reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

reklama
wiesz Agawa

to nie jest złość

ale jak najpierw jedna osoba wchodzi i prowadzi śledztwa co ja takiego pisze i gdzie...

teraz druga osoba dopatruje sie czegoś czego nie ma - to na kiego diabła ja mam sie stresować.

nie pisze nic co może kogoś urazić staram sie ignorować zaczepki (np wczorajszy post) ale ja nie jestem święta i to odchorowuje.

to nie jest złość to jest ŻAL, że tak sie dzieje, co już wcześniej napisałam, naprawdę głupio mi że wśród normalnych ludzi podanie definicji czegoś jest odbierane jako nagonka, a na przykład wyrażenie dość mocnej postawy przez Kingę - to normalka. nie żebym miała coś do Kinga, ale moje posty były w pełni neutralne :), na dodatek głupie uczucie być wyzywaną od moderatorów...

PRZEPASZAM - TU BYł POST AGAWY :(

:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)
bez zbędnych emocji i negatywnych podtekstów ...tylko moje spojrzenie na sprawe:

oczywiście każdy ma prawo wyrazac swoja opinie ..i jest ..cooolllll..tylko aby ta opinia nie krzywdziła innych ...

a żaden zawód nie daje ..prawa ..do zwaracania uwagi w w sposób ..który dotyka innych
Asia ....to nie chodzi o to że Ty się wypowiadasz ...tylko o forme tej wypowiedzi.... oceniasz ...ale jak ktos się z tym nie zgadza ...mówisz zaraz że jestes obrazana ....w żadnym moim poście pod Twoim adresem nie było nic obraźliwego ...

mnie się tak wydaje troszkę .....że to poprostu chodzi o to że jesli w pracy masz posłuch ..i uczniowie wykonuja Twoje polecenia ...a jak ktos ...dorosły się nie zgadza.....to odczytujesz to bardzo osobiście :sorry2::sorry2::sorry2:

Asiu spróbuj właśnie spojrzec tak na sprawe...nikt ....nie chce Cie obraząc ..ani mowic o Tobie nic złego ...bo nie chodzi o to
ale czasami "ton" postów ..jest taki niezbyt przyjemny ..w stosunku do odbiorcy ..popatrz poraz kolejny pojawia się to zagadnienie tego tonu:sorry2::sorry2::sorry2:

Wiem że cięzko nam sie zgodzic ..ale z drugiej strony ...może warto się przyjrzec temu jakos innaczej ..może poradź się kogos kto stoi z boku ....i może spytaj jak sie wypowiadasz ..jak jesteś odbierana czy przekazywane informacje nikogo nie ranią :-):-):-):-)..może to jakoś pomoże w spojrzeniu na sprawe:sorry2::sorry2:

TO nie jest zadna zaczepka z mojej strony .......i nie traktuj stanowiska drugiej osoby jako zaczepki i nie podchodź do tego jak do walki.......nikt nie lubi jak mu się cos narzuca ..prawda ..????..
wiec czasami jesli z tresci wypowiedzi wynika że się kogos ...krytykuje lub poucza....to trzeba sie liczyć z tym ze ktos się może sprzeciwiwc ....bo nic nie dzieje się bez przyczyny prawda????:tak::tak::tak:.. to jest moje spojrzenie ..to jak ja to widze ..jak ja odczuwam Twoje emocje z postów ich ton ..nie ma tu nic z oceniania ..tylko subietywne odczucia ....nie oceniam Cię i nie krytykuje ......bo nie mam takiego prawa ani zamiaru ( i prosze abys miała to na względzie:tak::-D:-D)

pozdrawiam serdecznie Karola

P.S. ..to że powiedziałam do Ciebie Pani moderator ....ale czy nie jest to prawda ..jestes nią:tak::tak::-D:-Dstwierdzenie faktu ..
.i wcale nie oznaczało to że ja chce byc moderatorem .....:sorry2::sorry2::sorry2::rofl2::rofl2::rofl2:

..i nadmienie ..na koniec ..mój post nie ma w żadnym miejscu negatywnego elementu ....cała moja wypowiedź ...jest napisana w przyjaznym tonie...i mam nadzieje że tak wlasnie ja odbierzesz:-D:tak::tak::tak::tak::tak:pozdro raz jeszcze

Dopiero dziś poczytałam sprawę o moderowaniu... Może ja jakaś zakręcona jestem, ale dwóch spraw nie rozumiem:

1. jaki cel miało ustanowienie moderowania dla karollki bez jej wiedzy i zgody?

