reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

Ja przed ciążą ważylam 55kg.... w dzien porodu stanelam na wage i pokazala 74kg...a wiec 19 kg na plusie...teraz po poltorej miesiaca od porodu waze 52 kg czyli jeszcze mniej niz przed ciaza:)... waga spadla w tepie natychmiastowym... w tydzien po porodzie juz nie mialam sladu brzucha:) bylam tym ogromnie zachwycona bo przyznam sie ze na punkcie wagi mam hopla:)Dodam ze praktycznie nic nie robie...tzn nie stosuje zadnych cwiczen ,tabletek itp..po prostu mam taki sam jadlospis jaki podawali w szpitalu:) ..pozdrawiam wszytskie mamuski i zycze szybkiego powrotu do wagi sprzed ciazy:)

reklama
Menasia, super schudłaś!! mam nadzieję że wszystkie tak z wagą polecimy!!
u mnie zapowiada się nie tylko dieta ale też stresy, za chwilę będzie dzidzia, która pochłania wiele czasu i poświęcenia, więc się chudnie mimo wszystko, a dodatkowo za 2tyg zaczynam sesję, więc wkuwanie dniami nocami, a w tym okresie też zawsze zrzucam ze 2kilo!!
tak czy siak trzeba chudnąć bo w lipcu bierzemy ślub i do tego czasu muszę ważyć 55kg (czyli ok.20kg do schudnięcia w pół roku)

tak czy siak trzeba chudnąć bo w lipcu bierzemy ślub i do tego czasu muszę ważyć 55kg (czyli ok.20kg do schudnięcia w pół roku)

Uda się :tak: Ja przytyłam w ciąży UWAGA +23 kg :szok: jak miałam tak 5 kg na plusie około 25 tygodnia ciąży i jedna babka mi powiedziała, że przytyła w ciąży 21 kg to pomyślałam sobie że pewnie żarła na potęgę i że ja napewno tak nie przytyje. A jednak stało się :tak: nie jadłam nocami, ani wieczorami, bardzo mało słodyczy bo smak miałam na kwaśne, ale wszystko co jadłam zostawało we mnie, pod koniec ciąży w ostatnich dwóch miesiąch nabrałam na siebie 10 kg, byłam opuchnięta, woda zatrzymała się w organiźmie.
Po porodzie szybko jednak wróciłam do moich 59 kg, po 3 miesiacach od porodu miałam juz tylko 61 kg ;-) kolejne 2 miechy i 59 więc i Tobie się uda :tak:

Ja schudłam w ciagu 4 miesięcy 13 kg i juz sie dobrze czuje...chodziaz do wagi sprzed jeszcze 3 kg ( przytyłam 20 kg okolo:dry: liczac wage brzuszka)

Ja przed ciążą ważylam 55kg.... w dzien porodu stanelam na wage i pokazala 74kg...a wiec 19 kg na plusie...teraz po poltorej miesiaca od porodu waze 52 kg czyli jeszcze mniej niz przed ciaza:)... waga spadla w tepie natychmiastowym... w tydzien po porodzie juz nie mialam sladu brzucha:) bylam tym ogromnie zachwycona bo przyznam sie ze na punkcie wagi mam hopla:)Dodam ze praktycznie nic nie robie...tzn nie stosuje zadnych cwiczen ,tabletek itp..po prostu mam taki sam jadlospis jaki podawali w szpitalu:) ..pozdrawiam wszytskie mamuski i zycze szybkiego powrotu do wagi sprzed ciazy:)

to miałas naprawde wielkie szczecie zazdroszcze ;-)ja musiałam ćwiczyc i troche ograniczac jedzenie żeby te 13 kg zgubić...:dry:

Posłusznie melduje: 8 tydzien i schudłam dwa kilo. Uffff:)Może jednak nie bede słonica. Pisałam wczesniej , że ja praktycznie w pierwszym miesiacu ciazy sporo przytyłam( ok 5 kilo) ni z gruszki ni z pietruszki, więc teraz się cieszę tym schudnięciem, tym bardziej że naturalnie nie czynie w tym celu żadnych starań, jem normalnie. Jak mi dobrze:)))

W tej chwili jestem w 18 tygodniu ciąży - od ostatniego ważenia przytyłam kilogram i obecnie mam 46,6kg. Ale w pierwszych tygodniach schudłam pół kilo... :-( Przybieranie na wadze nie jest moją najmocniejszą stroną, szczerze mówiąc liczę na to, że nabiorę trochę kilogramów podczas ciąży...

reklama
W 6 tygodniu ważenia miałam 46,2kg. Ale wcześniej moja waga wahała się między 43 a 45 kilo. Stres robi swoje w moim przypadku...

Do góry