reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
a ja wczoraj i przede wczoraj miałam więcej energii i trochę po domu się pokręciłam no i wczoraj lekarz znowu mnie uziemił :mad:

nie nadrobiłam wszystkiego w czytaniu ... i już chyba nie dam rady...

moja kuchnia wyglada coraz lepiej :)

skręciłam dziś szufladę pod łóżko - jejku - pomnik dla tego kto wymyslił wkrętarkę - 5 minut i gotowe ;)

lubię być w domku ;)

dzięki dziewczyny za pamięć​

azik :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

dopiero co wróciłaś ze szpitala a Ty już za robotę się bierzesz !!!!!!!!

dziewczyno odpuść sobie chociaż trochę i się pooszczędzaj

::)

A ja pojechalam sobie do sklepu i wracajac ustawialam sie na zlym pasie, wyjechalam na jakas autostrae, potem kolejna i kolejna, zawrocic nie bylo jak. W koncu zjechalam do jakiegos miasta, na szczscie mialam w samochodzi mape i jakos znalazlam droge do domu po...1,5 godziny. Dzieki Bogu ze jeszcze widno bo chyba bym do jutra jezdzila.

Azik- witaj!! I nie przemęczaj się przy remoncie.
Jak zniosła rozstanie starsza pociecha?
Pewnie teraz, to Cię nigdzie nie wypuści.. ;)

katiNJ pisze:
A ja pojechalam sobie do sklepu i wracajac ustawialam sie na zlym pasie, wyjechalam na jakas autostrae, potem kolejna i kolejna, zawrocic nie bylo jak. W koncu zjechalam do jakiegos miasta, na szczscie mialam w samochodzi mape i jakos znalazlam droge do domu po...1,5 godziny. Dzieki Bogu ze jeszcze widno bo chyba bym do jutra jezdzila.

no to sobie zafundowałaś wycieczkę krajoznawczą ;D a w polsce narzekają, że nie ma autostrad, a widać ma to swoje dobre strony... zawrócić można praktycznie wszędzie ;D

I w końcu coś znalazłam nt. becikowego

Becikowe w wysokości 1 tys. zł będzie przysługiwać matkom, które urodziły dziecko 10 listopada ubiegłego roku i później. A wszystko za sprawą zapisu w ustawie o świadczeniach rodzinnych mówiącego, że na złożenie wniosku o wypłatę jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka rodzice mają 3 miesiące - wyjaśnia "Dziennik Polski".
Nowelizacja ustawy o świadczeniach rodzinnych, która przyznaje prawo do becikowego wszystkim matkom, ukazała się właśnie w Dzienniku Ustaw nr 12 z dnia 25 stycznia 2005 r. Przepisy nowelizacyjne wejdą w życie po upływie 14 dni od dnia ich ogłoszenia w Dzienniku Ustaw, a więc 9 lutego.
Ustanawiając jednorazową zapomogę dla każdej matki nowo narodzonego dziecka posłowie nie określili żadnej daty, od której można by ustalać, komu przysługuje becikowe. Za to do ustawy wprowadzono zapis, że "wniosek o wypłatę zapomogi składa się w terminie 3 miesięcy od dnia narodzin". A to oznacza, że 9 lutego, kiedy zaczną obowiązywać nowe przepisy, będzie się kończył 3- miesięczny termin dla matek, które urodziły dziecko 10 listopada.

reklama
Anian...czy wiadomo do jakiego urzzedu powinnysmy składac wnioski? i czy to beda gotowe formularze czy trzeba odrecznie napisac ?

Do góry