reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Ja mam wagę w domu i co jakiś czas na niej się ważę. Zawsze na czczo i nago, najlepiej przed prysznicem, bo woda na włosach też swoje waży. Wizyty u gina mam średnio co 4 tygodnie, przeważnie o tej samej porze, ale ważę się w ubraniu, zależy co zjem na śniadanie...dlatego bardziej ufam swojej domowej wadze, która mam nadzieję, nie oszukuje mnie za bardzo ;)

reklama
Nimfii to masz szczęście:tak:
Ja się boję objadać.Póki co nie mam jeszcze ogromnego apetytu,ani zachcianek,ale u mnie słodyczy nigdy nie za wiele,no i tu się muszę ograniczać,bo się boję powtórki z rozrywki.W poprzedniej ciązy też się nie objadałam,nie miałam zachcianek,tyle,ze zaczęłam normalnie jeść śniadania i więcej owoców,a przytyłam ponad 20 kg:szok:.
Słyszałam,ze w drugiej ciązy się mniej tyje-oby oby;-).

Ja na początku ciąży miałam 58 kg na mojej wadze domowej.Ostatnio u gina było 61 kg,a jak się w domy zważyłam to było 59,5.Widocznie ta waga u gina mniej oszukuje;-) Pewnie jakby się na niej zważyła na samym początku to tez by było więcej niż 58,więc wychodze z założenia,ze przytyłam 1,5 kg;-)
ja wage u gina traktuje tylko op to zeby zbaczyc jaki jest przyrost wagi:) ja na poczatku wiadomo wazenie w ciuchach wiec wyychodzilo 58kg;) a teraz? zobaczymy:) a i tak waze sie w domu i widze ze te 2kg tylko mam jak na razie wiec zobaczymy jaki bedzie przyrost u gina:)

A ja slyszalam ze w drugiej ciazy tuje sie wiecej i trudniej zrzucic. Wiele opini na ten temat, ale zobaczymy jak bedzie ;)
eee ja w mojej poprzedniej ciazy tylam szybko mimo iz wymiotowalam i na tym etapie na ktorym jestem teraz miala 5kg do przodu:)

ja tak samo jak Ponko - codziennie ważę się rano, nago i naczczo i też przed prysznicem :) bo u lekarza to też zależy co akurat ma się na sobie i jak się je w ciągu dnia to też to leży w brzuszku, więc wg. mnie to kompletnie niemiarodajne. Ja mam porządną wagę, więc na pewno nie przekłamuje.
U mnie póki co +2,5kg :) nie jest źle :)

Hej dziewczyny, mnie zastanawia bardzo brak nadmiarowych kilogramów. Nadal ważę około 64kg, nawet chyba trochę chudnę, bo ostatnio było 64,3 wczoraj 64 a dzisiaj już tylko 63,7kg... nie wiem czy brak wagi nie odbije się negatywnie na zdrowiu maluszka. Brzuszek trochę mi wyleciał, ale oprócz tego nie ma żadnej różnicy i nie wiem czy się cieszyć, czy martwić.

ja ważyłam 61 kg góra jak nie pracowałam tylko siedziałam w domu, a teraz waże 65kg 4kilo poszło do przodu, ale mi dużo w brzuch, bo mam wielki ;)

Kurde a ja dziś się ważyłam rano to 4,5kg na plusie :) idę za godzinkę do gin jestem po obiedzie ciekawe ile ona mi naliczy...:)

reklama
Hej dziewczyny, mnie zastanawia bardzo brak nadmiarowych kilogramów. Nadal ważę około 64kg, nawet chyba trochę chudnę, bo ostatnio było 64,3 wczoraj 64 a dzisiaj już tylko 63,7kg... nie wiem czy brak wagi nie odbije się negatywnie na zdrowiu maluszka. Brzuszek trochę mi wyleciał, ale oprócz tego nie ma żadnej różnicy i nie wiem czy się cieszyć, czy martwić.
spokojnie:) jesli brzusio rosnie a Ty sie dobrze czujesz, to mozesz tak szybko nie nabierac na wadze. A moze mialas przed ciaza troche nadmiarowych kg??? nie martw sie:) mozesz nadrobic do konca ciazy;)

Do góry