reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
monika_pk pisze:
KOBIETKI......!!!!!!!!! budzet przyjety!!!!!!!!!....jednak jest realna szansa na becikowe :)....jeszcze tylko Senat.....

nie wiem na które becikowe się Moniko cieszysz, ale ja usłyszałam w TV jedno zdanie...że becikowe (te dla wszystkich kobiet) ma być ale od przyszłego roku. Może ktoś wie coś innego?

A co w końcu z dłuższym macierzyńskim?

""Jedną z najważniejszych przyjętych poprawek była poprawka rządu, wskazującą źródła sfinansowania 1,3 mld zł na wypłatę tzw. becikowego. Poprawka zakłada zwiększenie dochodów budżetu państwa o 553,4 mln zł, przy jednoczesnym zmniejszeniu wydatków o 746,6 mln zł.""

Anian...czytajac to,wydaje mi sie ze ustawa bedzie obowiazywac od tego roku....

mam kryzys emocjonalno-egzystencjalny :mad: ja już chce być chudą laską z niechudym bobasem!!!!!!! o boszzzzzzz ale gruba balbina jestem..... i jakaś taka niezdarna...... i zamiast palcy u rąk mam serdelki........ kto mi zabrał moje palce?1!!!!! oddawać buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

oby do marca, spojrzałam na suwaczek, to jeszcze 62 dni.....ratunku

Mnie też się wydawało, że becikowe, i jedno i drugie, ma obowiązywać od stycznia br. Tzn. nawet kobiety, które juz urodziły, po wejściu uchwały w życie mają otrzymać becikowe. A co do macierzyńskiego to sprawa jakoś umilkła...

wykąpałam się wydepilowałam co mi zajeło strasznie dużo czasu i chyba będę maiała zakwasy ;) ale jestem gotowa na wizyę czekam aż mężuś się przykula łaskawie zje obiadek i pojedziemy

mam nadzieję że wszystko ok

aga! na pewno będzie ok :)

Pytia! Masz dzis świetny i niepowtarzalny suwaczek: 35 tydzień ciąży, 35 dni do końca... Zazdroszczę :)

z becikowym sie pogubilam zupelnie................o macierzynskim czytalam ze niewypal i sie nie zgadzaja na 2 tyg(tez mi duzo te 2 tyg..........dla nich oczywiscie nic nie znaczy ale dla mam.....)

kinga ale ty jestes spostrzegawcza ;), pytia tylko miesiac i push push..........

aga ja juz zrezygnowalam z golenia nie daje rady,zreszta po goleniu jakos mnie tam wszystko piecze i boli,

reklama
Ahhh ta depilacja- ja wczoraj golilam sie z lusterkiem pomiedzy nogami, a i tak jakos wyszlo mi to niedokladnie...no i caly czas mam wygolony te ukosny pasek po prawej stronie, w razie gdyby juz mnie na porodowke brali i mieli nacinac...

Do góry