reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Antoś urodził 10 marca tego roku i ma dokładnie 3 miesiące 1 tydzień i 2 dni (wg. suwaczka , którego nie umiem wkleić)

reklama
ostra rozmowa u majówek

mamooli
mój Piotrek był sadzany (by zaoszczędzić na pieluszce) i by przyzwyczić (a reagował fajnie) od ok 12 miesiąca.
teraz siada na nakładkę w toalceie - ale robi tylko siusiu - kupka zawsze w pieluchę.
coraz zadziej zakładam mu pieluch (mam więcej prania :) ) - biega po domku w majtkach.

Tak na razie  mamy Antosia, ale może za 3-4 lata popracujemy nad drugim dzieciaczkiem.

Jeśli chodzi o nocnik to długa historia, więc to jest tak: ja w sierpniu wracam do pracy i , zastanawiamy się  z mężem -Kuba ma na imie, z kim zostawić małego,( są dwie kandydatury moja babcia lub teściowa) a teściowa jest skomplikowana i ma teorię o wczesnym sadzaniu dziecka na nocnik a ja przeciwnie więc stąd moje zainteresowanie tym tematem. :)

karolka witaj !!!

moj chlopak pracuje sziftami tzn 4 dni pracuje 4 dni ma wolne - choc i tak wydaje mi sie ze bardzo malo czasu spedza ze swoja corcia - nawet wtedy gdy juz sie zaofiaruje ze sie nia zajmie - sadza ja w lezaczku a sam szpera cos w komputerze ::)
Jak Alex tylko zacznie plakac - to wola mnie bo mala moze glodna? - a karmiona byla pol godzinki wczesniej ::)
Tym bardziej jest mi smutno bo juz niedlugo ja z corcia wyjezdzamy do Polski na cale 3 miesiace i pewnie bedzie tak ze dziecko ojca sie przestraszy :( i od nowa trzeba bedzie budowac wiezi rodzinne...

Choc wczoraj zakupilismy kamerki internetowe i bedziemy sie ogladac na odleglosc ;D ale to nie zastapi relacji na zywo :(

fioolka na pewno nie zastopi,ale bediecie sie chociaz widziec a to juz duzo.ja tez sie boje ze maly nie pozna tausia po 2 miesiacach nie widzenia sie :( i zareaguje placzem

reklama
Do góry