reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wątek główny

:-):-):-)Wreszcie zaczeli sie dobrze dogadywac :-) Juz od jakiegos czasu zostaja czesto sami ale wtedy kiedy jade na lekcje; nie chcialam naduzywac cierpliwosci obojga i do kolezanki albo na zakupy juz jezdzilam z Ola. Ale dzis sobie pozwolilam:-D Maz tez teraz chetniej zostaje z Ola bo ona juz jest bardzo kumata i mozna sie z nia swietnie bawic:-)

Ja juz wzielam sie za szykowanie prezentow swiatecznych. Udalo mi sie wymyslic fajne prezenty dla wszystkich, calkiem rozsadnie pod wzgledem finansowym, oryginalnie i mysle, ze wszyscy beda sie cieszyc. I chyba wreszcie po raz pierwszy bede miec wszystkie prezenty dlugo przed swietami:-)

reklama
Jezuu prezenty- musze wymyslic co kupic dla 17 osob- co roku jest mi coraz ciezej wymyslic cos oryginalnego i fajnego....
Ja niestety mam strasznie malo czasu od kiedy Jas nie spi po poludniu, jakos nie moge sie z niczym wyrobic bo Maly ma znowu okres wiszenia u mojej nogi, nawet do wc musze isc z nim...

A ja szukam jednak pracy. Rozsyłam CV w różne miejsca, ale póki co nie ma żadnego odzewu. Za to dziwnym trafem( w momencie kiedy się wreszcie na ten krok zdecydowałam) zadzwoniła do mnie sekretarka ze szkoły w Wieliczce (chyba miała mój nr z kuratorium) z wieścią, że na szybko poszukują biologa na zastępstwo do końca roku. No i odrzuciłam ta propozycję, bo po pierwsze nie miałam tam nawet możliwości robienia stażu, po drugie zarobiłabym dokładnie na opiekunkę( ok. 800zł/mies-o ile bym ją znalazła do poniedziałku:-))i dojazdy( musiałabym jechać z przesiadką najpierw autobusem, a później busem-ok.200/mies), po trzecie chyba jednak nie chce pracować jako nauczycielka, tym bardziej w podstawówce, bo skoro brak mi cierpliwości do swoich dzieci, to co dopiero do cudzych.
Tak w ogóle to jestem załamana tym szukaniem pracy, żałuję ,że skończyłam taki kierunek, jaki skończyłam, gdybym mogła cofnąć czas na pewno bym zdawała na inne studia.

Kinga- podziele sie swoimi pomyslami, ale cicho sza!:tak: Coby sie moja rodzinka nie dowiedziala.

mojej siostrze - bielizne triumpha (w outlecie, niedrogo) oraz obrazek, ktory przywiozlam jej z Egiptu (malowany na plotnie)
mezowi siostry - ksiazke - albo Jonathana Carrolla, albo "Baranka" Moora
bratu meza- lizak ze skorpionem -o smaku wodki - plus kubek z kostka, na ktorej namalowane sa rozne "pozycje" dla dwojga :-D - on jest jajcarz i lubi gadzety

jego zonie- pudeleczko luksusowych slodyczy z Almy
tesciom - skrzyneczke z piernikami wlasnej roboty - dekorowane przez Ole, plus komiks mojej roboty - glowni bohaterowie to Ola i ich pies Kubus (szaleja za obojgiem)
moim rodzicom - tez pierniczki, ramka na zdjecia z Egiptu (glowa faraona, w srodku bedzie Oli portret, czyli Ola jako faraon), byc moze tez komiks z moja mama w roli glownej- na wesolo
mojemu mezowi- lizak ze skorpionem (tez go kraca takie rzeczy, w lizaku jest prawdziwy skorpion, tylko ma usuniety kolec jadowy) plus chyba telefon.

ola sie obudzila-dokoncze pozniej:-)

O kurcze-lizak ze skorpionem-to jest cos! Jeszcze o czyms takim nie slyszalam.
Ja jedynie wymyslilam ze szwagrowi kupie zestaw do wina-tzn korkociag itp., dzieciom- lego star wars najstarszemu, mlodszemu transformersy a dla chrzesniaczki jeszcze musze cos wypatrzyc. Ojcu laserowa mysz , Jaskowi chyba farme a z reszta mam niesamowity problem, przeraza mnie tez strona finansowa przedsiewziecia.

ja bym czas znalazła na prazenty, ale cięzko m ijest znależć prezenty na które mnie stać i nie są tandeta i na coś sie przydadzą ;(

My najprawdopodobniej spędzimy święta u moich rodziców i nie wiem co to będzie, bo mam troje rodzeństwa, do tego starsza sister z mężem i dwójką dzieci:-)+ rodzice, no i na pewno jeszcze zrobimy prezent dla babci mojego m.
Właściwie to na razie mniej więcej wiem jakie chciałabym zrobić im prezenty, za to nie wiem za co:sorry2:. Póki co jesteśmy trochę spłukani, a mój mąż robi na umowę o dzieło dla różnych firm, które płacą czasem z kilkumiesięcznym opóźnieniem:wściekła/y:Tak więc kaska jest zarobiona, ale nie wiadomo kiedy do nas dotrze:-(.
Pomysły na prezenty:
-mój mąż zajmuje się animacją i od zawsze marzył o ruchomym modelu ręki, którego do tej pory nie ma- no i to chyba będzie prezent dla niego
Model z drewna lewej dłoni - do rysunku!!! OKAZJA (269782566) - Aukcje internetowe Allegro
-dla sióstr myslałam o taki zestawie
http://allegro.pl/item275588182_prowansalski_zestaw_kapielowy_lustro_gabka.html+
PROWANSALSKA GĄBKA DO MASAŻU SZCZOTKA IKEA WZORY (276278229) - Aukcje internetowe Allegro
- dla Franka-synka siostry( w wieku Zosi) ze dwie książeczki o Mysi z Endo( są świetne ostatnio kupiłam Zosi takie 3 książeczki- 1 dużą o poszukiwaniu skarbu i dwie średnie- o kolorach i Mysia na placu zabaw, uwielbia je:tak: Aktualnie w endo jest promocja 50%- za takie 3 książeczki i śliczną bluzeczkę z długim rękawkiem płaciłam 66 zł)i pewnie coś jeszcze, może miska z tego sklepu
-dla Julki mojej chrześnicy( ok. 5lat)myślałam o takim zestawiku BUBCHEN ZESTAW DLA MAŁEJ KSIĘŻNICZKI__TYLKO TU_ (275456979) - Aukcje internetowe Allegro i pewnie coś jeszcze, MamoOli może coś poradzisz, choć w sumie Julka jest rok starsza od Oli:blink:może taki but:confused:NOWA sznurowanka przeszywanka z igłą drewno BAJO (273090704) - Aukcje internetowe Allegro
- dla moich dzieci mam pełno pomysłów i cały czas zmieniam zdanie
-dla rodziców właściwie nie wiem jeszcze
- no i przypomniałam sobie, że mojego braciszka jednak nie będzie:-(
- szwagrowi- jeśli AniaM zdradzi tajemnicę, gdzie można kupić lizaka ze skorpionem, to pewnie skradnę jej pomysł:-p
- dla babci poduszkę + beżową, ażurową poszewkę( ja mam taką i strasznie jej się podobała)
Często jako prezenty kupowałam ładne filiżanki lub kubki oraz kolorowe i pachnące mydełka na wagę, książki, ach te prezenty
A jak nie przyjdzie kasa(tfu, tfu) to będą jaja

reklama
Do góry