reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

A na jakie badania dostałaś skierowania?
To trzymam za Ciebie kciuki i za siebie tez bo ja po pierwszej @ po poronieniu tez zamierzam z mężem zacząć od nowa 😊
Przede wszystkim beta, rozyczka i jakieś tam inne rzeczy.
Mam nadzieję, że zarówno nam jak i Wam się uda :) wczesniej udało sie nam za pierwszym razem ale od początku czułam, że może być coś nie tak.

reklama
Mając mutację MTHFR zwykły kwas foliowy nie pomaga, wręcz przeciwnie - trzeba brać aktywną formę, folian. Z dodatnimi przeciwciałami z tego co wiem dostaje się heparynę w ciąży. Poszukaj kogoś innego w swojej okolicy, kto specjalizuje się w takich przypadkach. Czasem to trudne i trzeba więcej wydać, ale wiadomo. Mi trochę zajęło znalezienie takiego lekarza, ale póki co jestem bardzo zadowolona i jej ufam.

Trochę was podczytuje i tak też myślałam żeby jednak zmienić a przynajmniej skonsultować te wyniki i sytuację z kimś innym.

Załączniki

• IMG_20200608_135825.jpg
    IMG_20200608_135825.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 61
Cześć dziewczyny, co tam u Was?
My już po komunii. Sukienkę kupiłam jeszcze inną 🙈. I tak nie była taka jaką sobie wymarzyłam, ale trudno. Jeśli chodzi o komunię, to szła 3 dzieci. Msza była ładna, uroczysta. Później obiad z ciachem też wszystko ok. Impreza udana.
Dziś pogoda brzydka to się lenimy w domu a co u Was?

Cześć dziewczyny, co tam u Was?
My już po komunii. Sukienkę kupiłam jeszcze inną 🙈. I tak nie była taka jaką sobie wymarzyłam, ale trudno. Jeśli chodzi o komunię, to szła 3 dzieci. Msza była ładna, uroczysta. Później obiad z ciachem też wszystko ok. Impreza udana.
Dziś pogoda brzydka to się lenimy w domu a co u Was?

Ano brzydka pogoda. Zdążyliśmy między deszczami na lodach być bo jest całkiem ciepło.

My w ciągu dwóch dni dostaliśmy zaproszenie na 2 komunię w odstępie 3 tygodni 🙈. Z czego jedna chrześniaka.
Szczerze mówiąc to miałam mała nadzieję że przesuną na początek roku bo teraz te wszystkie badania które robiłam i leki sporo kosztowały.

Mnie druga komunia dopiero w przyszłym roku czeka ale kolejny chrześniak też będzie miał. A może uda się chrzciny też zrobić 🤔😉

Ani brzydką pogoda. Zdążyliśmy między deszczami na lodach być bo jest całkiem ciepło.

My w ciągu dwóch dni dostaliśmy zaproszenie na 2 komunię w odstępie 3 tygodni 🙈. Z czego jedna chrześniaka.
Szczerze mówiąc to miałam mała nadzieję że przesuną na początek roku bo teraz te wszystkie badania które robiłam i leki sporo kosztowały.

Mnie druga komunia dopiero w przyszłym roku czeka ale kolejny chrześniak też będzie miał. A może uda się chrzciny też zrobić 🤔😉
Trzymam kciuki za chrzciny ✊.
U nas komunia była w tym dniu, na który była zaplanowana. Dzieci zostały podzielone, były dwie komunie w sobotę i dwie w niedzielę.
Co do prezentu myślę, że nie ma co przesadzać. Jak czytam artykuły, które mi się pokazują i czytam o prezencie 1000 zł to się za głowę łapię 🙄. To są dzieci, z resztą liczy się uroczystość. Mam wrażenie, że te dzieci od małego są już uczone materializmu. Wiadomo dzieci czekają na prrzenty. Mój syn zbiera na komputer, goście się pytali co chce i dołożyli swoje cegiełki. Także głowa do góry.

