reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Dzieki za odpowiedz, niby to normalne, ale moja kumpela dostala okres po pol roku, wiec chyba jest to roznie, w sumie to ja sie ciesze i wcale nie brakuje mi go..;-)

reklama
Pipki nie jęczcie tylko sie cieszcie bo ja zdycham do 28 dni ;-) A tak swoją droga to podziwiam, że się tyle cyckacie i przy drugim bejbiku obiecuje,że wezmę z was przykład :-)

Nie wiem jak wy ale ja nie wyobrazam sobie na razie konczyc karmienia tym bardziej ze moja innego mleka nie ruszyla nigdy. Starsza miała skaze białkową wiec karmiłam ją pol na pol piersia i nutramingenem, ale za to ja tez musialam byc na scislej diecie, zero masla nabialu sera mleka jajek smietany itp suchy chleb i woda:-)

Kaoru ja mialam tylko raz w pazdzierniku i od tamtej pory cisza. W ciazy na pewno nie jestem.

Dziewczyny nie wyrabiam juz z malym. Jedynym celem tego dziecka jest trzymanie cyca w buzi ( gdzies od 1-2 tygodni). Jak mnie widzi drze sie,zebym mu dala. W nocy nie chce go puszczac. Normalnie koszmar. Powiedzcie,ze mu to niedlugo minie :-(

Moja tak miała przez ostatni miesiac. Pobudki co 2 godziny, noszenie na rekach, cycek w buzi masakra. Okazalo sie ze to zeby, wyszly jej dwie dolne czwórki na raz, i chyba dlatego tak sie budziła, dzis bylo lepiej bo tylko 3 pobudki.:sorry2:

kaoru tylko się ciesz że nie masz jeszcze miesiączki. Ja dostałam po 10 miesiącach mimo że nadal karmię, i jest bardzo regularna i bezbolesna.

celinko
współczuję, może ząbki?? moja w dzień od dawna nie ciągnie, ale w nocy różnie max 3 razy.
Ja bym chciała już zakończyć karmienie bo już mam dość, od roku chodzę nie wyspana, zmęczona, ale nie mam sił na tą walkę bo wiem że taka będzie. Daję z wygody żeby była cisza.

Dziewczyny moja mała pije piers tylko w nocy i to wydaje mi się niedużo, problem w tym , że nie chce żadnego innego mleka - jestem w stanie przemycić jej tylko 150 ml w kaszce na kolacje:-(, co wy na to ?

reklama
MamaOlafa, ja przemycam po 150 ml w kaszce na śniadanie i w kaszce na kolacje. Inaczej nie toleruje mleka modyfikowanego. A nie karmię od listopada. I tak ciągniemy + nabiał (jakjko, jogurt, twarożek).

Są i takie dzieci, które nie chcą spożywac ani mleka modyfikowanego ani żadnego nabiału. Także głowa do góry, w końcu już ma roczek :happy2:

Do góry