reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Witam w Nowym Roku! i ściskam ciepło!

Właśnie wróciliśmy ze Szklarskiej, a w domu 6,5 stopnia i próbujemy nagrzać - brrrrrrrrrrrrrrrrr
Kominek aż huczy, kaloryfery na max, ja w kocu z herbatą czekam aż się rozgrzeje .... (na razie jest 11).

Znajomi przesłali maila że urodzili w Sylwestra (ślicznego chłopaczka :)) a mieli termin na Wigilię :D
fajnie mają!

W górach mnóstwo śniegu - urządziliśmy sobie małe górskie wyprawy bo znajomi szusowali na nartach. Szlaki zasypane - wpadaliśmy w zaspy po pas :), wicher i mróz - rewelacja
Sylwester - trwał przez ... cały wyjazd! - byliśmy z grupą 12 znajomych i kotem! po 4 nocach , imprez naprawdę już cieszy mnie spokój - były tańce, szampan i grzane wino, innych rzeczy zakazanych się nie dopuściłam  ;) - ciągle mam wrażenie, że musze jeszcze poużywać póki mogę ;D

Z przykrych akcentów - przez całe Święta i potem teściowie nie raczyli zadzwonić, przesłali zdawkowego smsa z życzeniami na Wigilię, ale dziś skoro świt teściowa zadzwoniła, żeby nas ... opier...ić.

Pozdrawiam :)

co do smoczków - to zalżey czy dzidzia jest uczulona na lateks.
więc kup jeden taki jeden taki (więcej nie będzie ci potrezbna, jakby co to dokupisz)

koga - nie myśl o teściach, pomyśl że tak naprawdę ich nie potrzebujeszi masz gdzieś ich zyczenia i rozmowy.

agao pisze:
Kinga Ty to masz fajnych tych sąsiadów tu kolacja tu obiadzik

tak tak tak, takich sąsiadów życzę każdemu. Są naprawdę świetni, jak nasza rodzina. Obiadzików i kolacyjek to było już tyle, że trudno się doliczyć .... :)

Najlepsze jest to, że ich trzyletni synek jak wrócił ostatnio ze szpitala (miał bardzo ciężki zabieg), jak mnie zobaczył, rzucił wszystko, przybiegł, przytulił się do moich nóg i krzyczał: DIGA!!! DIGA!!! (bidulek, nie umie jeszcze powiedzieć Kinga :) ) To było słodkie

ale sie dzis zdenerwowałam........miałam dzis ksiedza po koledzie....chciał nas pominac,bo "nie mamy slubu koscielnego".....a potem sie dowiedziałam ze" dziecka nam nie ochrzcza bo nie zyjemy w wierze".......
owszem .....nie ma mamy slubu koscielnego mimo ze nic nam nie stoi na przeszkodzie....ale chyba nie moga nam odmówic chrztu nawet przy bocznym ołtarzu?

zależy generalnie od ksiedza i parafii nieraz sa takie wały że nie chcą ale generalnie nie mają prawa odmówić chrztu!!!!

moja kuzynka żyje z rozwodnikiem mają 2 dzieci i zostały ochrzczone i to na wsi gdzie zwykle księża mają jakieś tam swoje fiufiu

reklama
własciwie powinnam sie była tego spodziewac.....ale martwie sie o duszyczke mojego malenstwa....z drugiej strony jesli mam wziasc slub koscielny tylko dlatego ze chce ochrzcic dziecko to tez jest chore.....

Do góry