reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

reklama
Ja siarę mam od 15 tyg szok mam dość już tych wkładek w lecie myślałam że mi cycki się zagotują razem z siarą...:-D A co do picia tez dużo pije i latam po trochu wylewam..puchnąc zaczełam na początku 9 m-ca i nie wiem czemu na jednej nodze mam więcej opuchlizny niż na drugiej...:sorry:

Ja siarę mam od 15 tyg szok mam dość już tych wkładek w lecie myślałam że mi cycki się zagotują razem z siarą...:-D A co do picia tez dużo pije i latam po trochu wylewam..puchnąc zaczełam na początku 9 m-ca i nie wiem czemu na jednej nodze mam więcej opuchlizny niż na drugiej...:sorry:
Nie przejmuj się, u mnie taka asymetria objawia się nie tylko tym że puchnie mi lewa boga, ale żylaki też mam tylko na lewej. Widocznie tak może być.

Katerinka_2 mi też lewa noga puchnie bardziej od prawej aż czasem taka gorąca.:-D.i w buty ledwo się mieszczę..ehh chciałabym już urodzić bo nie mam w co się już ubierać na to zimno..

ankusch znam ten ból z ubieraniem, ostatnio w lumpie zakupiłam parę bluzek, żeby mieć w co się wcisnąć, spodni to dosłownie mam dwie pary i mam nadzieję, że mi wystarczą, najgorsze dla mnie było poszukiwanie kurtki, i też kupiłam w lumpie byle jaką byle by się dopnąć. a taki fajny tani lump znalazłam, takie tam cudeńka markowe, a ja się nie mieszczę:wściekła/y:

W temacie ubran dzis rano wlasnie stwierdzilam ze jednak jeszcze przyda mi sie ciążowa kurtka zimowa z pierwszej ciąży ;-) Bo juz myslalam ze urodze nim pojawi sie zima, ale przy takim zerowym stanie pogodowym to juz na wyjscia raczej zimowy, niz jesienny plaszczyk ;-)

no i mam dwie tuniki sweterkowe w ktore wchodze wiec to mi wystarczy na te 2-3 tyg do porodu :sorry2: Chodze juz raczej w legginsach bo w spodniach brzuszek gniecie :cool:

Pije raczej malo, i jem tez male porcje (sciśniety żoładek) za to czesto.
Nabial pokochalam ponad wszystko :-) mleko - płatki i kakao to podstawa kazdego dnia. Na kaszki manny czy budyn mialabym smaka ale mi sie nie chce ich robic :baffled:
W ogole gotowanie ograniczam do minumum bo jak chwile postoje to od razu czuje ucisk główki dziecka na dole :no: Nie da sie postac za duzo :sorry2:

A'propo ubrań, kilka lat temu kupowałam pierwszą kurtkę na snowboard, kłóciłam się z moim wtedy jeszcze chłopakiem że jest za duża, wezmę mniejszą-nieee dobra jest- kupuj. No i kupiłam wielki worek :) póki nie kupiłam następnej to w takiej jeździłam. Wczoraj zaczęłam przymierzać i okazuje się że z prawie 38 tygodniową ciążą jest akurat :) Uff, już mnie czekało chodzenie w płaszczyku od teściowej :-)

Waga wczoraj wieczorem pokazała 82 kg :confused:
Czyli + 17 kg

A u mnie wczorajsza waga u znajomej pokazala 71kg :szok: czyli juz mam +18kg :nerd: jestem w szoku bo waga idzie w gore w zastraszajacym tepie,mam nadzieje ze sie zatrzymam na tych 75kg.

A co do ubran to Ja mam szczescie ze u nas jeszcze jest w miare ta pogoda i nie ma takich spadkow temperatur jak w PL wiec kurtka jest u mnie zbedna :tak:

reklama
Do góry