reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

Martyna - Imię żeńskie pochodzenia łacińskiego od męskiego Martinus (Marcin), które z kolei jest imieniem teoforycznym, utworzonym od imienia boga wojny Marsa. Martina (Martyna) to pierwotnie należąca do Marsa, poświęcona Marsowi.

tym razem z imiona.net, ale powtarza się to w kilku źródłach ;-)

reklama
wiem gdzie szukać, bo już przeszliśmy ten etap szukając słowiańskiego imienia dla naszej córki :-)

Kinga - jesteś pewna,że chcesz taką wojowniczą istotę? ;-)

noooo proszę... i ślicznie dziękuję...

Powiem wam szczerze, że nie zagłębiałam się nigdy w pochodzenie imion (wystarczy mi informacja, że Kinga pochodzi od Kunegundy :baffled::baffled::baffled:).

Niektóre imiona mi jakoś "nie brzmią" - nie umiem powiedzieć dlaczego... To imię mi brzmi, tak zresztą jak Karolina - wydają mi się być takie "charakterne" :-)

ważne co znaczy a nie skad pochodzi ;-), a Kunegunda oznacza "bojowniczkę rodu"...oj biedny ten wasz Rafał :-D

Kinga - jesteś pewna,że chcesz taką wojowniczą istotę? ;-)

yes yes yes :-D

wole wojowniczą, niż (i tu brakuje mi słowa)... niewojowniczą.
Może dlatego, że sama jestem uparta i widzę różnice między mną i moją siostrą, która aż tak uparta nie jest.
Jej jest chyba trudniej się znaleźć w niektórych trudnych sytuacjach. Nieraz mi jej żal, ja bym 100 razy szybciej podjęła jakąś decyzję i wogóle ...

tak, chcę wojowniczke :tak::tak::tak:

no Kinga trzy wojownicze babki w domu

kup Rafałowi psa, niech ma kogoś po swojej stronie P
albo chociaż chomika, rybki...

reklama
Do góry