reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

reklama
andrzelika ja też mam kiepską przemianę materii. Zawsze musiałam sie pilnować, bo inaczej tyłam. Ale teraz nie bedę sie odchudzać!

Oj, a ja mam kompletnie w drugą stronę :/ Niby +9kg od początku ciąży, ale teraz waga od dobrego miesiąca stoi :( Jem co mi wpadnie pod ręce, słodkie, słone, pieczone, smażone grillowane, nie ograniczam się K O M P L E T N I E . Miałam nadzieje, że dobije do +15kg i że po ciąży te 7-8kg zostanie :( Ale moja przemiana materii daje mi w kość nawet teraz :( Nie chce znowu wrócić do figury szkieletu :/

julianna niektorzy maja i tak.... mam taka kolezanke i kolege -moga zjesc ogromne porcje jedzenia, slodzyczy, wszystkiego, a i tak beda szczupli że az żebra widać. Juz taka twoja uroda :)

Julianna_Szcz - no nie wiem...przed pierwszym dzieckiem nosiłam 34-36, po ciąży miałam 38-40 - nie wiem czy jestem zadowolona z takiego obrotu sprawy :)

agutek79 mogę nosić spokojnie 36/38 , byleby w bluzce na krótki rękawek nie wyglądać jak ofiara maltretowania i głodzenia :p Bo niestety, ale niewiele lepiej to wyglądało przy wadze 48kg :/ więc niech mi się te 55 kg zachowa po ciąży i karmieniu a będę wniebowzięta ;)

julianna ja cale nastoletnie zycie wazyłam 50kg przy wzroscie 160cm i czulam sie wtedy rewelacyjnie. Ubrania na 34/36 nosilam, az przytulam do 55kg i to byl dla mnie wielki dramat :(
Wcale nie czulam sie dobrze z taka waga (nie bedac w ciazy oczywiscie). Musialam nakupowac ciuchow w rozm 40 a nawet 42.
Kazdy indywidualnie odczuwa te sprawy ;) jednak mnie bylo lepiej w szczuplejszej sylwetce.

U mnie 9 kg od początku na plusie! 7 z przodu wygląda groźnie, a całkiem realna wydaje się 8! Ech, nie będzie, ile ma być, byle wszystko było dobrze ;)

heh Echo, ja mam nadzieję że u mnie do tej 8 nie dojdzie bo dla mnie to już w ogóle jakaś katastrofa:-(

reklama
Też mam cichą nadzieję, że nie dojadę tak daleko, chociaż ostatnio lekarka stwierdziła jak ją zapytałam, czy nie za dużo przytyłam, że taki mój urok ciążowy i na jej oko mogę się spodziewać jeszcze około 10:szok: A staram się jeść racjonalnie, a i aktywna też jestem, na basen chodzę, spacerki.

Do góry