reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

kilolek sorki że tak tylko sam link wkleiłam ale byłam zaspana i już tylko zerkałam na bb .... tym bardziej że bolała mnie głowa.....:-(
ależ nic nie szkodzi. Dziękuję. Przewidywana waga kkońcowa zwaliła mnie z nóg :szok: 94 kg!! Na razie wygląda jakbym była w 2 miesiącu :baffled: nie wiem czy to dobrze czy źle

reklama
Ja od wagi poczatkowej przytyłam 2.5 kg tylko że poczatkowo schudłam z 65 do 62 a teraz waże 67 kg wiec róznicy dużej nie ma :-)

U mnie powoli acz konsekwentnie pnie się do góry.. na plus 5,5 kg od standardowej wagi sprzed ciąży.
Dzisiaj usłyszałam, że przytyłam:-( Nie tylko brzuchowo:sorry: Zaczyna się:confused2: Osiągnęłam już prawie maxymalną moją wagę, jaką miałam kiedykolwiek.. Kiepsko wtedy funkcjonowałam:eek: Teraz to będzie wyzwanie:baffled:

U mnie powoli acz konsekwentnie pnie się do góry.. na plus 5,5 kg od standardowej wagi sprzed ciąży.
Dzisiaj usłyszałam, że przytyłam:-( Nie tylko brzuchowo:sorry: Zaczyna się:confused2: Osiągnęłam już prawie maxymalną moją wagę, jaką miałam kiedykolwiek.. Kiepsko wtedy funkcjonowałam:eek: Teraz to będzie wyzwanie:baffled:

ojej malina a ty spac nie mozesz :):-p

ja się załamałam ... waga po pobycie w Polsce - dziś zaczynam 25 tydzień ... mam na plusie 15 kg !!!! ;( tyle to ja chciałam przytyć przez całą ciążę ... a wystarczyły 3 tygodnie w Polsce i złapałam 8 kg ...

ja się załamałam ... waga po pobycie w Polsce - dziś zaczynam 25 tydzień ... mam na plusie 15 kg !!!! ;( tyle to ja chciałam przytyć przez całą ciążę ... a wystarczyły 3 tygodnie w Polsce i złapałam 8 kg ...
zawsze w pl się tyje...
ja pamiętam w zimę byłam na dietce bo na wesele do sis miałam lecieć...
i co... lot bbył tydziń przed weselem.... to ww ten tydzień tak prybrałam że nikt nie mógł uwierzyć:szok:sama nie wierzyłam że tak się da...
ael po weselu...:sorry: i po powroociee z jakiś tydzieńwszytko wróciło do normy.....

no mam nadzieję, że teraz coś waga przystopuje... choć watpię, bo jak nie ja to dzidzia będzie rosła ... w PL nie jadłam za dużo owoców i warzyw za to jogurciki, pączusie, mięska, itd. to dlatego. teraz wrócę znów do zdrowej dietki :) myślę, że dzidziuś mi za to podziękuje, bo już sam się chyba źle czuł z tym tluszczem w diecie...

Po odstawieniu słodyczy (ale nadal jem lody - podobno przy jedzeniu lodów więcej kalorii się spala niż przyjmuje) moja waga spadła, czyli teraz mam 7 kg do przodu. Przy opuchliźnie zbawienne okazały się jabłka! Przy codziennym jedzeniu jabłek opuchlizna zmniejszyła się, a waga spadła.

reklama
ja to sie znowu strasznie ciesze, ze waga zaczela isc w gore. Przed ciaza nie potrafilam przytyc. Wazylam 48-49kg. W 9 tyg. ważyłam 51kg w 14 tyg. waga spadła mi 1 kg. a zaznaczam, że czułam się świetnie, żadnych wymiotów, nerwów, nic, nie wiem dlaczego chudłam. W 19 tyg. waga pokazała 51kg. Dzisiaj zaczynam 23 tydzień. i mam 55kg:-) Nareszcie zaczęłam przybierać na wadze:-)

Do góry