reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

zgadzam się z Kasiente lepiej więcej badań niż żyć w niewiedzy ja przy pierwszej ciązy wielu nie miała, i okazało się teraz że nie chorowałam na toksoplazmozę.

reklama
zgadzam się z Kasiente lepiej więcej badań niż żyć w niewiedzy ja przy pierwszej ciązy wielu nie miała, i okazało się teraz że nie chorowałam na toksoplazmozę.

To dobrze że nie chorowałaś na toxoplazmozę.
Dziewczyny chodzi mi o badania zbędne typu: ukł. krzepniecia, biochemia.Nie jest tak że za granicą nie robią nic!!!Gr. krwi, toxo, różyczka, p/ciała itp są ważne i je robią!!! Powiem więcej że nie oszczędzają np. na immunoglobulinie anty D tak jak w PL (bo PL nie dają dopóki dziecko się nie urodzi, a nie wiadomo czy wcześniej nie dojdzie do zmieszania się krwi matki i dziecka). Dużym komfortem jest to że idziesz "państwowo" na wizytę i nie czekasz w kolejkach i ten państwowy lek. potraktuje Cię dużo lepiej niż prywatny w PL, mają większą wiedzę, nie są przemęczeni!!!
Pracowałam w PL z lekarzami i słabo się robiło od ich (nie)wiedzy i (nie)doświadczenia i robienia dobrej miny do złej gry.

hmm..ja niczego takiego jak biochemia czy ukl.krzepniecia nie mialam w badaniach:/// mialam standardowe badania morfo i mocz i na poczatkui jaies dodatkowe typu wlasnie rozyczka, toxo, cytomegalia itepe itede. No i teraz posiew pod koniec ciazy. Bez ekscesow a chodze prywatnie:)

Wiem że są tacy, którzy przepisują takie badania albo każą pić piwo przeciwrozkurczowo:szok:.A kobiety to robią no bo "lekarz kazał"
Posiew powinno się robić jak jest w b.ogólnym moczu dużo bakterii w innym wypadku nie ma potrzeby.

Wiem że są tacy, którzy przepisują takie badania albo każą pić piwo przeciwrozkurczowo:szok:.A kobiety to robią no bo "lekarz kazał"
Posiew powinno się robić jak jest w b.ogólnym moczu dużo bakterii w innym wypadku nie ma potrzeby.
jezu jakby mi lekarz powiedzial ze moge piwo albo wino pic t bym zmienila go. Moj to taki ostrozny ze w I trym zakazl nawet farbowania wlosow i robie nia paznokci bo to chemie wdychasz:) ale wole takiego niz takiego co bagatelizuje.

W kazdym razie przepisywal jak dla mnie podstawowe badania, i tylko jak mu cos nie gralo to dzialal.

Odejdę od tematu;-) mam teraz 7 kg na plusie, jak wytrzymam jeszcze te 3 tygodnie do porodu, to jeszcze dobiję do 10:szok: wszystko ok, tylko, że co nagle to po diable...

A ja mam 13 na plusie!!!Moze juz by wystarczylo... Powiem szczerze ze teraz nachodzi mnie ciagle ochota na slodycze...chcialabym najesc sie czekolady wedlowskiej truskawkowej lub torcika na zapas....to nie jest dobre...az sama sobie sie dziwie

reklama
Pepsi mi wychodzi ok. 1 kg tygodniowo:angry: muszę się ograniczyć, ale przynajmniej Mały zaczął przybierać na wadze i nadrobił, więc chociaż tyle, przestałam sie martwić jego niską wagą!

Do góry