reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Dzien dobry,
poczytuje was od dawna ale nigdy sie nie udzielam chyba ze mam problem :(
I teraz znow prosze was o pomoc.
Moja corka jest chora. ma katar kaszel a 3 dni temu miala goraczke. Oczywiscie u lekarza bylismy dostaliśmy antybiotyk i lekarz powiedzial ze ida jej zeby. jest juz coraz lepiej ale jest problem. Nie chce jesc mleka ! Wszystko moze byc chleb z masłem, owoce, warzywa byle by nie mleko a wczesniej jadła 5 razy mleko po 160 a nawet wiecej. chciałam ja przeglodzic i od wczoraj 17 nic nie jadła tylko wypila 30 ml mleka do 8 a pozniej to juz jej dałam sniadanie. Nie wiem co robic ?? MOze zmienic mleko ?? Teraz piła Nutramigen. a moze przeczekac ?? co zrobic przepraszam ze tak chaotycznie ale zaczynam sie martwic

reklama
Dzien dobry,
poczytuje was od dawna ale nigdy sie nie udzielam chyba ze mam problem :(
I teraz znow prosze was o pomoc.
Moja corka jest chora. ma katar kaszel a 3 dni temu miala goraczke. Oczywiscie u lekarza bylismy dostaliśmy antybiotyk i lekarz powiedzial ze ida jej zeby. jest juz coraz lepiej ale jest problem. Nie chce jesc mleka ! Wszystko moze byc chleb z masłem, owoce, warzywa byle by nie mleko a wczesniej jadła 5 razy mleko po 160 a nawet wiecej. chciałam ja przeglodzic i od wczoraj 17 nic nie jadła tylko wypila 30 ml mleka do 8 a pozniej to juz jej dałam sniadanie. Nie wiem co robic ?? MOze zmienic mleko ?? Teraz piła Nutramigen. a moze przeczekac ?? co zrobic przepraszam ze tak chaotycznie ale zaczynam sie martwic

Domyślam się że masz dziecko w wieku naszych. Może spróbuj dać inne mleko albo poprostu kaszki na mleku i inne przetwory mleczne odpowiednie do wieku dziecka.

witam dziewczyny,dawno mnie tu nie było,ale to dlatego że nie mam wogóle czasu.wpadłąm życzyć Wam i Waszym Rodzinom zdrowych ,wesołych,mroźnych świąt Bożego Narodzenia ,dużo uśmiechu,pociechy z Waszyh maleństw podczas rozpakowywania pierwszych prezentów -nie będzie mnie już do świąt napewno,zajrzę po świętach.papa

Hej dziewczyny:-)
tez mnie dawno nie było przez brak czasu,no i mąż wrócił o tydzień wczesniej niż planował-czyli jest juz od tygodnia i wiecie-jak go już mam,to wolę jednak więcej cxzasu z nim spędzac,niż przy kompie:-):tak:
Michałek rośnie jak na drożdżach,teraz ma troszkę katarku,zaraził się od rodzenstwa, nigdzie nie byliśmy od dwóch tygodni-chodzi mi o spacerki,bo pogoda ciągler nie sprzyja,jak nie dużu mróż,to znów silny wiatr i tak dziś np jest już plus trzy stopnie ciepla ,ale okropnie wieje.poza tym zauważyłam,że wychodzą mu kolejne ząbki-tym razem górne dwójki-jak to niektórzy nazywają "zęby oczne"-sama nie wiem dlaczego,ale tak sa nazywane i podobno te bardziej bolą jak rosną.Tak więc trochę popłakuje przez sen i ma mniejszy apetyt.
A tam jedna dziewczyna "ciazadorotki "pytała o to mleczko,czy zmienić ,bo córeczka nie chce jeść.Kochana,ja myslę,ze to całkiem normalne ,że po antybiotyku i podczas choroby dzieciątko ma mniejszy apetyt i mleczka chwilowo nie chce,też tak miałam z moim Michałkiem jak był chory i brał antybiotyk,no i jak ząbkuje to też nie chce mleczka,a inne rzeczy nawet w miarę zajada,ja bym tak pochopnie nie zmieniała mleczka-zreszta przeciez powinnaś to skonsultować z lekarzem,gdybys chciała zmienić,zwłąszcza,że to nutramigen,czyli mleczko eliminacyjne,więc nie można tak od razu przejść na mleko modyfikowane ,bo można tylko szkód narobić w brzuszku dziecka,no i jak się już do tego smaku przyzwyczaił,to nie widomo czy tak łatwo inny zaakceptuje.Przeczekaj,dawaj mu inne produkty,które dostarczą mu odpowiednią ilość białka,nic się nie dzieje,przeciez na pewno je zupki z mięskiem,więc spokojnie,a smak na mleczko powinien wrócić jak już się unormuje flora bakteryjna jelit,bo po antybiotyku zawsze jest zachwiana,Moj nie chciał wcale mleczka,kaszki jakiś czas i znów teraz mu smakuje.
No to by porządki robić,bo śiwęta na karku a ja mam dom nie posprzątany i jeszcze chcę przemeblować salon,bo już dawno zmian nie było,a ja kilka razy w roku jeżdżę z meblami po pokoju i przestawiam wszystko,teraz dłuższa przerwa była,więc akurat na święta coś pozmieniam:tak:

Czesc

Ciazadorotki ja jestem takiego samego zdania co anne i agapa;-)

Anne to super ze masz mezusia w domku,moj mezus ma urlop od 27-go wiec idzie do pracy dopiero po nowym roku:tak: i pewnie tez malo bede zagladac:-p

U mnie juz wszystko odnowione,posprzatane i meble wymienione,wiec zostaje mi tylko gotowanie,ale to na zmiane z mezusiem,bo moja ryba lubi i potrafi gotowac wiec trzeba to wykorzystac:-D

Ostatnia edycja:
Dziewczyny

u mnie choroba na całego od 2,5 tyg ale chyba widać koniec:)) Hania dostała 2x bańki i wyszła z katarów i strasznego kaszlu. Antybiotyk nie pomógł a stare metody tak I to ja bańki stawiam właśnie nauczyłam się na starszym synu :)

U mnie jak u ciebie Agapko nocki TRAGEDIA!!! Ostatnio wstałam max 2 razy gdzieś 6 m. A tak to po parę razy. A od miesiąca Hania budzi się i nie śpi np 3-4h:((( Biedaczka leży cichutko koło mnie i patrzy wielkimi oczyskami. Nie może spać, nie umie ... Już ostatnio to naewt się nie wkurzam na nią. Ale ciężko funkcjonować tak, nerwy puszczają. Jeszcze 2 starszych , mnóstwo zajęć z nimi, rozmowy, szkoła , też im sie obrywa przez moje niespanie. Oj, kiepsko.

Dzisiaj dałam małej melisal 2ml- zobaczę co będzie. Dam znać, szczególnie Tobie Agape bo Ty masz tak jak ja.
Poza tym to wylazły nowe zęby- jest 6. Hania wcina wszystko, jest ciekawa smaków. Prowokuję jej organizm białkiem krowim w postaci domowego jogurtu i narazie jest dobrze. Może alergia mija...
Co jeszcze... Pokazuje nos, oko o mało co nie wyłupując nam:) Kota i królika w ulubionej książce. Też pokazuje jaka duża:) Łazi i paple, ajak się kłóci gdy czegos nie dostaje. Widać zaraz że ma starsze rodzeństwo...;)

Lecę bo nie wiem ile snu przede mną...
Bużka

No w końcu się pojawiam.
Najpierw to co miłe czyli: Majka dziś tylko raz się obudziła w nocy, normalnie szok oby jej już tak zostało.
Izulka Majka często się budzi, ale przy cycku zasypia, sporadycznie jest tak że chce sie bawić w środku nocy. To ty masz chyba gorzej:-(
Ale może wspólnymi siłami coś wymyślimy:-D
Co do tych ząbków oczkowych czy coś takiego to podobno to są 3 bo znajdują jej wprost pod oczami i najtrudniej wychodzą bo mają najdłuższe korzenie

A teraz te gorsze wiadomości. W tamtym tygodniu popsuła nam się lodówka i pralka. Pralkę udało się reanimować ale lodówkę musieliśmy kupić drugą:wściekła/y: Ładna ale dlaczego tak szybko się popsuła. No może nie tak szybko bo nasze sprzęty mają już 9 i ponad lat...

Majka jakiś czas ok.2 tyg. robiła ciemno zielone kupki. I wiecie co było przyczyną? Ząbki, bo jak tylko sie przebiły to kupki normalne. 3 dziecko a ja o tym nie wiedziałam:-D:-D:-D

Witajcie, Hania spała o wiele spokojniej:))) Po pobudkach udawało się bez wstawania uspokoić , wystarczyło ciiiiii . I tak do 4 a potem już rozbudziła się i tak do 5.30, drzemka do 6 i już. Teraz spała godzinę i tak do wieczora. Zobaczę jak zadziała ten syrop. Co najmniej parę dni, żeby zobaczyć efekt. Jak nie, to jestem umówiona z naszą lekarką, że będziemy dalej kombinować, może neurolog...

Agape, teraz sprzęt specjalnie jest tandetnie robiony, żeby kupować częściej, niestety... Ale takie "prezenty" przed Świętami, to nie fajnie:((

reklama
Witam sie goraco dziewczyny. Pisalam ost posta ale mi go zjadlo i sie wkurzylam :wściekła/y: wiec tylko was czytalam! U nas Dominik juz chodzi potrafo zrobic podad 10 krokow , pije sam z butelki ale tylko soczek albo herbatke, my tez mielismy katarek dosyc dlugo ale mam nadzieje ze juz sie pozbylismy, choc nieraz z rana jeszcze takie zolte smarki nam schodza.
Ja tez juz prawie posoprzatalam domek i czekalam na rodzicow bo mieli przyleciec na swieta , wczoraj odwolali wszystkie loty w Dublinie przez opady sniegu wiec musieli sie wrocic do domu:wściekła/y:
Zabukowalismy im bilety na srode mam nadzije ze wyleca:-(
Bo jak nie to zostaniemy sami na Swieta znajomi wszyscy juz sie ustawili kto z kim bedzie spedzal ehhhh szkoda tak mi przykro !!!
Mam nadzieje ze jeszcze wpadne
A jak nie to Wesolych i pogodnych Swiat w gronie rodziny i oczywiscie to sa pierwsze swieta z naszymi maluszkami :-)
Caluje mocno paaa

Do góry