reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wahania - czy próbować zachodzić w ciążę po poronieniu

A na jakie badania dostałaś skierowania?
To trzymam za Ciebie kciuki i za siebie tez bo ja po pierwszej @ po poronieniu tez zamierzam z mężem zacząć od nowa 😊
Przede wszystkim beta, rozyczka i jakieś tam inne rzeczy.
Mam nadzieję, że zarówno nam jak i Wam się uda :) wczesniej udało sie nam za pierwszym razem ale od początku czułam, że może być coś nie tak.

reklama
Mając mutację MTHFR zwykły kwas foliowy nie pomaga, wręcz przeciwnie - trzeba brać aktywną formę, folian. Z dodatnimi przeciwciałami z tego co wiem dostaje się heparynę w ciąży. Poszukaj kogoś innego w swojej okolicy, kto specjalizuje się w takich przypadkach. Czasem to trudne i trzeba więcej wydać, ale wiadomo. Mi trochę zajęło znalezienie takiego lekarza, ale póki co jestem bardzo zadowolona i jej ufam.

Trochę was podczytuje i tak też myślałam żeby jednak zmienić a przynajmniej skonsultować te wyniki i sytuację z kimś innym.

Załączniki

• IMG_20200608_135825.jpg
    IMG_20200608_135825.jpg
    1,8 MB · Wyświetleń: 54
Cześć dziewczyny, co tam u Was?
My już po komunii. Sukienkę kupiłam jeszcze inną 🙈. I tak nie była taka jaką sobie wymarzyłam, ale trudno. Jeśli chodzi o komunię, to szła 3 dzieci. Msza była ładna, uroczysta. Później obiad z ciachem też wszystko ok. Impreza udana.
Dziś pogoda brzydka to się lenimy w domu a co u Was?

Cześć dziewczyny, co tam u Was?
My już po komunii. Sukienkę kupiłam jeszcze inną 🙈. I tak nie była taka jaką sobie wymarzyłam, ale trudno. Jeśli chodzi o komunię, to szła 3 dzieci. Msza była ładna, uroczysta. Później obiad z ciachem też wszystko ok. Impreza udana.
Dziś pogoda brzydka to się lenimy w domu a co u Was?

Ano brzydka pogoda. Zdążyliśmy między deszczami na lodach być bo jest całkiem ciepło.

My w ciągu dwóch dni dostaliśmy zaproszenie na 2 komunię w odstępie 3 tygodni 🙈. Z czego jedna chrześniaka.
Szczerze mówiąc to miałam mała nadzieję że przesuną na początek roku bo teraz te wszystkie badania które robiłam i leki sporo kosztowały.

Mnie druga komunia dopiero w przyszłym roku czeka ale kolejny chrześniak też będzie miał. A może uda się chrzciny też zrobić 🤔😉

Ani brzydką pogoda. Zdążyliśmy między deszczami na lodach być bo jest całkiem ciepło.

My w ciągu dwóch dni dostaliśmy zaproszenie na 2 komunię w odstępie 3 tygodni 🙈. Z czego jedna chrześniaka.
Szczerze mówiąc to miałam mała nadzieję że przesuną na początek roku bo teraz te wszystkie badania które robiłam i leki sporo kosztowały.

Mnie druga komunia dopiero w przyszłym roku czeka ale kolejny chrześniak też będzie miał. A może uda się chrzciny też zrobić 🤔😉
Trzymam kciuki za chrzciny ✊.
U nas komunia była w tym dniu, na który była zaplanowana. Dzieci zostały podzielone, były dwie komunie w sobotę i dwie w niedzielę.
Co do prezentu myślę, że nie ma co przesadzać. Jak czytam artykuły, które mi się pokazują i czytam o prezencie 1000 zł to się za głowę łapię 🙄. To są dzieci, z resztą liczy się uroczystość. Mam wrażenie, że te dzieci od małego są już uczone materializmu. Wiadomo dzieci czekają na prrzenty. Mój syn zbiera na komputer, goście się pytali co chce i dołożyli swoje cegiełki. Także głowa do góry.

