reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

dziunka my mamy dziewczynki z podobnego wieku o ile pamiętam a bynajmniej moja teraz waży coś ok 10 kg i lekarka nic nie mów że grubas. Fałdki też ma :)) Je raz dziennie owoce, raz warzywa, raz kaszkę albo serek i pare chrpków a reszte cyc. Srednio co 3 godziny coś dostaje a w nocy co 5.

reklama
Dziewczyny ja nie wiem jak to z wagą ale Oliwierek waży ok 9600 a wyglądem wogóle nie przypomina Asienki chodzi mi o polisie, fałdki itd? Moim zdaniem waga nie jest duża. Oliwier ma 74 cm może fakt ze jest wyższy niż Asia ma do rzeczy

To powiem Ci lepszy numer. Antek Martolinki był cięższy od Asi o chyba kg, a wogóle nie było tego po nim widać. Nic a nic. Może to też o kości chodzi? Kurcze nie mam pojęcia.
A co do wzrostu przeczytaj uważnie;-):-p wykres trochę zakłamany, jak nic Asia ma więcej niż 74 cm.

Mnie troche dziwi, że dopiero teraz lekraki stwierdziły , że jest za pulchna, skoro Joasia, znajduje sie na ok 100% centylu prawie od urodzenia. Wg literatury spadek o dwa 'oczka' w krótkim okresie, na siatce jest zastanawiająca. Wiec waga ok, a na wzroście straciła średnio niecałe 25% w miesiąc, wiec nie tak źle. Chyba trzeba sobie zadac pytanie czy jabys nie sledziła wagi i wzrostu na siatce centylowej, to czy zaniepokoiła ciebie u niej jakaś zmiana w ostatnim czasie. Jezeli nie, to nie ma o co sobie głowy zawracac.

Tzn zawsze mówiły że za grubiutka, ale że karmiłam tylko piersią to nie było na to rady.
Dziękuję Ci za Twój post - uspokoił mnie, szczególnie jeśli chodzi o wzrost.:-)

To powiem Ci lepszy numer. Antek Martolinki był cięższy od Asi o chyba kg, a wogóle nie było tego po nim widać. Nic a nic. Może to też o kości chodzi? Kurcze nie mam pojęcia.
A co do wzrostu przeczytaj uważnie;-):-p wykres trochę zakłamany, jak nic Asia ma więcej niż 74 cm.

Dziunka ja ZAWSZE czytam uważnie ;p ........i wiem ze napisałaś ze Asia nosi 74 - tylko pomyślalam sobie ze wcale nie musi miec tego 74 bo jest pulpaśna i ubranka rozchodzą się na boki na jej ciałku przez co skracają się. No ja tak myślę! Zmierz ją sama w domu, przecież wielkiej filozofi w tym nie ma, ja mierzyłam i dokładnie wychodziło tak jak mierzyły pielęgniaki na miarce dla dzieci.

U nas mierzą od główki do pupy, a nóg nie - a przecież one też rosną? :D
Poszłam właśnie zmierzyć na śpiocha, przy lekko zgiętych nóżkach ma 76 cm.
Próbowała któraś mierzyć już na stojąco?

dziunka ja się ostatnio zastanawiałam czy nie spróbować jak młoda stoi koło ściany, ale wtedy też różnie wychodzi bo ma często przykucnięte nóżki.

reklama
Do góry