Trzymam kciuki za chrzciny ✊.
U nas komunia była w tym dniu, na który była zaplanowana. Dzieci zostały podzielone, były dwie komunie w sobotę i dwie w niedzielę.
Co do prezentu myślę, że nie ma co przesadzać. Jak czytam artykuły, które mi się pokazują i czytam o prezencie 1000 zł to się za głowę łapię 🙄. To są dzieci, z resztą liczy się uroczystość. Mam wrażenie, że te dzieci od małego są już uczone materializmu. Wiadomo dzieci czekają na prrzenty. Mój syn zbiera na komputer, goście się pytali co chce i dołożyli swoje cegiełki. Także głowa do góry.

Dla chrześniaka już wiemy co bo maluch marzy o fajnym zegarku. Niestety ta druga komunia to córcia znajomego, nawet nie trzymamy się jakoś bardzo blisko ale z pewnych względów nie możemy odmówić.
Za to dziewczynka pochodzi z zamożnej rodziny a jak dziecko ma prawie wszystko to nie wiadomo co mu dać. A to już za tydzień 🤷‍♀️. Myślałam o jakiejś delikatnej biżuterii, kasy do koperty nie daję nigdy - no taką już mam zasadę. Ładny bukiecik i pamiątka.
Co to materializmu to masz całkowita rację, ale dzieciaki są teraz atakowane ze wszystkim stron sloganami kup to kup tamto. Takie czasy 😒. Moja młodsza córa ciągle chce, żeby jej coś kupować, a w pokoju pełno zabawek. Mam nadzieję że z tego wyrośnie.

Dla chrześniaka już wiemy co bo maluch marzy o fajnym zegarku. Niestety ta druga komunia to córcia znajomego, nawet nie trzymamy się jakoś bardzo blisko ale z pewnych względów nie możemy odmówić.
Za to dziewczynka pochodzi z zamożnej rodziny a jak dziecko ma prawie wszystko to nie wiadomo co mu dać. A to już za tydzień 🤷‍♀️. Myślałam o jakiejś delikatnej biżuterii, kasy do koperty nie daję nigdy - no taką już mam zasadę. Ładny bukiecik i pamiątka.
Co to materializmu to masz całkowita rację, ale dzieciaki są teraz atakowane ze wszystkim stron sloganami kup to kup tamto. Takie czasy 😒. Moja młodsza córa ciągle chce, żeby jej coś kupować, a w pokoju pełno zabawek. Mam nadzieję że z tego wyrośnie.
To fakt. Dziewczynce zawsze łatwiej. Można kupić kolczyki, czy bransoletkę i prezent gotowy.

Hej, odebrałam wyniki badań genetycznych na trombofilie.. wizytę u lekarza dopierio mam zaplanowana za 3 tygodnie. Czy któraś z Was miała takie wyniki i udało się wam donosić ciąże z lekami ?

Załączniki

• 007D1D1A-B388-4164-B1CE-C12A165D13C8.jpeg
    007D1D1A-B388-4164-B1CE-C12A165D13C8.jpeg
    37,7 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Hej, odebrałam wyniki badań genetycznych na trombofilie.. wizytę u lekarza dopierio mam zaplanowana za 3 tygodnie. Czy któraś z Was miała takie wyniki i udało się wam donosić ciąże z lekami ?
Ja na tyle na wynikach się nie znam. Ja mam MTHFR i PAI-1, ale obie heterozygotyczne i lekarz mówił, że to nie jest nic groźnego. Mam tylko brać kwas foliowy metylowany. Mówił, że gorzej jak jest homozygotyczny, ale szczegółów nie znam. Czynnik V Leiden chyba jest odpowiedzialny za zakrzepicę, ale czy to już oznacza trombofilie, nie mam pojęcia. Lekarz na pewno Ci wyjaśni.
Może @MalyGosc będzie wiedzieć więcej.

Do góry