reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
mokkate pisze:
Dziś postanowiłam, że zamiast kawy zrobię sobie kakao.
(Po kawie coś mnie uwiera na żołądku). Ale jestem taka śpiąca, że chyba jednak się złamię.
Powiedzcie, czy pozwalacie sobie na słabą kawę?

ja sobie pozwalam - ale na słabą :)

Dziewczyny, powiedzcie mi co o tym myslicie:

Lekarza prowadzacego mam poza Warszawa- jakies 130 km stad. moge tam rodzic, wlasciwie w rodzinie, wiec na pewno opieka bedzie dobra. I jesli chodzi o sam porod to nie mam nic przeciwko. Ale po porodzie chcialabym od razu byc u siebie w domku a nie u rodziny. Czy myslicie ze po wyjsciu ze szpitala moge od razu wybrac sie z dzieckiem w taka podroz? (130 km?) Zwykle podroz zajmuje nam okolo 2 godzin- czasem troszke mniej czasem troszke wiecej.
Bo w Wawie biore pod uwage Solec- nie wiem ile stamtad do Piaseczna bede jechac, ale raczej nie dluzej niz godzine. No, ale na Solcu nikogo nie znam, a tam caly szpital wlasciwie i personel.

No i mam problem. Nie wiem na co sie zdecydowac. Na pewno w tym "moim" szpitalu moge liczyc na najlepsza opieke. Ale rownie wazne jest dla mnie dochodzenie do siebie na "swoich smieciach"

Czy maluszek na takiej podrozy nie ucierpi? (fotelik mamy miec maxi cosi)

Czy ja dam rade przesiedziec tak dlugo na fotelu?

Oczywiscie licze sie tez z tym, ze porod mnie zaskoczy i wtedy nie bedzie mozliwosci wyboru szpitala, tylko pedzenie do tego, ktory akurat blizej,.

Aniam- ja po porodzie nie mogłam długo siedzieć.
Jazda nawet 15 minut autem nie należała do przyjemności! :(
Chyba bym nie wtrzymała dwóch godzin jazdy.

Witam wszystkie przyszłe mamusie:)
Proszę o dopisanie mojego maleństwa do listy.
Termin mam na 7 marca i prawdopodobnie będzie chłopczyk :)
pozdrawiam

aniam! to byłby wyczyn!! Ja bym się chyba nie zdecydowała!!!

a co do kawy - mam bezkofeinową, pozwalałam sobie na kofeinową, ale po pobycie w szpitalu zdałam sobie sprawę, że ona wypłukuje magnez z organizmu i przestałam pić, żeby skurczy nie wywoływać

Ja tak samo jak dziewczyny, wolałabym blizej. Ja cale szczescie szpital mam 5 minut drogi samochodem.

Jesli chodzi o kawe to przed ciązą 4 dziennie to normalka. Teraz odpycha mnie na kilometr, nawet ta z mleczkiem i cukrem.

ja na kawe patrzec nie moge!! kiedys przed ciaza to byla normalka- rano filizanka kawy z mleczkiem a teraz nic a nic, od drugiego misiaca ciazy nawet lyczka kawy nie moge do ust wziac :(
ale za to litrami moge pic kakao i chetnie z tego korzystam!!
felqua: te gratuluje konca sesji, radosc podzielam bo ja zakonczylam ja wlasnie dzisiaj upi! jutro ostatni wpis i indeks do dziekanatu precz!
co do podrozy autkiem: nie wiem jak to bedzie ale nie dalabym chyba rady wysiedziec tak dlugo w aucie a malenstwo tez szkoda meczyc takie malutkie. trudna decyzja aniam ale jestem pewna ze zdecydujesz sie na to co bedzie najlepsze dla ciebie i dzidzi :)

reklama
aniam wiadomo u siebie najlepiej,dzidzia powinna przespac jazde,a ty jezeli bedziesz sie dobrze czula to zdecydujesz czy dasz rade dojechac,

Do góry