reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
a ja wczoraj i przede wczoraj miałam więcej energii i trochę po domu się pokręciłam no i wczoraj lekarz znowu mnie uziemił :mad:

nie nadrobiłam wszystkiego w czytaniu ... i już chyba nie dam rady...

moja kuchnia wyglada coraz lepiej :)

skręciłam dziś szufladę pod łóżko - jejku - pomnik dla tego kto wymyslił wkrętarkę - 5 minut i gotowe ;)

lubię być w domku ;)

dzięki dziewczyny za pamięć​

azik :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

dopiero co wróciłaś ze szpitala a Ty już za robotę się bierzesz !!!!!!!!

dziewczyno odpuść sobie chociaż trochę i się pooszczędzaj

::)

A ja pojechalam sobie do sklepu i wracajac ustawialam sie na zlym pasie, wyjechalam na jakas autostrae, potem kolejna i kolejna, zawrocic nie bylo jak. W koncu zjechalam do jakiegos miasta, na szczscie mialam w samochodzi mape i jakos znalazlam droge do domu po...1,5 godziny. Dzieki Bogu ze jeszcze widno bo chyba bym do jutra jezdzila.

Azik- witaj!! I nie przemęczaj się przy remoncie.
Jak zniosła rozstanie starsza pociecha?
Pewnie teraz, to Cię nigdzie nie wypuści.. ;)

katiNJ pisze:
A ja pojechalam sobie do sklepu i wracajac ustawialam sie na zlym pasie, wyjechalam na jakas autostrae, potem kolejna i kolejna, zawrocic nie bylo jak. W koncu zjechalam do jakiegos miasta, na szczscie mialam w samochodzi mape i jakos znalazlam droge do domu po...1,5 godziny. Dzieki Bogu ze jeszcze widno bo chyba bym do jutra jezdzila.

no to sobie zafundowałaś wycieczkę krajoznawczą ;D a w polsce narzekają, że nie ma autostrad, a widać ma to swoje dobre strony... zawrócić można praktycznie wszędzie ;D

I w końcu coś znalazłam nt. becikowego

Becikowe w wysokości 1 tys. zł będzie przysługiwać matkom, które urodziły dziecko 10 listopada ubiegłego roku i później. A wszystko za sprawą zapisu w ustawie o świadczeniach rodzinnych mówiącego, że na złożenie wniosku o wypłatę jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka rodzice mają 3 miesiące - wyjaśnia "Dziennik Polski".
Nowelizacja ustawy o świadczeniach rodzinnych, która przyznaje prawo do becikowego wszystkim matkom, ukazała się właśnie w Dzienniku Ustaw nr 12 z dnia 25 stycznia 2005 r. Przepisy nowelizacyjne wejdą w życie po upływie 14 dni od dnia ich ogłoszenia w Dzienniku Ustaw, a więc 9 lutego.
Ustanawiając jednorazową zapomogę dla każdej matki nowo narodzonego dziecka posłowie nie określili żadnej daty, od której można by ustalać, komu przysługuje becikowe. Za to do ustawy wprowadzono zapis, że "wniosek o wypłatę zapomogi składa się w terminie 3 miesięcy od dnia narodzin". A to oznacza, że 9 lutego, kiedy zaczną obowiązywać nowe przepisy, będzie się kończył 3- miesięczny termin dla matek, które urodziły dziecko 10 listopada.

reklama
Anian...czy wiadomo do jakiego urzzedu powinnysmy składac wnioski? i czy to beda gotowe formularze czy trzeba odrecznie napisac ?

Do góry