reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

No to wage malucha mam posprawdzana. Z dzisiejszego USG wyszlo mu 2,5kg i niby powinien troszke wiecej wazyc, ale za to jest długi wiec moge miec pewnosc ze sie rozwija prawidlowo mimo iz ja nie przybralam nic na wadze od miesiaca :eek:
Teraz mam tylko 6kg na plusie i nic do przodu nie idze, za to maluch ze mnie wysysa co tzreba :sorry: Spryciarz....

Powiedzialam to dzis mamie. Skomentowała: "widze, ze chuda jesteś" - hehe, o ile mozna tak powiedziec o ciężarnej :p
Ale racjie ma, bo poza wielkim brzuchem nie mam nigdzie zapasow tłuszczyku bo niby od czego jak te 6kg mi siedzi w brzuchu.

Ostatnia edycja:
reklama
Nimfii zazdroszczę, bo mi weszło oprócz brzuszka tu i ówdzie :-( Zobaczymy czy będzie mi dane karmić piersią i czy szybko zrzucę. Na razie nie ważyłam się ponad tydz., ale mam i tak już 14 na +.

Nimfii najważniejsze że synuś ładnie przybiera, 6kg to rzeczywiście mało, ale cóż taki Twój urok.

mi też wszystko w brzuch wchodzi ale mimo, że to ok. 15 kg będzie to nie czuje tego po sobie i nadal szybko śmigam, aż jestem w szoku, że daje radę....odpukać

Nie ma sie co martwic na zapas kilogramami :tak: Bo przy karmieniu piersia dziecko wiele wyssie, a dieta mamy karmiacej tez jest raczej niskokaloryczna.
No i kazda z nas moze zrzucic w dniu porodu inna masę ciala. Zazwyczaj ok 6-10kg ale to chyba nie jest regułą?

wlazłam przed chwilą na wagę, patrzę, a tu 67kg !!!! czyli od początku ciąży +19kg, z czego maluch góra 2700g a reszta to krew, macica, łożysko, wody i ja o_O :szok:

wlazłam przed chwilą na wagę, patrzę, a tu 67kg !!!! czyli od początku ciąży +19kg, z czego maluch góra 2700g a reszta to krew, macica, łożysko, wody i ja o_O :szok:
eee tam zrzucimy:)

Ciesz sie ze nie masz rozstepow na brzuchu bo to co mi sie zrobilo to istna masakra...jeszcze jakas alergia na to wlazla i szczypie i swedzi:/// no ale po porodzie jakos zaradze...

Ja dokładnie tyle samo czyli u mnie +15!!!! tylko że ja mam 155 cm wzrostu, i powiem Wam że dziwi mnie to że przez dwa tyg przybrałam 1,5 kg bo jem o wiele mniej niż przez całą ciążę ale nie wiem czym nie ma znaczenia fakt iż piję baaaardzo dużo i jestem ogóle cała opuchnięta wypijam dziennie ponad 4 litry płynów(tylko w nocy idzie mi cała 1,5 l butelka wody) i jak idę siu siu do po kilka kropli... więc wydaje mi się że woda się zatrzymuje (to znaczy wiem że na koniec ciąży tak jest) i stąd te rosnące kg.... A i raczej nie jest to zatrucie ciążowe bo białka w moczu brak i ciśnienie w normie(mierzę 3x dziennie)

Bryszko tez mi sie zdaje ze to woda. Ja tez mam tyle kg na plusie....moze to tez bc duza ilosc wod plodowych. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie jest ich dosc sporo acz w normie. No i mlody chyba przytyl nam;)

Po porodzie zejdzie opuchlizna wiec musimy dotrwac.

U mnie na opuchniecia pomaga spacer. Jak sobie robie pol godzinki ruchu na powietrzu to i uda mam mniej opuchniete i rece. A na twarzy mam chomiczka:d ale mam to gdzies;)

Mi w szpitalu przez tydzień przybyło 4 kilo :szok: Masakra!!! Ale widać, ze to woda, bo obrzękłam okropnie. Nogi mam jak słonica, az mnie skóra piecze:-(

reklama
Z tą pieczącą skórą, to mi najbardziej dokucza w nocy. Jak wstaję do WC to tylko widzę takie sino-bordowe balerony zamiast nóg.

Do góry