reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w czasie ciąży oraz powrót do formy po niej :-)

Dziewczyny nie przejmujmy się kg, ja już 22tc i mam 5 na plus, nie wiem czy to mało czy dużo, ważne by maleństwu było wygodnie, bo moja Zosia ma za mało miejsca, na razie lekarz mnie uspokaja że to nic złego.ale biedna nie może sobie pofikać, bo jak juz kopie to zawsze w tym samym miejscu po prawej stronie.najważniejsze żeby w odpowiednim momencie się odwróciła, bo inaczej kiepsko będzie.

reklama
ja też mam parę rozstępów na tyłku i udzie, ale nie dużo, a na brzuszku wcale mnie to tak nie przeszkadza, mówią też, że karmienie piersią dużo pomaga schudnąć także karmcie, ja to będę do kiedy będzie pokarm :)
Aneczka- moja dzidzi była ostatnio odwócona głowką ku górze, teraz już zmieniła położenie ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja kochane teraz jestem w 21 tc a przytyłam dokładnie tylko 3kg. Ale podejrzewam, że to przez moje wymioty i wstręt do jedzenia, który znowu mi wraca. Nie mogę jeść mięsa i wędlin...
Rozstępy mam na udach na samej górze po wewnętrznej stronie, kosmetyczka mi poradziła żebym smarowała je codzień kremem do rozstępów ale dla ciężarnych. Ja kupiłam sobie w aptece krem i wydaje mi się, że troszkę robią się jaśniejsze ale zobaczymy po miesiącu czy skutkuje ten krem. Ostatnio mój gin też mi mówił żebym zaczęła już smarować te rozstępy bo szybciej znikają.

A ja na razie nie mam rozstępów oprócz tych co miałam z młodości :-) tylko na pupie i udach celluit straszny..chociaż wcześniej tez miałam i aż tak bardzo nie widziałam..:)

Ja bardzo dużo rozstępów nabyłam w pierwszej ciąży i oczywiście zostały ślady, więc teraz też się spodziewam :) choć jeszcze ich mocno nie widać....

mim- mówią, że przy drugiej ciąży nie wychodzi już tyle rozstępów także może się uda, do tego trzeba się przezwyczaić i pokochać jak mówią, bo to i tak nie zniknie ;)

A więc ja jestem spoza tego kryterium ;-) Bo przy drugiej ciązy już mam wiecej rozstepow niz w pierwszej mialam nawet pod sam koniec.
Rozstepy mam tylko na brzuszku, bo bardzo szybko on rosnie.

A jesli chodzi o to karmienie piersia, to pomaga zrzucic oponke z brzuszka, bo dzieki temu ze dziecko ssie piers to macica sie obkurcza - efekt płaskiego brzuszka :-D
A dodatkowo posilki jakie je mama karmiaca piersia maja zazwyczaj malo kalori, no a dziecko wysysa bardzo duzo kalori i wartosci odzywczych - rachunek prosty; zjadamy mniej niż spalamy.
Ja doczekalam sie efektu jojo gdy odstawilam dziecko od piersi :(

Andrzelika - pocieszające to co mówisz :tak:....
Nimfii - wszyscy chwalą tak karmienie piersią i ja też jestem przekonana o jego walorach i mam nadzieję, że tym razem uda się też przekonać dzieciątko do tych plusów, bo Maksymilian wypiął się na to same dobro.... niestety....

reklama
mim i tak czasem bywa, ale niewiele sie da na to poradzic ;) Choćby karmienie butelka jest łatwiejsze dla dziecka a wiec czesto gdy spróbuja to już nie chca inaczej.

Do góry