reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży ta "prawidłowa" i rzeczywista

ja przytyłam jakieś 10 kg, po urodzeniu szybko odzyskałam dawną wagę a nawet mam parę kilo mniej, przed ciążą ważyłam 60 kg przy wzroście 171 cm a teraz jakieś 57 kg, nie przytyłam dużo bo w czasie ciąży wykryto u mnie cukrzyce i nie moglam się objadać:-(

reklama
Ja w ciąży przytyłam niecałę 6,5 kg, także prawie zaraz po porodzie wróciłam do swojej poprzedniej wagi czyli 52 kg.

ja przed ciaza wazyłam 50 kg i byłam z tego dumna,w ciazy przytyłam 27 kg a po ciazy waze 62,no coz takie jest zycie cos za cos,mimo iz robiłam serie brzuszkow co dzien za duzo to nie dało,ale i tak podoba mi sie moja figóra,jak to moj mąz mówi:kockanego ciałka nigdy za wiele

moja waga wyjściowa to ok.60kg, wczoraj na wizycie u ginekologa wyszło 74, więc przez 34tyg ciąży przybyło mi prawie 15kg...
mam nadzieję ze po porodzie szybko uda mi się dojść do poprzedniej wagi, a postaram się jeszcze z 5kg zrzucić dodatkowo!!

A u mnie waga wyjściowa była 49/50kg, zostało mi niewiele ponad 2 tyg do porodu a ważę niecałe 58kg, czyli niecałe 9k na plusie. To dośc niewiele, tymbardziej, że pochłaniam słodycze tonami, ale na początku wymiotowałam niemiłosiernie, potem przeszło na chwile, by powrócić w 7 miesiącu ( 7-8 miesiąc wymiotowałam praktycznie co drugi dzień)
No i niby te 9kg to niewiele, (bałam sie że dziecko będzie miało niedowagę) a wg USG maluch jest większy niż powinien byc na tym etapie ciąży... czyli nie jest źle, poprostu wszystkie potrzebne kilogramy zabrał sobie:-D

Witam :-)
Ja jestem juz 2 dni po terminie i narazie nic sie nie zapowiada na porod i przytylam 20 kg i wygladam jak wielki nadmuchany balon, bo przed zajsciem w ciaze nie bylam szczuplutka. Mam nadzieje, ze karmiac piersia szybciej sie da zzucic te kilogramy :-)

Ja w pierwszej ciazy przytylam 30kg ale w pierwszym miesiacu po porodzie zrzucilam 11kg a w drugim 7kg.
Nie glodzilam sie specjalnie ale mialam ciezka anemie i nic nie moglam w siebie wmusic.
Jakdlam 1 serek homo dziennie.Rodzina gotowala dla mnie potrawy z wysoka zawartoscia zelaza ale ja nie moglam kompletnie nic zjesc.

W ciąży przytyłam 13 kg, tydzień po porodzie odzyskałam wagę sprzed ciąży - 52 kg.
Jednak martwię się o dalszy spadek wagi, jeszcze przecież napewno zrzucę coś kilogramów.
Oprócz tego karmię piersią - mój mały jest bardzo żarłoczny - jak tak dalej pójdzie wyssa mnie do nitki.:szok::szok::szok::szok::szok:
Pa Pozdraiwam

reklama
Ja na poczatku ciazy wazylam 60 kg. teraz do porodu mam nie cale 8 tyg. i jak narazie przytylam 9 kg. obawiam sie czy moj synek nie bedzie maial za niskiej wagi, ale za 2 tyg. wizyta u gina.i USG wtedy sie okaze.

Do góry