reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek główny

Musisz to kontrolować,a może za mało go poisz?.

Wiesz co on ogolnie dużo pije... potrafi wypić do trzech małych butelek herbatki na dobe co prawda nie zawsze wypije cała ale pije rano po południu i wieczorkiem... no ale w kazdym badz razie musze go obserwowac bo wczoraj po południu juz ladnie sikał dziś po nocy tez było ladnie nasiusiane moze to było jednorazowe tylko mam nadzieje.
Dziewczyny wy też macie problem z usypianiem dziecka?

u mnie to trwa nawet do dwóch godzin, widze ze Hani chce sie spać, ale co chwilę otwiera oczy, przysypia i się budzi, juz nie wiem co mam robić, kupić smoczek? ????? a jak uśnie i włoze ją do łóżeczka to za pół godziny to samo i tak w kółko

Tak ja w ostatnim czasie mialam problem... mały był nakarmiony przebrany brzuszek miał miękki a i tak marudził i za nic nie chciał usnąć a jak mu juz sie udało to podobnie jak u Ciebie po chwili było to samo. Moj ma smoczek ale do usypiania raczej go nie chce wypluwa go... ale ja ostatnio kłade malego do spania zamiast do łóżeczka to do wózka ... w tym nosidełku ma ciaśniej i cieplej i zasypia bez zarzutu. nawet gp bujac nie musze bo jak go położe bude postawie tak zeby miał ciemno ( w środku w budzie ma miśka i przeważnie sie w niego wpatruje) po chwili usypia i bardzo dobrze śpi w nocy... Niewiem moze jest w tym cos co mowia ze dziecko jak jest troche ciaśniej opatulone to czuje sie bezpieczniej... sprubuj a nóż moze pomóc. :)

reklama
Dziewczyny wy też macie problem z usypianiem dziecka?

u mnie to trwa nawet do dwóch godzin, widze ze Hani chce sie spać, ale co chwilę otwiera oczy, przysypia i się budzi, juz nie wiem co mam robić, kupić smoczek? ????? a jak uśnie i włoze ją do łóżeczka to za pół godziny to samo i tak w kółboko
Nie przejmuj sie ja z Moim małym mam to samo... szkoda gadać ciężko go ostatnio uspać na chwile zaśnie smoczek mu wyleci i krzyk w niebogłosy wczoraj jak go położyłam o 20 to zasnął dopiero o 22.. :( masakra i taki płacz mocny ja niewiem czy go coś boli czy to po protu jego widzi misie. Ale jak juz uśnie to śpi fajnie budzi sie tylko na cyca co jakieś. 2h.
A w dzień też coraz mniej śpi .

Hej, witajcie

moim zdaniem, dzieci powinny rodzić się w pakiecie z ...suszarką:-D. Dziewczyny, dżwięk suszarki usypia i uspokaja rewelacyjnie :tak::tak:. Tylko rachunek za prąd...

Ja zamówiłam dzisiaj na świstaku taką płytkę, gdzie jest nagarna suszarka + bicie serca. Nagrała to mama po doświadczeniach ze swoją córką, koszt 4,99.
I czekam na rewelacyjną-ponoć-płytę z kołysankami prenatalnymi. Stworzył je tata, który właśnie miał dość kilkugodzinnego usypiania maluszka. To są dzwięki, takie jakie miało dziecko w brzuszku. Uspokaja i wycisza, ma działać na starsze dzieci i na bezsenność dorosłych. Wystarczy , że wyszukiwarce wklepiecie www.spokojny-sen.pl, płyta kosztuje 40zl , na allegro też jest.
Próbujmy wszystkiego :-)

Hej, witajcie

moim zdaniem, dzieci powinny rodzić się w pakiecie z ...suszarką:-D. Dziewczyny, dżwięk suszarki usypia i uspokaja rewelacyjnie :tak::tak:. Tylko rachunek za prąd...

Ja zamówiłam dzisiaj na świstaku taką płytkę, gdzie jest nagarna suszarka + bicie serca. Nagrała to mama po doświadczeniach ze swoją córką, koszt 4,99.
I czekam na rewelacyjną-ponoć-płytę z kołysankami prenatalnymi. Stworzył je tata, który właśnie miał dość kilkugodzinnego usypiania maluszka. To są dzwięki, takie jakie miało dziecko w brzuszku. Uspokaja i wycisza, ma działać na starsze dzieci i na bezsenność dorosłych. Wystarczy , że wyszukiwarce wklepiecie www.spokojny-sen.pl, płyta kosztuje 40zl , na allegro też jest.
Próbujmy wszystkiego :-)

Dobry pomysł z ta płytą poszukam i zamówie bo czasami i ja mam trudności ze spaniem zobaczymy jak to działa....