2. jaki jest tak naprawdę problem w tym, że azik moderatorem być nie chce? Przecież, wg mojej wiedzy z innego forum, nie jest to żadna wielka praca, nie jest obowiązkowe siedzenie na forum w godzinach od.. do... itp. o co więc tak naprawdę chodzi?

Karolka moderatorem być nie chce, ze zrozumiałych dla mnie względów - ja bym też się zirytowała gdyby takie coś stało się bez mojej wiedzy; Azik moderatorem być nie chce, bo jak rozumiem nie ma na to czasu, a poniekąd i ochoty.

Jeśli jest tak, jak jest, to może po prostu wybierzmy nowego moderatora?
Zróbmy głosowanie i już. Warunek powodzenia jest, wg mnie, jeden - wybrana przez nas osoba musi się zgodzić, a nie zostać postawiona przed faktem dokonanym.

Co Wy na takie rozwiązanie?

Azik., faktycznie nie powinnaś zrobić Karollki moderatorem bez jej wiedzy...
Mimo to, posty Karollki są dla mnie czasem baaardzo niejasne...

Jeśli dziewczyny się zgodzą, to może zrób ankietę z nickami dziewczyn, które logują się najczęściej. Ja chętnie bym się zgłosiła, bo to żaden problem, ale czasem faktycznie potrzeba być kilka razy w tygodniu na BB, ja przeważnie jestem, ale jednak zdarza się, że przez tydzien-dwa mnie nie ma.

reklama
A ja myślę, że tak naprawdę drugi moderator jest zbędny, tzn oprócz Azik był jeszcze ktoś, jakaś dziewczyna i było ok.

Na sprawę chyba trzeba spojrzeć z innej strony.

Bardzo prowokującą rzecz zrobiła Azik, i rozumiem zarówno ją, jak i Karolę.
Na miejscu Karoli byłabym zła za całą sytuację, która się wytworzyła, ale też patrząc na sprawę oczami Azik, można zobaczyć:
1. częste odwoływanie się Karoli do faktu bycia moderatorem i to chyba w momentach nie najbardziej odpowiednich. Ja nigdy nie zauważyłam zajmowania stanowiska przez Aśkę z pozycji moderatora i szczerze mówiąc, ja jej wypowiedzi traktowałam jako JEJ - AZIK, a nie AZIK - moderator

2. wobec powyższego rozumiem Aśkę, że w tej sytuacji chciała Karoli pokazać, że nie ma tu Bóg wie jakich przywilejów, a że nie było innej drogi przekonania jej o tym (a przekonywała dość często), wpadła na taki pomysł, o jakim wczoraj było tu głośno ;-).

3. Każda z nas ma swój sposób wyrażania zdania na dany temat, ja walę prosto z mostu, bo tak mi zdrowiej :-D, może wiele spraw odbieram zbyt (jakby to napisać... :baffled:) "prosto" i mierze swoją miarą (chyba jak każda z nas). Nie dopatruje się tego, że ktoś między wierszami napisał to, czego nie napisał i chyba też tego oczekuję od otoczenia.
Ale tez jestem świadoma, że ktoś może pisać coś między wierszami i w innych wypowiedziach doszukiwać sie cudów i wcale nie wynika to ze złej woli, tylko... po prostu tak jest :tak:

A co do Twojego pomysłu ivka jeśli jest taka potrzeba, żeby był 3 moderator, to może ktoś kto jest gotowy podjąć się tej fuchy, niech po prostu napisze, bo ja znając Was nie mam NIC przeciwko temu. Zgodzę sie na każdy wybór :tak:

Do góry