reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

reklama
ja jeszcze rozumiem ,zę sa kobiety które nie chca dzieci, z bardziej lub mniej kosmetycznych powodów.

ale czemy cholera, nie wysterylizują się, jeżeli już prostsza antykoncepcja na nich nie działa.
wtedy byłoby mniej tych małych. nieszczęściwych stworzeń. :(

Dziewczyny ja też tego nie umiem zrozumieć mimo, iż taką sytuację znam od podszewki ...... moja mama ma na wychowaniu 2 dzieci siostry i teraz jeszcze po 20 listopada Sąd przyzna jej pozostałą dwójkę.... Moja siostra na początku zrzekła się praw do starszej dwójki, a teraz się tego wypiera ..... Nie mamy na pewno tej samej krwi...... Czasem się zastanawiam czy Mojej mamie na porodówce nie podrzucili innego dziecka, bo to jest naprawdę niemożliwe ....... Może też przez jej sytuację jestem zupełnie inna, kocham swoją Gaję / Laurę mimo, iż jest jeszze w bruszku i nigdy nie pozwoliłabym, aby stała jej się jakaś krzywda. Po prostu uczyłam się na jej błędach ....

Ja myśle że pewne kobiety po prostu nie powinny mieć dzieci dla ich dobra, wystarczy oglądnąć w poniedziałek  "kochaj mnie" mój mąż zawsze mnie prosi żebym przełączyła bo nie chce patrzeć na nieszczęśliwe dzieci, najczęściej alkocholików, to okropne! po co rodzą dzieci skoro nie potrafią ich kochać i zaspokoić podstawowych potrzeb!!

mam to na co dzień w pracy - rozszarpałabym takie matki na strzępy!!! nawet ni wyobrażacie sobie w jakim stanie trafiają dzieci do pogotowia rodzinnego - w głowie niekiedy się nie mieści

Niektóre robią to choćby ze względów materialnych. Moja siostra np. nie musiała nigdy pracować. Na czwórkę dzieci dostawała łącznie 1170 zł .........
Osinka jakie studia, jaki kierunek skończyłaś, że tam pracujesz ? to Moje marzenie, choć wiem, że to w sumie nic przyjemnego to bardzo bym chciała pracować w takiej instytucji.

a jeśli chodzi o utrate figury czy ładnego biustu to  przecież jest chwilowe! chociaż znam kobiety które już nie wróciły do dawnej figury, brzuch też już nigdy idealnie płaski nie bedzie ale czy to takie ważne?  ja z Ola przytyłam ponad 23 kg  byłam przerażona że tak dużo ale po porodzie , sama niewiem kiedy wróciłam do dawnej wagi, teraz już mam prawie 10kg wiecej ale jestem spokojna- to chwilowe
a w ogóle to myśle że ciąża dodaje kobiecości!

reklama
czyli mama będzie rodziną zastepczą dla dzieciaczków?

skończyłam pedagogike opiekuńczo-wychowawczą o specjalności terapeutycznej, no i podyplomowe: praca socjalna i organizacja pomocy społecznej

Do góry