reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga / wzrost naszcyh Maluszków

kasiiula to zart? ponad 8kg w tym wieku to za malo? znam maluszka ktory w roczek mial 10kg i jest super chlopak, zywy, dobrze sie rozwija, zreszta twojemu pawelkowi tez niczego nie brakuje;)
no ja nie wiem własnie ;/ ;/ ;/ ... sumie Pawel roznie przybiera potrafi w tydzien 300g a poznije przez półtora miesiąca 110g ;/

reklama
Moja miala wage wyjsciowa 4 500 dlatego mnie martwi jej waga bo przytyla ogolnie 3 200 w ciagu 8 miesiecy :/ moja znajoma ma synka 3 miesiace i wazy 7 200 !!!!!

Moja miala wage wyjsciowa 4 500 dlatego mnie martwi jej waga bo przytyla ogolnie 3 200 w ciagu 8 miesiecy :/ moja znajoma ma synka 3 miesiace i wazy 7 200 !!!!!

Teoretycznie powinna podwoic swoja wage,chyba ze ciaza bylaprzenoszona lub mialac cukrzyce w ciazy. Ale to tylko teoria. Jest jeszczepraktyka w ktorej zycie dyktuje prawidlosci nie ksiazka. Jesli jest zdrowa to taka jej uroda :) Nie martw sie!

A moja corcia ma 7700 i skonczone 8 miesiecy czy powinnam sie martwic? Je pieknie i rosnie pieknie :)

Weri moja Mariczka mając 8,5 ważyła 7330 i to i tak już był skok w górę na siatce centylowej :) taka uroda po prostu, bo rozwija się super
My tez niedawno skończyłyśmy 8 miesięcy i mamy 7400! To super waga, 10 centyl !

lagajka i neferetete a ile wazyly wasze coreczki jak sie urodzily?
passingby ja przenosilam prawie 2 tygodnie ale cukrzycy nie mialam wysokie cisnienie i starsznie puchlam myslisz ze to ma jakies znaczenie?

passingby ja przenosilam prawie 2 tygodnie ale cukrzycy nie mialam wysokie cisnienie i starsznie puchlam myslisz ze to ma jakies znaczenie?

weri o ile moge sie wtracic to nie ma to chyba znaczenia. Ja miałąm ww objawy (cisnienie 150/120 srednio, nogi jak balony , rece, twarz+ białkomocz = klasyczne zatrucie ciazowe) a mały wazy ponad 10 kg. urodził sie 3630

Zgadzam się z Martolinką ja urodziłam równo w terminie a opuchlizne to miałam taką, że jak lekarz zobaczył mnie na prodówce to się wystraszył, dzień przed terminem jak trafiłam na patologie ciśnienie 180/120. Jaś urodził się z wagą 4050g i teraz równo w 8m-cu waży 9500g

reklama
Do góry