reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Izkab super że Karolka tak łatwo się odstawiła.

U nas zaraz stuknie 2 miesiące jak się nie karmimy.

reklama
U mnie za to mega intensywne zwiększenie częstotliwości ssania piersi. Zwłaszcza w nocy. Wszystko przez upały...
Ale, cwana, w nocy nie daje sobie wcisnąć butelki z wodą ;-) cyc ma być i koniec.

nie da się oszukać ;-)
wie co dobre.

U nas tragedia - wczoraj o północy w sypialni wciąż było 28 stopni. Nie da się spać. Ja chcę klimę...!

u nas też masakra :wściekła/y:
nawet w nocy się w mieszkaniu nie wychładza :-(
teraz troszkę popadało, ale to może z 10 minut.
ale żeby jakaś logiczna temperatura w wielkiej płycie była to musiałoby się zrobić znacznie chłodniej na dworze.
w pokoju mam 28 stopni.
ledwo ciągnę.
gdzie jest ten "umiarkowany klimat" jaki podobno panuje w naszej szerokości geograficznej ?
jak ja tęsknie za latem kiedy temperatura jest w okolicy 22 stopnie !

u nas też gorąco choć słonko za chmurami, chwilę popadało. Ale to nic nie dało.
Ja tam się cieszę że jest tak gorąco, bo ile my tego lata mamy. Lipiec zaraz zleci, sierpień też, czasami wrzesień jest ładny. I co znowu jesień, zima. Szybko ciemno. A w tym roku zima była bardzo długa.

U nas temperatura tragedia, w domu 30 stopni. Ale sypialnie mamy od wschodu i w nocy jest ok. :-)
Nie mogę sama uwierzyć jak moje dziecko łatwo z cyca rezygnuje. Zostało nam tylko jedno nocne karmienie. Wczoraj zasnął przytulony do mnie na łóżku:szok:(myślałam że ta chwila nigdy nie nastąpi) ale łapka w cycu musi być:happy::happy::happy:

aniaj151 u nas rączka na cycu długo była, a teraz już mi nie "grzebie". Za to się przytula, rozdaje buziaki, i śpi całą noc. Myślałam że nigdy to nie nastąpi.

Ja kocham lato i upały i mogłabym życ w takim klimacie ;-) ale oni na południu Europy to klimę w domach mają, hehe ;-)
Dlatego ja też o takiej teraz marzę ;-)

Iza, Aniaj - super, że tak łatwo Wam poszło i idzie nadal z odstawianiem, ciekawe czy moja Ola sama zrezygnuje z cycusia... :sorry2:
Ja nadal śpię z moją kluchą, więc cyca ma pod nosem :zawstydzona/y:

Co do upałów - ja nie za dobrze je znoszę, ale wolę to niż ciągły deszcz, jakąś mżawkę i zimne lato ;-) Ale nie ukrywam trochę mnie przeraża to jaką pogodę zapowiadają na weekend - 37 stopni to pewnie odczuwalna ponad 40 będzie :happy2: Nic tylko leżeć w wannie ;-)

Mamjakty Domiś też śpi z nami i cyca ma pod nosem. Ja myślę że poczujesz kiedy nadejdzie ta chwila i obie będziecie gotowe do odstawienia. Ja jeszcze miesiąc temu to bym się chyba rozpłakała jakbym go miała całkiem od cyca odstawić a teraz oboje jesteśmy szczęśliwi:tak::-D:-). Nic nie rób na siłę a pójdzie łatwo:-)

Ja też się cieszę, że Karolka sama zrezygnowała, bo z jednej strony nie zamierzałam karmić jej tak długo, a z drugiej na siłę nie chciałam jej odstawiać :sorry2:
co do upałów, to ja też wolę jak jest ciepło niż chłodno, wietrznie i deszczowo ;-) do 16 siedzimy w domku, a później do wieczora na dworze :-D mąż mnie namawiał na klimę, ale odłożyliśmy to na przyszły rok, jak Karolka będzie większa... no nic... w sobotę jedziemy na 3 tyg nad morze, to będzie chłodniej ;-)

reklama
Ola od piątku nie dostaje cyca, aż tak bardzo nie protestuje, tatuś ją usypia :) Zobaczymy jak się sytuacja rozwinie, ale myślę, że jesteśmy na dobrej drodze, skoro bez płaczu zasypia i śpi w sumie normalnie to widocznie nie potrzebuje już tego cycucha, dostaje wodę do picia i bez problemu wypija z kubeczka :) Takiego zwykłego, z innego już nie chce, także wszelkie treningowe kubeczki z ustnikami poszły w odstawkę ;) Na noc też wypija mleczko z kubeczka :) Oby tak dalej! :D

Do góry