reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

w 5 10 15 super przeceny, kupiłąm Piotrusiowei kurtkę zimową za 30 zł - dla Bartusia dzieki Bogu -- nic :)

e komisie na moim osiedlu jest wszystko, od zabawek po ubrania ciążowe...

reklama
Kasia, zapomniałam co to był za sklep, chyba smyk... do H&M nie wchodziłam, bo nie lubię tego sklepu
2 dni prawie non stop spałam, zeszła mi opuchlizna z kolana, mogę je prawie swobodnie zginać, miałam stabilizator + dodatkowo dowaliłam bandaż elastyczny no i 1 kule miałam i ramię Krzysia z drugiej strony, nie było tak źle! Krzyś podjechał pod samą klatkę, w plejadzie pod samo wejście, dużo nie chodziłam.

Azik- to chyba ty najlepiej bedziesz umiala odpowiedziec. Wlasnie maz mnie zapytal skad wiadomo czy porod sie zaczal? I kiedy i na ile wczesniej da sie przewidziec ze np. za pare dni bedzie sie rodzic? Czy tylko lekarz moze to stiwerdzic? Czy samemu cos sie czuje? Bo ja nic nie wiem :-[

mi odszedł czop śluzowy i miałam skurcze co 10 minut, a że miałam c to nie doczekałąm rozoju sprawy, więc nic pomóc więcej nie mogę...

ale z tego co mówili na SR, regularne skurcze co ok 10 minut, lub odejście wód płodowych, lub czopa śluzowego sugerują udanie sie na oddział położniczy.

tylko ze z tym czopem sluzowym to roznie-moze odejsc nawet 2 tyg.przed porodem...........tydzien,dzien lubw dzien porodu
no ale jest faktem ze porod juz niedlugo

Aniam - zajrzyj na te wątki, gdzie piszą dziewczyny, które już urodziły (np.na grudzień). Podobno skurczy porodowych nie da się pomylić z żadnymi innym i będziemy wiedziały. Wody nie zawsze odchodzą w domu. jest kilka objawów przepowiadajacych zbliżający się poród (opuszczenie brzucha, odejście czopu itd.), ale nie u wszystkich dziewczyn występują.
To, co możesz sama określić to regularność skurczy,odejście wód, czopa, ale raczej nie sprawdzimy czy mamy rozwarcie - to musi lekarz lub położna.

a no racja racja azik ja na bocianie wyczytalam ze jak przyjda skurcze to sie nie da pomylic z niczym bo one staja sie coraz czestsze i zeby to sprawdzic ze to juz to wejsc do cieplej wody(nie goracej)jezeli przejdzie to nie to jezeli nie przejdzie to to.ale nie wiem czy bede sprawdzac lepiej od razu na porodowke
w sumie to tez odradzaja zeby nie za wczesnie ze lepiej posiedziec w domciu a nie w szpitalu-ale jak beda co 10 min to juz jechac.
tyle teori a w praktyce sie okarze ;)

ja nim zaszłam w ciążę nawet w najśmielszych myślach nie przypuszczałam,że jest ona taka droga,fakt do ginka chodzę prywatnie(ale państwowo kolejki gigant, i musiałabym urywać się z wykładów,aby pojawiać się na wizytach)więc co 3-4 tygodnie kosztuje mnie to 50-70 zł...przy okazji pieniądze za badania...krew,mocz,itd...no,ale najdroższe są leki,a ja mam w domu niemałą apteczkę,bo mój organizm fatalnie znosi ciążę i cały czas muszę go czymś wspomagać...ubrań ciążowych nie liczę,bo w sumie kupiłam sobie tylko dwie pary spodni z allegro i jedną ciążową bluzkę z h&m,do tego trochę kremów na rozstępy...już uzbierała się dla studentki niezła sumka,a ile jeszcze przede mną ;)

reklama
Do góry