reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Martyna - Imię żeńskie pochodzenia łacińskiego od męskiego Martinus (Marcin), które z kolei jest imieniem teoforycznym, utworzonym od imienia boga wojny Marsa. Martina (Martyna) to pierwotnie należąca do Marsa, poświęcona Marsowi.

tym razem z imiona.net, ale powtarza się to w kilku źródłach ;-)

reklama
wiem gdzie szukać, bo już przeszliśmy ten etap szukając słowiańskiego imienia dla naszej córki :-)

Kinga - jesteś pewna,że chcesz taką wojowniczą istotę? ;-)

noooo proszę... i ślicznie dziękuję...

Powiem wam szczerze, że nie zagłębiałam się nigdy w pochodzenie imion (wystarczy mi informacja, że Kinga pochodzi od Kunegundy :baffled::baffled::baffled:).

Niektóre imiona mi jakoś "nie brzmią" - nie umiem powiedzieć dlaczego... To imię mi brzmi, tak zresztą jak Karolina - wydają mi się być takie "charakterne" :-)

ważne co znaczy a nie skad pochodzi ;-), a Kunegunda oznacza "bojowniczkę rodu"...oj biedny ten wasz Rafał :-D

Kinga - jesteś pewna,że chcesz taką wojowniczą istotę? ;-)

yes yes yes :-D

wole wojowniczą, niż (i tu brakuje mi słowa)... niewojowniczą.
Może dlatego, że sama jestem uparta i widzę różnice między mną i moją siostrą, która aż tak uparta nie jest.
Jej jest chyba trudniej się znaleźć w niektórych trudnych sytuacjach. Nieraz mi jej żal, ja bym 100 razy szybciej podjęła jakąś decyzję i wogóle ...

tak, chcę wojowniczke :tak::tak::tak:

no Kinga trzy wojownicze babki w domu

kup Rafałowi psa, niech ma kogoś po swojej stronie P
albo chociaż chomika, rybki...

reklama
Do góry