reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

witajcie,znalazłam chwilkę by do Was zajrzec..byłam z małą dwa dni sama i tak jak ją uspałam to w między czasie gotowałam,sprzątałam a i tak nie jest tak jak powinno byc;) jest tylko z grubsza ogarnięte mieszkanko...w ten wekend mam szkołe;/a tak mi sie nie chce kruszynki mojej zostawiac:(
my tez codziennie na spacerkach po pare godz,w trakcie zajde do rodziców nakarmie i spowrotem na dwór,póki ładna pogoda to korzystamy:]
no my właśnie wykapaliśmy królewnę i uspaliśmy..ide robic kolacyjkę i biorę kąpiel i w kime,bo padam ze zmęczenia!
Pozdrawiam i buziaki dla Was:]Słodkich snów:)

reklama
Witam wieczorowa pora:-)
Ja niestety niewyrabiam z gotowaniem, sprzataniem a o sobie to juz nie wspomne:-D
staram sie jak moge ale czasami mam dosc. Choc moj syn mi duzo pomaga:tak:ale on tez ma obowiazki bo przeciez szkola i wogole...M jak przyjdzie z pracy to padniety jest ale zawsze sie zajmie mala i ja wtym czasie nadrabiam zaleglosci domowe:-) bo tez mam tak z grubsza ze tak powiemto moje mieszkanko:szok:A tak by sie przydalo okna umyc ech...:baffled:
Zycze Wam spokojnej nocki Kochane - ciesze sie ,ze Was mam:-) buziaki.

hej dziewczyny z dzidziami:-)
Witam się w ten piekny sobotni poranek.Noc mam taką w miarę za sobą,ale od 2giej znów zabardzo spania nie było.Dziś tak ciepło ,ale u nas znów wieje dość i znów będe mieć dyplemat-wyjść ,czy nie:sorry2:,ale właściwie wiaterek ciepły bo południowy,a w wózku budkę postawię,to moze nie będzie źle-jak myslicie? U nas tak jest często,ze halny wieje-moja wieś lezy w takiej dolince-wokoło otaczają nas góry,ale np.mój dom stoi blisko nad Sanem -na tzw."Błoniu" i tu zawsze bardziej wieje.
Mały usnął,ale pewnie nie na długo,mały terrorysta budzi się i domaga,żeby go wziąć na ręce:tak:
Wczoraj znów mieliśmy gości-też z małym dzieckiem-o tydzień starszy od mojego.Dziś pewnie też jacyś goście będą,bo tak na raty przychodzą i ciągle ktoś się zapowiada-trochę mam tego dość,no ale cóż-każdy chce zobaczyć dzidziusia:tak:
A co do porządków w domu,to ja mam taki bałagan,nie mam czasu posprzątać,bo mały mi nie pozwala,trochę dzieci sprzątają,ale nie zrobią wszystkiego-okien na pewno nie umyją,więc może będę miała brudne okna na swięta-trudno,w święta muszę przygotować chrzciny,a jeszcze trzeba jechać do miasta coś sobie kupić ładnego nowego do ubrania na ten chrzest-masakra:szok:,jak ja to zrobię,będę się spieszyła,bo małego w domu muszę zostawić z mężem,wogóle martwię się jak sobie dam radę z tym chrztem,ale muszę dać radę,a to juz tuż tuż święta:sorry2:
Miłego weekendu Wam życzę:-)

Jeszcze pytanie: napiszcie jak ubieracie dzieciaczki na spacer,np.jak dziś będzie ok.12st.i słoneczko,to co byście ubrały dzieciom i czym nakryły,bo ja juz calkiem zapomniałam jak to się ubiera szkraba na taką pogodę,a jak go werandowałam to miał koszulkę,pajacyk,kombinezon,no i był nakryty w wózku kocykiem podwójnie dość grubym-moze to za ciepło?,ale nie był zgrzany

Ostatnia edycja:
hej,ja też mam ten problem z ubieraniem,wszędzie jest napisane żeby nie przegrzewać,więc ja ubieram tak(a tu w Irlandi ciągle wiatr wieje)body na krótki rękaw,,na to bluzkę na długi rękaw,rajtuzki,spodnie,jak mocno wieje to jeszcze kaftanik pod spód na długi rękaw,skarpetki,bo rajtuzy cienkie tu tylko mozńa kupić i na to wszystko kombinezon.w wózku przykrywam ja kocykiem i zakłada pokrowiec.Myślalam że dobrze ją ubieram,ale jak wczoraj zobaczyłam jak matki ubierają swoje dzieci młodsze o tydzień lub 2,to zwątpilam czy jej nie przegrzewam.Ale ja się boję ,bo na początku jak wzieliśmy Milenkę na spacer to nie wiem czy pamiętacie,ale katarku dostała i męczyłyśmy się ponad tydzień zanim znikł,więc nie wiem.

a i udanej soboty :)

Kasiu, myslę, że dobrze ubierasz malutką:) A Irlandkami sie nie sugeruj. Ja bywam w Irlandii na wybrzezu(Dungarvan/Cork) i jak widzę, jak tam chodzą dzieci to jestem zawsze w szoku !!! Te gołe głowki ibose nóżki!! nie mogę nigdy przeżyc tego oglądając maluszki !!

