Poronilam na sorze i tam mi nic nie powiedzieli, jedynie że to się często zdarza. Dziś mam wizytę u ginekologa to może się czegoś więcej dowiem.Przykro mi
Co do starań to chyba zależy od tego co było przyczyną.
Co powiedzieli lekarze?
reklama
Zabulinka_86
Fanka BB :)
Mówiłam, że będzie dobrzeDzisiaj po wynikach testu Pappa ryzyko trisomii 21 skorygowany do 1:2131
Wielka Mi :)
Dzisiaj po wynikach testu Pappa ryzyko trisomii 21 skorygowany do 1:2131
Świetne wieści! Zacznij wreszcie wierzyć, że w grudniu mały krzykacz będzie już Wami
Pochwal się jakie już duże to Twoje Bobo
Wielka Mi :)
Poronilam na sorze i tam mi nic nie powiedzieli, jedynie że to się często zdarza. Dziś mam wizytę u ginekologa to może się czegoś więcej dowiem.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę. Odezwij się czy wszystko w porządku?
Mała111
Bardzo mi przykro z powodu twojej straty, daj znać co się dowiedziałaś na wizycie u ginekologaPoronilam na sorze i tam mi nic nie powiedzieli, jedynie że to się często zdarza. Dziś mam wizytę u ginekologa to może się czegoś więcej dowiem.
Trzymam kciuki za Twoją wizytę. Odezwij się czy wszystko w porządku?
Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy!Bardzo mi przykro z powodu twojej straty, daj znać co się dowiedziałaś na wizycie u ginekologa
Bylam na wizycie, dostalam skierowanie na badania i doktor powiedział, że jak beta będzie 0 to możemy od razu zacząć się starać i tak też zrobimy. Mam nadzieję, że następnym razem się uda.
Mała111
A na jakie badania dostałaś skierowania?Dziewczyny, dzięki za słowa otuchy!
Bylam na wizycie, dostalam skierowanie na badania i doktor powiedział, że jak beta będzie 0 to możemy od razu zacząć się starać i tak też zrobimy. Mam nadzieję, że następnym razem się uda.
To trzymam za Ciebie kciuki i za siebie tez bo ja po pierwszej @ po poronieniu tez zamierzam z mężem zacząć od nowa
Ja dostałam dzisiaj na b12, d3, homocysteine, mthfr, mutacja genu protrombiny, białko c, białko s i komórki nk.
A na jakie badania dostałaś skierowania?
To trzymam za Ciebie kciuki i za siebie tez bo ja po pierwszej @ po poronieniu tez zamierzam z mężem zacząć od nowa [emoji4]
Carry88
Moderator
Cześć dziewczyny jest tu was więcej potrzebuje porady. Jestem 4 tygodnie po poronieniu (zabieg). Dzisiaj byłam na kontroli wszystko jest ok, możemy się starać po 2 cyklach. To była pierwsza ciąża korztajsc z waszej wiedzy na własną rękę zrobiłam trochę badań i wyszła mi mutacja mthfr i dodatnie przeciwciała antykardiolipinowe igm. Powiedział, że to nie oznacza zespołu antyfosfolipidowego. Lekarz nie zlecił mi więcej badań kazał lykac kwas ale żaden specjalny, i acard ale nie wiem czy w związku mthfr nie powinna byc dalsza diuagnostyka? Poziom kwasu? Bo ja się już nakręcam mega, co radzicie? Chyba skonsultuje to z jeszcze kimś mam mętlik totalny
reklama
maeria
Mając mutację MTHFR zwykły kwas foliowy nie pomaga, wręcz przeciwnie - trzeba brać aktywną formę, folian. Z dodatnimi przeciwciałami z tego co wiem dostaje się heparynę w ciąży. Poszukaj kogoś innego w swojej okolicy, kto specjalizuje się w takich przypadkach. Czasem to trudne i trzeba więcej wydać, ale wiadomo. Mi trochę zajęło znalezienie takiego lekarza, ale póki co jestem bardzo zadowolona i jej ufam.Cześć dziewczyny jest tu was więcej potrzebuje porady. Jestem 4 tygodnie po poronieniu (zabieg). Dzisiaj byłam na kontroli wszystko jest ok, możemy się starać po 2 cyklach. To była pierwsza ciąża korztajsc z waszej wiedzy na własną rękę zrobiłam trochę badań i wyszła mi mutacja mthfr i dodatnie przeciwciała antykardiolipinowe igm. Powiedział, że to nie oznacza zespołu antyfosfolipidowego. Lekarz nie zlecił mi więcej badań kazał lykac kwas ale żaden specjalny, i acard ale nie wiem czy w związku mthfr nie powinna byc dalsza diuagnostyka? Poziom kwasu? Bo ja się już nakręcam mega, co radzicie? Chyba skonsultuje to z jeszcze kimś mam mętlik totalny
Podziel się: