reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

reklama
Ja tez nie słyszałam, żeby u nas kogokolwiek skontrolowali. W szkole to nawet wolą jedno długie, ze względu na ciągłą konieczność zmieniania planu. Ja mam zamiar popracować do czerwca. Potem wakacje, a potem L-4 do grudnia.

IVKA76 Ja we Wrocławiu byłam na zwolnieniu od grudnia do czasu porodu. Powiem Wam, że zwolnienia dostawałam od lekarza pierwszego kontaktu. A zdecydowałam się na zwolnienie po tym, jak sama siedziałam (dosłownie przy biurku) 10 godzin w pracy i nawet nikt nie sprawdził chociaż telefonicznie, czy ze mną wszystko OK. Jak wstałam od komputera, to zatoczyłam się na sąsiednie biurko, a później stałam chyba z 10 minut na mrozie na Rynku, bo nie mogłam zrobic kroku - złapał mnie jakiś silny skurcz.

no wlasnie najlepiej byloby dla mnie, bartusia i mojej firmy zebym wziela jedno zwolnienie ale kontynuowala je az do porodu. bo nie blokowalabym wtedy miejsca, a i bartus by wiecej skorzystal ;-) ale przyznam sie ze juz mi coraz ciezej stac, tym bardziej ze mamy klime zepsuta i w pracy jest zwykle jakies 23-25 stopni a jeszcze wszedzie komputery i monitory :-(

nie przejmuj się

Człowiek czasami staje na głowie by zadowolić wszystkich a zapomina o samym sobie

przy dwójce odrobisz zwolnienie szybko :p
oczywiście to będzie sama przyjemność....
tylko schowaj noże i inne ostre narzędzia :p

a tak poważnie - to idź po zwolnienie.

tak, ja tez o ostrych przedmiotach myślałam pod swoim kontem :)

nerwowym człowiekiem jestem...

kocham moje dzieci i z przyjemnością odprowadzam Piotrka do przedszkola.... hmmm

Moje Drogie Koleżanki Dzis Dzien Zwyciestwa I Ja Tez Zwycięzylam Zdalam Egzamina Na Autobus I Jestem Nauczycielem , Ktory Posiada Prawo Jazdy Kat. B Oraz Od 09.05. Kat D
Jestem Bardzo Szczesliwa :-d:-d:-d

reklama
Do góry