas ganiamy po lekarzach-wwe wtorek bylismy nas szczepieniu i lekarka zauwazyla ze Jas zle podnosi glowke przy dzwiganiu, poza tym gdy lezy na brzuszku to podwija prawa reke pod siebie a lewa trzyma daleko wyciagnieta-co moze swiadczyc o obnizeniu miesniowym miesni barku i o jakims minimalnym porazeniu- wiec wyslala nas do neurochirurga i rehabilitanta-oczywiscie jak to w Polsce-wizyte mamy dopiero na wrzesien, wiec musimy isc prywatnie bo tu liczy sie czas. Z kolei w czwartek bylismy u okulisty i w poniedzialek idziemy do szpitala na zabieg plukania kanalika lzowego a jesli to nie pomoze to beda go przebijali-jestem cala w stresie bo matka nie moze byc obecna przy zabiegu, a ja nie wyobrazam sobie oddac Jasia w rece obcych ludzi, nawet lekarzy.

ojej, felqua moja teściowa opowiadała mi właśnie ze jej synkowi (a mojemu szwagrowi) jak miał jakies 4 miesiące, przebijali ten kanalik i ją wyprosili choć prosiła...
widać nic sie nie zmieniło
miejmy nadzieje że unikniecie tego zabiegu, u nas też był problem z oczkiem ale przeszlo

Flequa mój maz miał przebijany kanalik 26 lat temu...
szybko i bez komlikacji mimo tylu lat wstecz więc teraz tez będzie dobrze - albo w ogóle nie medzie potrzeby.

cześć agao

suszi witaj po przerwie,z zosienki klopsik maly i na zdjatkach widac ;)
anik,aniam trzymam kciuki za wasze maluszki zeby atopowe poszlo precz albo sie wyciszylo,tak jestescie super mamami-tyle wyrzeczen dla maluszka-chodzi mi tu o diete
feluga oby wizyta u neurologa potwierdzila ze z jasia zdrowy chlop oj tez bym porzezywala jakbym nie mogla byc z malym-ale moze nie bedzie koniecznosci zabiegu

co do dopajania0nie dopajam bo maly nie chce-nie zauwazylam zeby az nadto pil czesciej w upaly
ale gdyby umial pisc z butelki to czemu nie-i jak azik zauwazyla objawy odwodnienia to natychmiastowo zareagowala podajac piciu

czyli sprawa sloiczkowa zrozumiana
jak pisze "od 5 m-ca"-to jak dzidi ma np.5 m-cy i 1 dzien
a jak "po 5"-czyli jak skonczy 5 m-cy czyli od 6

tak?dobrze zrozumialam jakby cos zle to mnie oswieccie
nie mogloby byc zawsze napis "od" bo na jedno by wyszlo

reklama
sylwia532 pisze:
czyli sprawa sloiczkowa zrozumiana
jak pisze "od 5 m-ca"-to jak dzidi ma np.5 m-cy i 1 dzien
a jak "po 5"-czyli jak skonczy 5 m-cy czyli od 6

tak?dobrze zrozumialam jakby cos zle to mnie oswieccie
nie mogloby byc zawsze napis "od" bo na jedno by wyszlo

byłoby za łatwo :)

dobrze zrozumiałaś

od początku czwartego miesiąca mozna słoiczki z napisem: od 4 miesiąca i po 3 miesiącu
od początku piatego miesiąca mozna słoiczki z napisem: od 5 miesiąca i po 4 miesiącu
itd

Do góry