reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Mnie też bardzo ciągnie do słodkiego! Pozostaje mieć nadzieję, że po porodzie rzeczywiście to wszystko łatwo spada ;)

reklama
Anek82- niezły ten twój jak bym mojego chyba trzasła jakby tak mówił :p ale mój mówi na mój tyłek "szyny"...

To nic mój tato kiedyś idzie przez miasto i idzie moja mama przed nim, a jest troszkę przy kośći i on nagle słoninka czekaj krzyczy :p on to ma humor...

Ja ciągle nie mam ochoty na wszelakie obiady,mogłabym się żywic samymi słodyczami,albo drożdżówkami i lodami:-p no i nektarynki wpierdzielam jak najęta:-D
Narazie 7 kg do przodu na mojej wadze,ale już się boję co pokaże waga u gina w czwartek bo tam zawsze więcej:baffled:

Ja niedługo będę miała 5kg bo jeszcze moja waga nie doszła do 5 kg. Ale zauważyłam, że u mojego gina waga też jest większa tylko ja do niego przeważnie chodzę późnymi wieczorami więc nie ma się co dziwić, że waga jest większa bo np zjadłyśmy obiad, który się jeszcze nie strawił...
Nadal mam wstręt do jedzenia, wkurza mnie to bo ani normalnego obiadu ani kanapek ani normalnego jedzenia bo wiecznie nic mi się nie chce jeść... :/

Anek ale Twój ma poczucie humoru :-) dobrze, że tak do tego podchodzi a nie mówi Ci żebyś mniej jadła!

Ja dopiero teraz doszłam do wagi, którą miałam w 8 tc., ale Franek rozwija się dobrze, więc się tym nie martwię i tak ważyłam za dużo przed ciążą, więc w sumie to już się przestałam tym martwić, lekarz też przestał narzekać.

ja jak byłam w pierwszej ciąży to przytyłam całe 9 kilo ... no ale miałam 22lata teraz mam 34 i chyba te całe 6 kilo to nie taki dramat . jeść też nie za bardzo mogę nadal mnie mdli.zachcianek nie mam . ruszać się za bardzo nie mogę bo mam boczne łożysko przodujące... i mój gin jest przewrażliwiony . a co do ubrań to nadal noszę swoje spodnie zapinam pod brzuch i tylko staniki nowe kupiłam i jedną sukienkę do kościoła ( mąż się śmieje że wyjściówka ) . po co wydawać na razie kasę na ubrania ciążowe .

Ja się martwiłam, że nie tyję, a mam już ponad 5kg na +. Coś się martwię, że dobiję do porodu do 12kg, a tak bardzo chciałam jak najmniej, żeby potem nie musieć tego zrzucać... 5kg w 2 miesiące (bo dopiero w czerwcu udało mi się jakiś gram złapać). Już III trymestr się zaczyna zaraz i boję się, co będzie pod koniec...

Ja niedługo będę miała 5kg bo jeszcze moja waga nie doszła do 5 kg. Ale zauważyłam, że u mojego gina waga też jest większa tylko ja do niego przeważnie chodzę późnymi wieczorami więc nie ma się co dziwić, że waga jest większa bo np zjadłyśmy obiad, który się jeszcze nie strawił...
Nadal mam wstręt do jedzenia, wkurza mnie to bo ani normalnego obiadu ani kanapek ani normalnego jedzenia bo wiecznie nic mi się nie chce jeść... :/
ee waga u gina bym sie nie przejmowala bo oni i tak notuja tylko jaki masz przyrost wagi. Ja u gina, po obiedzie i ubrana zawsze mam ten 1kg, 15kg wiecej;)

No ale teraz bedac tydzien na diecie waga stanela w miejscu a co wiecej mam okolo 1kg mniej, wiec jesli waga sie zatrzyma amaly bedzie rosl prawidlowo to max 3kg chcialabym jeszcze w III trym przytyc. Nie wiecej. No a dieta jeszcze 3 miechy wiec luzik, tylko cukier mi troche skacze i trzeba go ustabilizowac...no ale to jutro sie dowoiem co i jak.

reklama
Ponko 12 kg to tak książkowo się nawet powinno przytyć,ja się modlę,zeby 'tylko"tyle było:zawstydzona/y:
A widze,ze w porównaniu do Was to ciut za szybko rosnę:zawstydzona/y::-(
Kurcze,no ale sie nie obżeram:no:

Do góry