reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

reklama
Jak wam mija poniedziałek ?
Od czwartku męczę się z infekcja u córki.. masakra, a dopiero 3 tyg temu miała rsv.
Czekam niecierpliwie na wynik cytologii bo chciałabym już wiedzieć na czym stoję i oczywiście jak na złość póki co nie ma 🫣
Ta niepewność czy w marcu dostaniemy zielone światło jest straszna - mam taki spadek nastroju ostatnio, że masakra.

Ja dziś byłam na wizycie , pisałam na lutowkach ale w skrócie :
Miałam mieć tylko receptę a zrobiła mi full wizytę z USG. Na obrazie widać że była owulacja jakieś półtora tygodnia temu czyli zgadza się z moimi obliczeniami. Nie dała mi nic na stymulację gdyż stwierdziła że najpierw trzeba wygasić laktację a potem zajmiemy się resztą. Dostałam leki na zatrzymanie i zakaz karmienia. Póki co dobrze mi idzie i synek nie wymusza. Aktualnie śpi , boje się jak go w nocy uspokoję jak się obudzi na cyca.
Test rano robiłam i biało więc już nie poszłam na badania. Mąż wyliczył że skoro owulacja była w środę to dziś jest 12 dpo więc może jeszcze jest szansa. Endometrium 12.3mm więc spore ale nic nie mówiła że może być ciąża z tego 😅 W sumie nawet nie zapytałam czy jakieś szanse są. Powiedziała tylko że jak za 35 dni nie przyjdzie okres to wtedy mam brać duphaston 🫣 Dziś 44 DC 😳

Ja dziś byłam na wizycie , pisałam na lutowkach ale w skrócie :
Miałam mieć tylko receptę a zrobiła mi full wizytę z USG. Na obrazie widać że była owulacja jakieś półtora tygodnia temu czyli zgadza się z moimi obliczeniami. Nie dała mi nic na stymulację gdyż stwierdziła że najpierw trzeba wygasić laktację a potem zajmiemy się resztą. Dostałam leki na zatrzymanie i zakaz karmienia. Póki co dobrze mi idzie i synek nie wymusza. Aktualnie śpi , boje się jak go w nocy uspokoję jak się obudzi na cyca.
Test rano robiłam i biało więc już nie poszłam na badania. Mąż wyliczył że skoro owulacja była w środę to dziś jest 12 dpo więc może jeszcze jest szansa. Endometrium 12.3mm więc spore ale nic nie mówiła że może być ciąża z tego 😅 W sumie nawet nie zapytałam czy jakieś szanse są. Powiedziała tylko że jak za 35 dni nie przyjdzie okres to wtedy mam brać duphaston 🫣 Dziś 44 DC 😳
O rety. Trzymam kciuki żeby odstawienie poszło sprawnie !
35 dni to sporo czasu.. nie chcesz tego jeszcze z kimś innym skonsultować ?
Oczywiście 3mam kciuki żeby z tego była ciąża ! ❤️

Cześć dziewczyny ☺️ byłam dziś na USG i widziałam mojego małego człowieka 😍 całe 3,7 mm ☺️ serduszko bije ❤️
Chyba czas już się z Wami pożegnać. Dziękuję Wam za słowa otuchy i za każde dobre słowo ❤️
Życzę Wam jak najszybszego przejścia na mamusie, zdrowych i nudnych ciąż ☺️ powodzenia dziewczyny 🤞🤞🤞🤞🤞🤞
Wspaniałe wieści ! Nie mogło być inaczej 😍 Rośnijcie zdrowo ❤️

O rety. Trzymam kciuki żeby odstawienie poszło sprawnie !
35 dni to sporo czasu.. nie chcesz tego jeszcze z kimś innym skonsultować ?
Oczywiście 3mam kciuki żeby z tego była ciąża ! ❤️
Teoretycznie mam ten duphaston więc jak w przyszłym tygodniu jeszcze nie będzie okresu to mam mieć zaległą teleporade na NFZ to skonsultuje to. Myślę że tak zadecydowała żebym nie miała bomby hormonalnej lek na prolaktynę + lek z progesteronem. Jutro zrobię proga i betę bym już nie miała złudzeń.

Cześć! Czy można dołączyć?
Moja sytuacja nie jest do końca standardowa, ale chciała bym wejść juz trochę w klimat staraniowy i mieć z kim pogadać.

W skrócie - mam już dwójkę dzieci (w tym roku 5 i 7 lat) i gotowość w sobie na trzecie dzieciątko. Mój mąż nie do końca, choć ostatnio otworzył sie na tą możliwość. Na razie więc oczekuję, aż poczuje, że to jest ten moment. W międzyczasie ogarniam trochę swoje sprawy zdrowotne i układam życie zawodowe pod ustalenia z mężem (na razie dużo pracuję, on dużo zajmuje się domem). Jednocześnie współżyjemy bez zabezpieczenia (stosunek przerywany), wiec wszystko się może wydarzyć (mąż niby o tym wie, ale prezerwatyw nie chce, a ja nie mogę przyjmować nic hormonalnego).

Chętnie w oczekiwaniu na rozpoczęcie starań pokibicuję innym i pogadam na luzie 😊

Cześć! Czy można dołączyć?
Moja sytuacja nie jest do końca standardowa, ale chciała bym wejść juz trochę w klimat staraniowy i mieć z kim pogadać.

W skrócie - mam już dwójkę dzieci (w tym roku 5 i 7 lat) i gotowość w sobie na trzecie dzieciątko. Mój mąż nie do końca, choć ostatnio otworzył sie na tą możliwość. Na razie więc oczekuję, aż poczuje, że to jest ten moment. W międzyczasie ogarniam trochę swoje sprawy zdrowotne i układam życie zawodowe pod ustalenia z mężem (na razie dużo pracuję, on dużo zajmuje się domem). Jednocześnie współżyjemy bez zabezpieczenia (stosunek przerywany), wiec wszystko się może wydarzyć (mąż niby o tym wie, ale prezerwatyw nie chce, a ja nie mogę przyjmować nic hormonalnego).

Chętnie w oczekiwaniu na rozpoczęcie starań pokibicuję innym i pogadam na luzie 😊
Hej Witamy ! Ze stosunku przerywanego to raczej marne szanse na ciążę choć nie znikome. A czemu mąż nie chce kolejnego dziecka ? U mnie podobna sytuacja tylko staramy się o czwarte i mąż raz chce raz nie chce 🙃 Choć stosunki bez zabezpieczenia i kończy w środku.

reklama
Hej Witamy ! Ze stosunku przerywanego to raczej marne szanse na ciążę choć nie znikome. A czemu mąż nie chce kolejnego dziecka ? U mnie podobna sytuacja tylko staramy się o czwarte i mąż raz chce raz nie chce 🙃 Choć stosunki bez zabezpieczenia i kończy w środku.
Wiadomo, że ze stosunku przerywanego szanse nikłe, szczególnie z moim PCOS, ale nie żadne. Natomiast nie nastawiam się na ślepy traf, a bardziej jednak czekam, aż mąż bedzie gotowy.
Czemu nie chce? Młodsza córka nas przeorała jak się urodziła i było wymagająco. Mówi, że on nie zapomniał tak, jak ja przez hormony. Choć myślę, że perspektywa jest teraz inna, bo nie byłoby już małych dzieci z 2 letnią różnicą wieku. No i kwestia tego, że on w tygodniu jest z nimi popołudniami, po przedszkolu (widzę, że jest zmęczony), bo ja pracuję, a raz w miesiącu wyjeżdżam na studia na weekend.

Do góry