reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

ja tak troszke odskocze od watku: podajcie mi prosze (jesli to mozliwe) adres stronki z suwaczkiem gdzie bede mogla ustawic czas trwania mojego malzenstwa- moja nie chce sie za cholere otworzyc wiec moze tamaten adres juz nie aktualny jest

reklama
magdalena kliknij na czyjś małżeński suwaczek to powinna się taka stronka otworzyć

ale mały wczoraj mnie torturował
położyłam si i co jakieś kilka minut takie ukłucie w pęcherz że aż mnie drszcze przeszywały siusiu mi się chciało i się darłam

jakby conajmniej dorwał jakąś szpilk i mi wkłuwał w pęcherz po 20 minutach zlitował się jak mąż mu powiedział że dostanie na pupę ;)

fionka rzeczywiście wydatki są nieziemskie ja w samym listopadzie na badania itd wydałam 1400 zł
za każdą wizytę u ginekologa płacę 100 żł usg 3d 200 zł kremy na rozstępy 1 na 1,5-2 miesiące 90 zł

o teraźniejszych wydatkach nie wspomnę no i oczywiście odzież ciążowa martwiłam się że mam jej o wiele za mało a tymczasem leżę w łóżku a jak wychodzę to na 1 godzinę

wiesz agao czasami zastanawiam się skąd my z mężulkiem wzięliśmy na to wszystko pieniądze ??? i chyba jest trochę prawdy w powiedzeniu że jak się pojawia dziecko to i pieniądze się skądś znajdą ja na wszelki wypadek nie liczę ile nas już ciąża kosztowała nie mówiąc o wyprawce i opłaceniu bezpłatnego (ha ha ha) porodu :mad:

a ja na ciąże wydałam ok 300-400 złotych - to chyba jednak nasz wybór jeżeli o to chodzi...

i tak bym nie miała by wydać więcej...

azik pisze:
a ja na ciąże  wydałam ok 300-400 złotych - to chyba jednak nasz wybór jeżeli o to chodzi...

i tak bym nie miała by wydać więcej...

z tym wyborem to różnie bywa, dużo zależy od tego jak przebiega ciąza, gdzie się mieszka i jakie się ma możliwościu
i pewnie nie bez znaczenia jest to że to twoja druga ciąża i z racji pewnego doświadczenia inaczej możesz spojrzeć na pewne rzeczy

reklama
fionka pisze:
wiesz agao czasami zastanawiam się skąd my z mężulkiem wzięliśmy na to wszystko pieniądze  ??? i chyba jest trochę prawdy w powiedzeniu że jak się pojawia dziecko to i pieniądze się skądś znajdą ja na wszelki wypadek nie liczę ile nas już ciąża kosztowała nie mówiąc o wyprawce i opłaceniu bezpłatnego (ha ha ha) porodu :mad:
jest takie powiedzienie: Bog dal dzieci, da i na dzieci"
i to prawda, niby nie ma sie pieniedzy ani zadnych rzeczy dla maluszka a tu nagle niwiadomo skad wszystko sie nagromadzilo. powolutku, bez pospiechu i wszystko sie udaje przygotowac pradwa?

Do góry