Trzymam kciuki za chrzciny ✊.
U nas komunia była w tym dniu, na który była zaplanowana. Dzieci zostały podzielone, były dwie komunie w sobotę i dwie w niedzielę.
Co do prezentu myślę, że nie ma co przesadzać. Jak czytam artykuły, które mi się pokazują i czytam o prezencie 1000 zł to się za głowę łapię 🙄. To są dzieci, z resztą liczy się uroczystość. Mam wrażenie, że te dzieci od małego są już uczone materializmu. Wiadomo dzieci czekają na prrzenty. Mój syn zbiera na komputer, goście się pytali co chce i dołożyli swoje cegiełki. Także głowa do góry.

Dla chrześniaka już wiemy co bo maluch marzy o fajnym zegarku. Niestety ta druga komunia to córcia znajomego, nawet nie trzymamy się jakoś bardzo blisko ale z pewnych względów nie możemy odmówić.
Za to dziewczynka pochodzi z zamożnej rodziny a jak dziecko ma prawie wszystko to nie wiadomo co mu dać. A to już za tydzień 🤷‍♀️. Myślałam o jakiejś delikatnej biżuterii, kasy do koperty nie daję nigdy - no taką już mam zasadę. Ładny bukiecik i pamiątka.
Co to materializmu to masz całkowita rację, ale dzieciaki są teraz atakowane ze wszystkim stron sloganami kup to kup tamto. Takie czasy 😒. Moja młodsza córa ciągle chce, żeby jej coś kupować, a w pokoju pełno zabawek. Mam nadzieję że z tego wyrośnie.

Dla chrześniaka już wiemy co bo maluch marzy o fajnym zegarku. Niestety ta druga komunia to córcia znajomego, nawet nie trzymamy się jakoś bardzo blisko ale z pewnych względów nie możemy odmówić.
Za to dziewczynka pochodzi z zamożnej rodziny a jak dziecko ma prawie wszystko to nie wiadomo co mu dać. A to już za tydzień 🤷‍♀️. Myślałam o jakiejś delikatnej biżuterii, kasy do koperty nie daję nigdy - no taką już mam zasadę. Ładny bukiecik i pamiątka.
Co to materializmu to masz całkowita rację, ale dzieciaki są teraz atakowane ze wszystkim stron sloganami kup to kup tamto. Takie czasy 😒. Moja młodsza córa ciągle chce, żeby jej coś kupować, a w pokoju pełno zabawek. Mam nadzieję że z tego wyrośnie.
To fakt. Dziewczynce zawsze łatwiej. Można kupić kolczyki, czy bransoletkę i prezent gotowy.

Hej, odebrałam wyniki badań genetycznych na trombofilie.. wizytę u lekarza dopierio mam zaplanowana za 3 tygodnie. Czy któraś z Was miała takie wyniki i udało się wam donosić ciąże z lekami ?

Załączniki

• 007D1D1A-B388-4164-B1CE-C12A165D13C8.jpeg
    007D1D1A-B388-4164-B1CE-C12A165D13C8.jpeg
    37,7 KB · Wyświetleń: 58
reklama
Hej, odebrałam wyniki badań genetycznych na trombofilie.. wizytę u lekarza dopierio mam zaplanowana za 3 tygodnie. Czy któraś z Was miała takie wyniki i udało się wam donosić ciąże z lekami ?
Ja na tyle na wynikach się nie znam. Ja mam MTHFR i PAI-1, ale obie heterozygotyczne i lekarz mówił, że to nie jest nic groźnego. Mam tylko brać kwas foliowy metylowany. Mówił, że gorzej jak jest homozygotyczny, ale szczegółów nie znam. Czynnik V Leiden chyba jest odpowiedzialny za zakrzepicę, ale czy to już oznacza trombofilie, nie mam pojęcia. Lekarz na pewno Ci wyjaśni.
Może @MalyGosc będzie wiedzieć więcej.

Do góry