juz jestem :-D bylo male co nieco :-D teraz zaraz malego karmie i obiadek szykuje :-D

ale jutro moj do wawy jedzie ;-( ech ..

tak Go kocham :-D ze to az przesada :-D

o wozek to i ja polecam :-D moj uwielbia jak sie go buja :szok: jak sie przeprowadzimy do wawy to kupimy hustaweczke bo teraz mało miejsca jest ... :-(

a moje dziecie dzis cacy chyba czuje ze M jedzie jutro :-(

tak mi smutno ... ech ... ale i tak dzis rozowo jest :-D

witajcie.
ja juz dzis wymiekam.pisze z błędami, bo jedną ręką. Majka jakaś dziś marudna, miała dwie krótkie drzemki i cały czas na rękach. Może nie dojada, bo ostatnio nie wiem czemu ale mam b. mało pokarmu.:wściekła/y: czy wy tez tak miałyście???

Hello,

GUCIO jaka to pełna forma?? Bo u nas w rodzinie na Mateusza mówimy Guciu ;)
to Gustaw.:-)

hej dziewczyny z dzidziami:-)
Witam się w ten piekny sobotni poranek.Noc mam taką w miarę za sobą,ale od 2giej znów zabardzo spania nie było.Dziś tak ciepło ,ale u nas znów wieje dość i znów będe mieć dyplemat-wyjść ,czy nie:sorry2:,ale właściwie wiaterek ciepły bo południowy,a w wózku budkę postawię,to moze nie będzie źle-jak myslicie? U nas tak jest często,ze halny wieje-moja wieś lezy w takiej dolince-wokoło otaczają nas góry,ale np.mój dom stoi blisko nad Sanem -na tzw."Błoniu" i tu zawsze bardziej wieje.
Mały usnął,ale pewnie nie na długo,mały terrorysta budzi się i domaga,żeby go wziąć na ręce:tak:
Wczoraj znów mieliśmy gości-też z małym dzieckiem-o tydzień starszy od mojego.Dziś pewnie też jacyś goście będą,bo tak na raty przychodzą i ciągle ktoś się zapowiada-trochę mam tego dość,no ale cóż-każdy chce zobaczyć dzidziusia:tak:
A co do porządków w domu,to ja mam taki bałagan,nie mam czasu posprzątać,bo mały mi nie pozwala,trochę dzieci sprzątają,ale nie zrobią wszystkiego-okien na pewno nie umyją,więc może będę miała brudne okna na swięta-trudno,w święta muszę przygotować chrzciny,a jeszcze trzeba jechać do miasta coś sobie kupić ładnego nowego do ubrania na ten chrzest-masakra:szok:,jak ja to zrobię,będę się spieszyła,bo małego w domu muszę zostawić z mężem,wogóle martwię się jak sobie dam radę z tym chrztem,ale muszę dać radę,a to juz tuż tuż święta:sorry2:
Miłego weekendu Wam życzę:-)

Jeszcze pytanie: napiszcie jak ubieracie dzieciaczki na spacer,np.jak dziś będzie ok.12st.i słoneczko,to co byście ubrały dzieciom i czym nakryły,bo ja juz calkiem zapomniałam jak to się ubiera szkraba na taką pogodę,a jak go werandowałam to miał koszulkę,pajacyk,kombinezon,no i był nakryty w wózku kocykiem podwójnie dość grubym-moze to za ciepło?,ale nie był zgrzany
Ja zakładam body z długim rękawem, śpioszki, pajacyk i kombinezon. okrywam kocykiem i pokrowiec od wózka.

hej dziewczyny,ja też mam ten sam problem z Milenką,po kąpieli najedzona,suchutko w pupcię a, ona zaczyna płakać,ale ten płacz jest tak przeraźliwy,że nic na nią nie działa.I to nie kolki,bo przy kolkach inaczej się zachowuje,.to takie płacz jakby się żaliła na coś,wkońcu zasypia zmęczona płaczem:-(już myśleliśmy,że może jej coś w kąpieli przeszkadza,może mydełko albo oliwka.Sama już nie wiem.DZiś nie będę jej kąpała ,bo chce sprawdzić czy też będzie płakała,zobaczymy.

A wogóle to ona już taka duża,już tak mądrze oczkami swymi patrzy jak się coś do niej mówi:-)i wogóle zakochana w niej jestem:-):-):-):-):-):-)

reklama

Misia dostała od mojej kuzynki własnorecznie zrobiony tort pieluchowy z polewa skarpetkowa z nadziejeim chusteczkowym :)

/u nas ogólnie dobrze. Fladra pochłania cały dostepny czas, czytam was regularnie na pisanie juz czasu nie wystarcza.

Do góry