reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Ja gdy wstaję w nocy na siku mam tak opuchnięte stopy że ledwo udaje mi się na nich stanąć.. . Chodzić za bardzo nie mogę, bo moje bóle mijają tylko gdy leżę ... no jeść muszę niestety ale i tak większość to picie i owoce... Ta końcówka jest tragiczna, patrzeć na siebie nie mogę normalnie, i nie chodzi tu o te kg bo to mi wisi ale o to że jakaś taka brzydka się teraz zrobiłam na buzi... pocieszam się tym ze do wiosny znormalnieje ;)

reklama
Bryszka to pewnie woda Ci się zatrzymuje tym bardziej, że dużo pijesz, mało oddajesz i masz opuchliznę

od pukać u mnie brak opuchlizny, co nie jest wykluczone że wszystko przede mną. ja znowu mało piję a leci ze mnie jakbym wiadra co najmniej wypijała

też nie słyszałam, o tym brzydnięciu, dobre

wiem, że niby jak ma dziewczynka byc to urodę mamie zabiera. a mi się cera właśnie poprawiła,

Bryszka to pewnie woda Ci się zatrzymuje tym bardziej, że dużo pijesz, mało oddajesz i masz opuchliznę

od pukać u mnie brak opuchlizny, co nie jest wykluczone że wszystko przede mną. ja znowu mało piję a leci ze mnie jakbym wiadra co najmniej wypijała

też nie słyszałam, o tym brzydnięciu, dobre

wiem, że niby jak ma dziewczynka byc to urodę mamie zabiera. a mi się cera właśnie poprawiła,

I ja tak miałam że szkalnke wody wypiłam a miałam wrażenie że oddałam 3 szklanki, i wcale wielkiego pragnienia nie miałam, w nocy w ogóle nie piłam ale od 2 może 3 tyg mam takie pragnienie że szok! Może i Ciebie to dopadnie mi się wydaje że ma to też związek z produkcją mleka... gdzieś czytałam że w okresie laktacji mamy sporo większe zapotrzebowanie na płyny a ja odkąd piję jak smok mam czasem na sutku takie pojedyńcze kropelki(siary brak przez całą ciążę) więc wydaje mi się że to jest powiązane.

hm ja tam ciagle cos pije, ale glownie cieple jakies napoje...i woda sobie dopijam wiec z 3 litry dziennie gdzies tak wychodzi, natomiast siary nie mam...mam nadzieje ze mimo to bede karminc piersia bo bardzo bym chciala:)

Ja piję wiadrami, 3 litry na pewno wychodzi. W nocy obowiązkowo mam szklaneczkę z wodą przy łóżku i jak wracam z sikania to piję sobie chociaż 2 łyczki. Dziś piłam dużo ciepłego i wapno, bo czułam, że łapie mnie coś, nochal mi wysechł, więc trzeba się ratować. Siarę mam, czasem popłynie kilka kropelek, wcześniej czuję zwykle takie swędzenie w piersi. Ale nie ma reguły, przed porodem nic sie nie musi pojawić, żeby później była laktacja, także nie sugerujcie się tym laski.
Z tą brzydotą to ciekawe :-) może chodzi o opuchliznę i dodatkowe kg??

Ja tam piję strasznie dużo. Mąż nie nadąża z kupowaniem picia;-)Ale wydalam też dużo.

Wiecie co trochę mi odpuściły te obrzęki. Tzn. są nadal duze, ale widzę, ze mniejsze. To chyba od tego leżenia w szpitalu tak opuchłam, bo wczesniej tak nie było. A teraz jak pochodziłam to powoli schodzi.

reklama
Do góry