reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WĄTEK GŁÓWNY cz. 3 - Nadzieja jest nieodłącznym elementem życia.

reklama
buzi@k, po porodzie naturalnym możńa zaczynac starania już 6 tyg po porodzie. po cesaarce mój lekarz mówi ze też 6 tyg po cesarce możń azaczynać starania, z tym ze wtedy też rodzi się przez CC. ale jak poród wyjdzie 2 lata po cc, to można próbować naturalnie rodzić

witajcie
mój lekarz twierdzi identycznie - wcale po cc nie trzeba czekać 2 lata w kwestii samej ciaży co rozwiazania - jeśli ciaza jest przed upływem 2 lat to trzeba wykonać ciecie kolejne..
ale prawdę mówiąc ja teraz nie wyobrażam sobie kolejnej ciazy - mój synciu jest tak absorbuja,cy i nosić go trzeba :-( ----------hmm przyzwyczailiśmy.
opanowałam trochę zytuację zasypiania i jak już usnie i wydaje się ,ze jest ok to budzi się za chwilę, po pół godzinie, po 45 minutach - z wielkim wrzaskiem- wystarczy wziąć na ręce w mig się uspakaja ----mam szczerze mówiąc dosyć - wiec nic go nie boli tylko potrzebuje przytulenia a mnie konczy się cierpliwość.
i potem jak odkładam do łóżeczka znowu wrzask.
czy macie jakieś rady?

a drugi problem polega na tym ,ze je o 18.30 ( butelka) i potem 0.30.(butelka) ale przebieram go i karmię i on tak się rozbudza,ze usypianie trwa godzinę po jedzeniu- czy to normalne? no i nie potrafi przespać do 6.00 tylko o 3.30 budzi sie na pierś i o 5.30 na drugą pierś. karmię mieszanie bo przyzwyczajam do butelki - chodzi głównie o mleko dla alergków - do smaku więc trochę piersi daję a resztę mleka ściagam i mieszam z tą paszą :-) dla alergików ............uff jestem b. zmęczona a miało byc lepiej po skonczeniu 3 miesiaca. :-) :-)

no jeśli od 18.30 do 0.30 to chyba muszę ----chociaż nie ma za wiele siusiu wtedy ale o 3.30 nie przebieram i o 6.30 ma mega pampers. Więc gdybym nie przebierała o 0.30 to może wylewałby mu się mocz? no nie wiem z Ty nie przebierałaś?

jasne ze nie :-D. chyba ze sie usrajtał, ale przestał walić kupy w nocy jak skończył 4 m-ce. tylko ze ja kładłąm go spać o 20-21 i wtedy dostawał czysty pampers. i miał go do godz 8-9 rano, bo tak była pobudka. spoooradycznie mu przciekło coś, ale to raczej dlatego ze źle pampers założony był, albo on jakoś tak się ułozył.

witam ---hmm dzis o 0.30 nie przebrałam ----super nie rozbudził sie zjadł wręcz na śpiaco , odłozyłam ,pokwękał i zasnął -no ale o 3.30 już miał ciężko i przewinełam i dostał pierś - ale musiałam chwilkę pousypiać ale nie to co o 0.30 czasem usypianie trwało do 2.00!!
dzięki Eluś !!!
pomyslę nad późniejszym kładzeniem do spania lae on śpiący jest już o 18.00

anuś, a o ktróej on wstaje rano i ile/o ktróej mam dzienne drzemki?
a kąłdzenie spac trzeba przesuwac po 15 min, tak co 2-3 dni i w końcu przyzwyczai się. no i jest szansa ze rano dłużej pośpi:)
jakich pieluch używasz dla małego?

wstaje o 6.30 bo robi kupkę i albo chce przysnąć jeszcze albo nie. Potem 30-40minut około 10.00, potem 11.30-14.00 spacer (śpi) potem około 16.30 - pół godzinki. może za dużo spi .
czasem omijamy drzemkę o 16.30 i wtedy pada właśnie o 18.30.

uzywam Pampers 3 midi Jumbo Pack - a dlaczego? uwazam,że sa rewelacyjne

reklama
Witam wszystkie dziewczynki, na forum jestem pierwszy raz , i muszę się przyznać,że troszkę Was dzisiaj podglądałam czytajac kolejne posty aby być mniej więcej w temacie. Wątek wydał mi się odpowiedni dla mnie, gdzyż piszą tu zarówno dziewczyny starające się o dziedzię lub mające taki zamiar (czyli takie jak ja) oraz mające już swoje pociechy (czyli tak jak ja).Jeżeli pozwolicie to i ja dopiszę się do tego wątku, pozdrawiam wszystkich:-)

Do góry