reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Spóźnione zyczenia świąteczne Mamusie!!!
Jak żyjecie?? Ja jestem przeżarta, choć mało co mogę zjeść, żołądek mi sie skurczył chyba... Agacior zadowolony, szaleje, bo co rusz dostaje jakieś smakołyki. ;)
Dzisiaj zjedliśmy sniadanie świateczne o 10, a potem spaliśmy do 14 ;) Totalne lenistwo!!! ::)

reklama
ja jestem happy rodzice z nami siedzą gadają choinka zapalona świeczki na stole w końcu porzadne żarcie

jeden problem to taki że się z lekka przejadłam ale nie tak źle
wczoraj wieczorem wypiłam szklankę coli i mnie pobudziło i małego też dzikował strasznie

aż się po tej coli w nocy pociłam jak zwykle po kofeinie zresztą

też mam colę na święta, ale wydzielam sobie pół szklanki dziennie ;) profilaktycznie zaparzam sobie codziennie szklaneczkę mięty ;)
kurcze, ja nawet nie powąchałam ciasta!!! a mam sernik, makowiec, piernik i masę ciasteczek!!!
najważniejsze, że Krzyś zrobił mi śledzie po cygańsku - te mogę zjeść w każdej ilości i o każdej porze ;)

ciekawe jak będzie po świętach - waga i te sprawy. Też codziennie pije mięte, mam podobno cukrzyce ciążową więc pepsi nie kupowałam ale wychodzi na to że moge pić .Jakie to wszystko skomplikowane :)

czuję się przeżarta ale z bobaskiem wszystko ok, dostał dziś porządne żarcie i całkowity luzik i spokój. Tatuś twierdzi, że będzie chłopiec-zobaczymy.

cześć dziwczyny ja mam termin na 5.03 ale moja dzidzia, chyba dziewczynka bo tak ocenia lekarz na 8o%, chyba wyjdzie wcześniej bo już w 28 tygodniu miała wymiary na 31 tydzień w pomiarach usg, i lekarz zaznaczył że urodze chyba w 37 tygodniu ale ja będę cierpliwie czekała, bo to nigdy nic nie wiadomo

agawa1 pisze:
Znająć życie to w anglii nie robią bo kasy nie mają. Jak miałam cyste na jajniku i robione usg w Anglii to nic nie widzieli a miałam wcześniej robione usg w polsce i była. potem był szpital i operacja i okazało sie że jest i ma 3,5 cm. Najlepiej dodać 10 dni do miesiączki. Jeszcze dochodzi pierwsza data ruchów płodu ale nie wiem jak to sie od niej liczy. Przechlapane :(

Agawa1 no to ladnie!! jestem w szoku.
Znalazlam na pewnej stronce jak sie oblicz termin no i napisali tak:
Termin porodu = data ostatniej miesiączki – 3 miesiące + 7 dni
Wiec jak obliczylam takim sposobem to wychodzi mi na 15 marca hehe :) no chyba ze liczyc od 15 to na 21 marca hehe ja swiruje juz nie wiemjak one to obliczaly.Pozdrawiam

reklama
czuję się jak zbity pies do 4 nie zmtużylam oka ledwo siedzę

jeszcze mężulo nosem pociąga i gardło go boli jak mnie zarazi to oskalpuję !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry