reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
monika_pk pisze:
KOBIETKI......!!!!!!!!! budzet przyjety!!!!!!!!!....jednak jest realna szansa na becikowe :)....jeszcze tylko Senat.....

nie wiem na które becikowe się Moniko cieszysz, ale ja usłyszałam w TV jedno zdanie...że becikowe (te dla wszystkich kobiet) ma być ale od przyszłego roku. Może ktoś wie coś innego?

A co w końcu z dłuższym macierzyńskim?

""Jedną z najważniejszych przyjętych poprawek była poprawka rządu, wskazującą źródła sfinansowania 1,3 mld zł na wypłatę tzw. becikowego. Poprawka zakłada zwiększenie dochodów budżetu państwa o 553,4 mln zł, przy jednoczesnym zmniejszeniu wydatków o 746,6 mln zł.""

Anian...czytajac to,wydaje mi sie ze ustawa bedzie obowiazywac od tego roku....

mam kryzys emocjonalno-egzystencjalny :mad: ja już chce być chudą laską z niechudym bobasem!!!!!!! o boszzzzzzz ale gruba balbina jestem..... i jakaś taka niezdarna...... i zamiast palcy u rąk mam serdelki........ kto mi zabrał moje palce?1!!!!! oddawać buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

oby do marca, spojrzałam na suwaczek, to jeszcze 62 dni.....ratunku

Mnie też się wydawało, że becikowe, i jedno i drugie, ma obowiązywać od stycznia br. Tzn. nawet kobiety, które juz urodziły, po wejściu uchwały w życie mają otrzymać becikowe. A co do macierzyńskiego to sprawa jakoś umilkła...

wykąpałam się wydepilowałam co mi zajeło strasznie dużo czasu i chyba będę maiała zakwasy ;) ale jestem gotowa na wizyę czekam aż mężuś się przykula łaskawie zje obiadek i pojedziemy

mam nadzieję że wszystko ok

aga! na pewno będzie ok :)

Pytia! Masz dzis świetny i niepowtarzalny suwaczek: 35 tydzień ciąży, 35 dni do końca... Zazdroszczę :)

z becikowym sie pogubilam zupelnie................o macierzynskim czytalam ze niewypal i sie nie zgadzaja na 2 tyg(tez mi duzo te 2 tyg..........dla nich oczywiscie nic nie znaczy ale dla mam.....)

kinga ale ty jestes spostrzegawcza ;), pytia tylko miesiac i push push..........

aga ja juz zrezygnowalam z golenia nie daje rady,zreszta po goleniu jakos mnie tam wszystko piecze i boli,

reklama
Ahhh ta depilacja- ja wczoraj golilam sie z lusterkiem pomiedzy nogami, a i tak jakos wyszlo mi to niedokladnie...no i caly czas mam wygolony te ukosny pasek po prawej stronie, w razie gdyby juz mnie na porodowke brali i mieli nacinac...

Do góry