reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Leika - dzięki za przepisy i informację o stronce :)) poczytam w wolnej chwili i coś popróbuję :tak:

Black - u nas było dokładnie tak samo! Olcia praktycznie non stop mi wisiała na cycu - troszkę to niestety trwało :( ja karmiłam ją na siedząco z pomocą poduchy-rogala i mała ssała i spała, ssała i spała, jak mocniej przysnęła to puszczała cyca a jak tylko sobie drzemała to z cycem w buzi - też się martwiłam, że mało mi zjada, ale ładnie przybierała :tak:

reklama
Niby żadne dziecko nie da się zagłodzić, ale moja Ania to nawet jak się obudzi na jedzenie to nie płacze, tylko ogląda wszystko w koło :eek:. Płacze jedynie jak ją kąpiemy. W nocy sama wcale się nie budzi, muszę ją wybudzać co też jest nie lada sztuką. Dlatego się trochę martwię. Julka od razu dawała głośno znać, że jest głodna.

Nic się nie martw! :tak: Przystawiaj Anię do cyca, zawsze coś tam sobie possie :tak: moja koleżanka miała podobny problem z córcią - ale karmiła ją co 3 godziny jak Mała się nie upominała, chyba, że płakała to wcześniej - wiadomo ;-) W nocy też Małej dawała pierś na śpiocha - zawsze coś tam sobie pociągnęła ;-) zobaczysz po ważeniu jak Malutka stoi z wagą.
Może Ania po prostu z tych spokojnych dzieciaczków jest - trzeba się cieszyć - nie stresuj się, na pewno wszystko jest w porządku :tak:

Daga u nas to samo...wieczor i rano cycuś...w dzień wogóle się nie domaga...
i jak ostatnio wydawało mi się że Filip w nocy budzi się na cyca non stop...tak druga noc była taka że budził się tylko dwa razy...

klaudia w nocy u nas różnie, potrafi obudzić się 2 razy a jest tak że co chwilkę chce. I przez to że nie ciągnie cyca w dzień to pije herbatkę owocową z kubeczka tego balonika.

reklama
Dziewczyny - ja to wolałabym żeby moja Ola też tak sama z siebie przestała cycać, jestem za tym, żeby dziecko samo zdecydowało kiedy zakończyć karmienie piersią :tak:
My nadal sporo w sumie się karminy, ostatnio znów częściej w dzień domaga się cyca, więc pomiędzy stałymi posiłkami pije mleczko, a do śniadanka czy obiadku herbatkę owocową z kubeczka ;-)

Do góry