reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

I ja się witam :-)

Jestem w kiepskim humorze więc nie będę Wam smucić.
Wczoraj kupiłam płytki i dzisiaj mój M robi łazienkę. Syf, pierdolnik w domu na maxa :wściekła/y: Ale mam nadzieję że jak już skończy będzie git.

Tyle naskrobałyście że muszę pół dnia poświęcić na nadrabianie....

Mocno trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :tak:

Buziaczki Śnieżynki

reklama
Anisen współczuje Ci tego remontu! Ja mam go już za sobą! Pokoik Adasia wygląda cudnie! Pomarańczowe ściany, wykładzina niebieska w misie, tapczan będzie pomarańczowo niebieski, komoda jasna... Jak meble dojadą to zrobię zdjęcie!
Ale remontu współczuje!

A co do samopoczucia...
Ajm fiil gud, ta ra ra ra ra :-)
nam to tylko bedą parapety zdzierać bo zle je zaizolowali. Mieszkanie nie nasze, tylko wynajmowane. Na razie moge sobie narysować pokoik dla dziecka i rysunek powiesic na ścianie :-(. Jak kupimy swoje mieszkanie to tam zrobie pokoik dla Kingi, kolorowy i przytulny. A do tego czasu zostają mi tylko sny. Obyśmy nie mieszkali tutaj długo. Nie wyobrażam sobie mieszkania tu z małym dzieckiem. Nawet nie mam w tym momencie gdzie postawic komody na ubranka a o łózeczku sie nie mówi :-(

To nasze dzieciątka chyba bardziej wolą mamusie niż tatusiów:-D:-D:-D
nam to tylko bedą parapety zdzierać bo zle je zaizolowali. Mieszkanie nie nasze, tylko wynajmowane. Na razie moge sobie narysować pokoik dla dziecka i rysunek powiesic na ścianie :-(. Jak kupimy swoje mieszkanie to tam zrobie pokoik dla Kingi, kolorowy i przytulny. A do tego czasu zostają mi tylko sny. Obyśmy nie mieszkali tutaj długo. Nie wyobrażam sobie mieszkania tu z małym dzieckiem. Nawet nie mam w tym momencie gdzie postawic komody na ubranka a o łózeczku sie nie mówi :-(
Wiem rozumiem Cię doskonale na razie mieszkamy w klitce jeden pokój kuchnia, łazienka ale na szczęście udało nam się ten dom od koleżanki wynająć za grosze zawsze to 3 pokoje duża przestrzeń ogród i spokój i już prędzej będziemy mogli działać z planowaniem urządzaniem bo będzie co;-)

Ja bym chciała nawet małe ale własne. zebym sie nie bała przywiesic obrazek do ściany, pomalować ją, albo inaczej zagospodarować. A tutaj- niestety nic nie mozemy i to mnie męczy okrutnie. No i to zycie na pudłach, nie rozpakowujemy wiekszości rzeczy bo nawet nie mamy pomysłu gdzie to upchnąc. W dwoim domu juz zastrzegłam ze muszę miec duża szafe, zeby niwe latać po całym mieszkaniu szukając gdzie mam ubrania, kosmetyki albo gdzie są płaszcze. Mój tez jest za a nawet bardziej, bo chce zrobić garderobę tylko dla nas.
kolejna przeprowadzka juz bedzie z wynajętą ekpią. mamy dosyć przenoszenia mebli, lodówek, szaf i pudeł wiec wynajmiemy firme przeprowadzkową.
ja zaraz musze zabezpieczyć podłogi folią malarską, bo jak robotnicy przyjdą to zmasakruja panele, a nie po co mamy jeszcze kobiecie płacić za ich wymiane

Jak ja Wam zazdroszczę, że bedziecie się przenosić, wynajamowac coś fajnego, kupować coś swojego. My mamy jeden pokój :( i nie ma opcji na zmianę. Mieszkamy w duzym mieszkaniu, dwupokojowym, tyle, ze drugi pokój zajmuje babcia. No i wiecie, co sie musi stać, żebyśmy mieli fajne mieszkanko dla siebie :eek: i chociaż jej nie lubie to aż takaz zła to ja nie jestem, żeby jej tego życzyć.

_PYSIA_ rozumiem jak to jest my przez miesiąc mieszkaliśmy z moją mamą i babcią niestety nie da się żyć w zgodzie:confused2: Co jak co ale spokój i świadomość że nikt Ci się nie wpieprza w coś co robisz i jak to robisz bo robisz to źle albo nie tak a bo ja wiem lepiej i bla bla bla i niby mieszkasz a mieszkasz jak więzień ograniczony przez wszystko i stwierdzam jedno spokój i wolność bezcenna... Jeden pokoik nam wystarczał ale 500zl samego odstępnego a teraz nam się trafił dom za 400zl i bez czynszu więc na pewno skorzystamy bo super i na minimum 5 lat może nam spokojnie wynając ale do tego czasu domek sobie wybudujemy bo miejscówka już jest:-D

Najeli :-)

Fajnie masz, ja też marzyłam o robieniu pokoiku dzidziusiowi, bo mam gdzie, ale... W przyszłym roku mamy zamiar zacząć budowę domu i stwierdziliśmy, że na początku dzidzia będzie tak mała, że łóżeczko będzie stało w naszej sypialni, ubranka będą w naszej szafie i w sumie to dzidzi nie zdąży się nacieszyć tym pokoikiem. Wiem, że to logiczne i nierozsądnie byłoby robić w takiej sytuacji pokój dla bejsusia, ale i tak jakoś mi tak smutno... :-(

ja tak mieszkam już 2,5 roku:eek: takze moje nerwy sa na wykończeniu...Jedyny plus, ze mieszkanie już jest na meza przepisane i mozemy remonty robic, bo to już sobie robimy i babci się juz nie odwidzi, ze np jednak nie mam daje i tesciowa tez nic nie może zrobić w razie czego.

reklama
ja tak mieszkam już 2,5 roku:eek: takze moje nerwy sa na wykończeniu...Jedyny plus, ze mieszkanie już jest na meza przepisane i mozemy remonty robic, bo to już sobie robimy i babci się juz nie odwidzi, ze np jednak nie mam daje i tesciowa tez nic nie może zrobić w razie czego.

To już duży komfort :-) Ważne, że wiecie, że robicie już sobie :tak:

Do góry