Dzieciątko w wózku ma mieć jedną warstwę więcej niz my. Jak zacznie łazić, to jedna mniej. To takie żelazne zasady. No i trzeba sprawdzać kark, nie rączki :))

Moja Hania ma dzisiaj cięzki humor- taki jak ta beznadziejna pogoda :(((

U mnie nocka koszmar od 4 tylko placz i placz..... ale jakos dalam rade:))) pogoda taka sobie niby ciepło ale deszcz pada i ze spacerku musielismy dzis uciekac :/

my juz wrocilismy ze spacerku :-D bylo cieplutko:-Da na koncu deszcz zaczal padac i straszny wiatr ;/ no ale maly dotleniony :-D 1,5 h na dworzu :-D

ja sie zapisalam na wtorek do fryzjera :-D hihi :-D

Ja mojego Dominika ubieram tak: body na krotki rekawek , na to bluzeczke, spodnie i skarpeteczki, a na calosc albo kombinezon jak jest chlodniej albo kurteczke jak jest cieplej , przykrywam go kocykiem:tak:Jak narazie nie uzywam zadnych rajtuzek bo jak jest przykryty to jest mu cieplo. Jak go zawsze wyjmuje z wozka ze spaceru to jest cieplutki, tylko dodam ze u nas tez cieplo ok 10 do 15 stopni a w slonku to nieraz ze 25:-D
Wiecie co ostatnio zauwazylam ze na karku ma bardzo zaczerwienione to wyglada jak takie ciemnoczerwone plamki wielkosci monety. Czy wy tez takie cos zauwazylyscie u waszych szkrabow, ja mysle ze od tego ze ciagle lezy ale i tak sie martwie :szok:

Ja mojego Dominika ubieram tak: body na krotki rekawek , na to bluzeczke, spodnie i skarpeteczki, a na calosc albo kombinezon jak jest chlodniej albo kurteczke jak jest cieplej , przykrywam go kocykiem:tak:Jak narazie nie uzywam zadnych rajtuzek bo jak jest przykryty to jest mu cieplo. Jak go zawsze wyjmuje z wozka ze spaceru to jest cieplutki, tylko dodam ze u nas tez cieplo ok 10 do 15 stopni a w slonku to nieraz ze 25:-D
Wiecie co ostatnio zauwazylam ze na karku ma bardzo zaczerwienione to wyglada jak takie ciemnoczerwone plamki wielkosci monety. Czy wy tez takie cos zauwazylyscie u waszych szkrabow, ja mysle ze od tego ze ciagle lezy ale i tak sie martwie :szok:
No to juz mi podpowiedziałyście mniej więcej jak ubrać.Dziś tak był ubrany maly jak Twój kinia,bo dziś było bardzo słonecznie i ciepło:tak:,ale to byl krótki spacer,bo mój ma dopiero 3tygodnie i wczesniej pogoda była zimowai dopiero stopniowo go przyzwyczajam.
Co do tego zaczerwienienia na karku,to ja tez widzę,ze mój ma zaczerwienioną skórę na karku-moze to od metki na bluzeczce?-nie wiem,:confused:,poza tym to bardzo mu schodzi skóra,ma taką suchą,choc smaruję oliwką codziennie i kapie go co drugi dzień w "balneum hermal"-z olejem sojowym,który jest waśnie na sucha skórę i skórę z problemami alergicznymi itp.-narazie nie pomaga,moze macie coś lepszego na to? to podajcie nazwę-nawet na buźce mu schodzi w niektórych miejscach.
Pochwalę się Wam,że mały dzisiaj śpi ładnie,ładnie je,jest bardzo,bardzo spokojny cały dzień.Byłam nawet wreszcie w mieście na zakupach ,połaziłam po sklepach,a on został z mężem i cały czas spał grzecznie,teraz śpi juz ponad 3godziny i zastanawiam się,czy mam go obudzić na jedzonko,czy poczekać az sam sie obudzi-oj,żeby to zawsze tak było:tak:Jutro może się wybiorę nawet do kościółka sama,pospiewam coś z moją scholą,bo teraz radzą sobie same-tzn.zastępuje mnie jedna dziewczyna,ale już tęsknią za mną ,a ja za nimi:-) i za śpiewaniem,jesli będzie taki grzeczny jutro jak dziś ,to pójdę-pomodlę się za Was i Wasze dzieciaczki:tak::-)
Spokojnej nocki,bo już dziś tu nie przyjdę,potem kąpiel i pewnie się wcześniej położę,zeby się wyspać,jak mały mi pozwoli:tak:

reklama
Ann moge ci goraco polecic to
20344_931382c4ffb9498ab1ef2eef33e77cd2.jpg
i to
20835_6f9e7e46045281d33f1ea534bc42762a.jpg

moj maly mial tez problemy ze schodzaca skorka i to po 2 uzyciach pomoglo ! :szok: reweacja po prostu :-D

Do góry