reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

U mnie przez ostatnie 3 tyg jest 3kg na +, ale gin mówi, że to od wody, która zatrzymuje się już w organizmie (puchną mi ręce, stopy i twarz trochę), czyli od początku ciąży mam +13 kg.

reklama
Julianna, ja tam po Twoich zdjęciach nie widzę nigdzie tych 17 nabranych kilogramów. Z tym, że Ty byłaś wcześniej szczuplutka, prawda? Więc masz prawo przytyć trochę więcej i fajnie, że tego nie widać :)

nimfii kurcze od razu po porodzie będziesz taka jak przed...a mi zostaną kilogramy na całą zimę albo dłużej:-(

Przy pierwszym porodzie stracilam od razu te 11kg ktore wczesniej przybralam i wtedy bylam taka jak przed porodem.
A jesli teraz sytuacja sie powtorzy i zrzuce tyle kilogramow to bede ok 4 kg mniej niz przed porodem.... No to dziecko wszystko ze mnie wyssie.... Qrcze nawet bym nie pomysla ze ciąża może sie okazac dla mnie okresem odchudzania sie - jakby nie bylo do tego wszystko dazy.

Dziewczyny mam tylko 8 kg na plusie, ważę teraz 61 kg, 165 cm wzrostu.Maleńka jest maleńka, sensacje z żołądkiem dały mi popalić, bo na pewno więcej ważyłam:(

A wiec nie czuje sie osamotniona ;) Bo ja mam wlasnie 60kg (na plusie 6kg) ale przy wzroscie 160cm. i tez brak apetytu daje sie we znaki. Az sie czuje jak wyrodna matka jak slysze (np od babci) ze nie odzywaiam siebie i maluszka wystarczajaco :(

Nimfii nie przejmuj się wagą, bo z tego co pamiętam z Małym u Ciebie wszystko w porządku! Ja w 32 tc, miałam 3 kg na plusie, choć w sumie ważę pewnie najwięcej ze wszystkich. Ale pomimo mojej zmartwień z tytułu małego wzrostu wagi, lekarz stwierdził, że skoro dziecko prawidłowo przybiera, nie mam się czym stresować. Ja we wtorek się dowiem ile ważę.

Wlasnie nie wiem czy u malucha jest okej, ale wierze w to że tak jest....
Bo ostatnie USG mialam w 20TC a wtedy ważyl tylko 300gr, wymiary mial w normie. Od tego czasu nie wiem co i jak. Dowiem sie dopiero w najblizszy wtorek.
Brzuch rośnie i jest ogromny - wiekszy niż w pierwszej ciąży. i tylko po tym moge ocenic (domyslac sie) że dziecko rośnie w zawrotnym tempie
;)

nimfi- na pewno wszystko jest ok, i maluch rosnie. Ja tam waga i reszta sie nie przejmuje tylko odliczam tygodnie do wizyty i do porodu i w ogole jakos doczekac sie juz nie moge:)

Jedno wiem... ze maluch ulozony jest główka w dół ;) Przynajmniej tyle dobrze ze wiem... Ale jak czytam o waszych informacjach - ułozenie dziecka, ilosc wód, stan łożyska itp, to sie zastanawiama dlaczego w przychodniach nie robia tak szczegółowych badan i częstszych USG.

Niemfii nie dziwie Ci się, że się stresujesz, ale ja bym też miała standardowo 3 USG gdyby wszystko było w porządku, a już na pierwszym badaniu było podejrzenie, że ciąża jest martwa. Trzymam kciuki we wtorek za Ciebie i synka!

reklama
Ja mam USG na każdej wizycie i miło jest widzieć jak maleństwo rośnie. Z Tosią 7 lat temu mimo prywatnych wizyt też miałam tylko 3 usg i nie wiedziałam ile mała waży w ogóle dopiero jak się urodziła.Nie wiem czemu tak NFZ skąpi tych badań.Dla nas jako przyszłych mam to ważne.:wściekła/y::wściekła/y:

Do góry