reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

lnie martw się moja siostra miała wiele razy robione usg (miała wyrostek w 4 miesiącu)... a dzidzia urodziła się z10 punktami... i do dziś prawie wogle nie choruje a ma już 9 lat... pomyśl że technika i jakość ultrasonografu poszła do przodu od tego czasu...

reklama
no tak, teraz technika napewno poszla do przodu!wiec, skoro wszyscy mowia, ze usg nie zaszkodzi to poprostu musi tak byc...

poprzednim razem miałam od 8 tyg co tydzień albo i częśceij usg, mam zdrowego, w chwili urodzenia 10 punktowego chłopaka. chorował do tej pory tylko raz. USG sie nie prezjmuj tylko napatrz się...

Dzieki za cieplutkie przyjecie do grona marcowych mam.Ja jeszcze usg nie mialam(oprocz potwierdzenia ciazy),czekam z niecierpliwoscia a to dopiero prawdopodobnie 31 sierpnia.do gina chodze na kase chorych,ale jak mi nie zrobi to pojde do niego prywatnie.a chodze na kase bo wczesniej prywatnie trafialam na samych naciagaczy.

Witam wszystkich :) Jestem tu po raz pierwszy,ale również mam termin na marzec, na 30 marzec :)  Pozdrawiam wszystkie mamusie :) :) :)

Mam pytanie czy normalne są bóle w podbrzuszu?? Bo cały czas je odczuwam, nie są silne ale męczące. Z góry dziękuję za odpowiedź.

czasami normalne, ale zalezy jakie. najlepiej zadzwoń do lekarza i mu o nich opowiedz... jak najszybciej, dla własnego spokoju i zdrowia dzidzi

Nastka, Azik ma rację, lepiej dmuchać na zimne. Ja miałam bóle podbrzusza dość silne, ale okazało się, że wszystko jest w porządku. Pamiętaj, żeby nie brać leków bez konsultacji z lekarzem, mi ginekolog pozwoliła brać NO-SPA, więc może Tobie też pozwoli. Trzymaj się cieplutko i gratuluję Fasolki :)

reklama
witaj nastka :)
ja tez od czasu do czasu odczowam bole w podbrzuszu i z tego co czytam to jest to najbardziej normalne, z tego wzgledu, ze rozciagaja sie wiezadla... na wszelki wypadek zadzwon do lekarza i sie popytaj, no i daj znac co ci powiedzial :)

Do góry