reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek główny

wow ale produkujecie te posty :O I teraz nie pamietam na co miałam opisywać :p
po pierwsze-ja nie z tych co się obrażają:D mam jedną torbę,kosmetyczkę (tylko taka ktora sie na ramie zakłada-i tam wszystkie kosmetyki dla mnie i dla malutkiej są coś w stylu torby do wózka no i reklamowke z podkładami,pampersami i wodami mineralnymi co w skrócie napisałam - 3 torby :D

po drugie kameleon,zależy jakie płytki chcesz kłaść na sufit.Naszych się w życiu nie da bo są te największe,gresowe,ja jednej nie potrafie dobrze unieść,wiec na ściany odpada,ale marzylismy o takich gigantycznych bo mamy małą łazienkę i jakoś tak będzie ładnie stwierdzilismy :-)

mi bolesne skurcze przeszły przedwczoraj(akurat kiedy pojechalismy ogladac co nam zrobili w nowowybudowanym mieszkanku,a mnie tak bolało ze nie moglam sie tym cieszyc :( ) ale mamy juz kaloryfery,drzwi wejsciowe,piecyk i kontakty :-)))
Dziś za to podczas porannego siusiania tak mnie w krzyzach złapalo ze nie moglam sie przez 15 minut podniesc i znow bylam przerazona ze cos sie zaczyna ale dupa...cichosza...

laski,tak sie boje jak my przetransportujemy nasze kruszynki w takim mrozie :O

reklama
A teraz tak ogólnie do wszystkich.
W czasie porodu strasznie mnie dołuje, aż do łez kiedy mam silne skurcze a ktg ich nie wyłapuje, tzn. wyłapuje jako słabe a taka pielęgniara rzuca komentarz że jestem za gruba, mam za dużo tłuszczu itp i dlatego tych skurczy nie widać. Ja wtedy załamuję się na maxa i zaczynam ryczeć. Zdarzyło mi się to przy obu porodach, a rodziłam w różnych szpitalach. Czy rzeczywiście grubsze ode mnie nie rodzą??? Uważam że nie należe do tych całkiem spasionych.

Co za su.ki!
A może źle Ci zakładały ktg?! Mi ostatnio na takim kontrolnym ktg połozna założyła za wysoko i nic nie wykazywało, chociaż czułam skurcz. Jak przesunęłam to urządzonko niżej, to skoczyło zaraz do 50:dry:
Moja znajoma mówiła, że jej podczas porodu też słabo wykazywało skurcze. To powiedzieli, że to tylko maszyna:baffled:.
Ale jak można powiedzieć cieżarnej, że jest za gruba?:wściekła/y::wściekła/y: Na połówkowym USG gin (niby superspecjalista) powiedział, ze nie może sprawdzić dokładnie przepływów, bo mam za dużo tłuszczu na brzuchu:dry:. Wcale tak nie uważam. Ani żaden z lekarzy, którzy później robili mi USG w szpitalu.

niektórzy lekarze to chamy i nic tego nie zmieni..... choć by nie wiem kim byli, jakiej specjalizacji nie mieli jak byli chamami i prostakami to tacy już pozostaną.... nie ma co się przejmować, trzeba im tylko współczuć......
dziewczynki wszystkie jesteśmy w ciąży najpiękniejsze na świecie i nie dajcie sobie wmówić że jest inaczej

Laski szybkie info na wylocie ;)

Hemoglobina prawie 10 wiec kamolec z serca żelazo " tardyferon " dało rezultaty :D

Lece do ginka troche spokojniejsza.
Relacja jak wróce :*

Jest coś takiego charakterystycznego na twarzy pod sam koniec,między innymi górna warga staje sie jakby lekko obrzmiała,a także nozdrza się powiększają ,ja wiem o co chodzi:tak:,nie potrafię tego dokładnei opisać,ale wiem,że własnie tak charakterystycznie zmienia się twarz tuz przed porodem i tez potrafię to rozpoznać:tak:
Jest w tym troche prawdy bo ja sama zauwazylam ze mi psuchla gorna warga:-D
i do tego moj kindol stal sie wiekszy, nawet po zdjeciach widac ze jestem zmieniona :szok: ale mam nadzieje ze wszystko wroci do normy
Mnie tez dorwala rwa kulszowa, normalnie noc dramatyczna a nie mowiac juz o chodzeniu okropny bol
Trzymajcie sie dziewczynki goraco bo w polsce zimno trzymam kciukasy za wizyty i egzaminy papapa

Witajcie..ja wciąż 2 w 1;-):-)
czuję sie jakoś tak sobie..cały weekend na uczelni dał sie we znaki..dzisiaj o 13stej sie wywlokłam z łóżka..zakupki obiadek itp no i teraz czas na nadrabianie BB..bo widze,że niezła "produkcję"urządziłyście..
no to biorę sie za podczytywanie..:-)

Cześć .
Jestem lutówką 2005. Weszłam na ten wątek z sentymentu.

Chciałam Wam drogie forumowiczki życzyć szczęśliwego rozwiązania.

Trzymajcie się !

MisiaM super że hemoglobina wyższa:tak::tak:

olenka12345 odpoczynek ci się należał;-)

ja też zauważyłam że mi trochę warga spuchła:-D i kicholek tez troche wiekszy:tak:

a pielęgniarki... słów mi brakuję , jak tak można mówić, jeszcze do ciężarnej:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja tam yeż uważam że koiety w ciąży mają w sobie coś szczególnego:tak:, tak jakby biło od nich światełko:tak::tak:
także kochane cieszmy sie ostatnimi chwilami tego pięknego stanu:tak::tak:

reklama
Do góry