reklama
Rozwiązanie
U mnie urodzeniowa 3870 ,w 6 tyg 4780 ,niestety karmiona mm plus pierś, teraz skończone 5 m i 7700
Aguu
Fanka BB :)
Kp?Hej ile ważą wasze 6 tygodniowe niemowlaki
Waga mojej dzidzi 4700 przy wyjsciu ze szpitala 2700 neonatolog powiedziała ze za duzo co o tym myślicie
Jeśli tak to nie za dużo.
Jest tylko minimum w przyrostach dzieci. Podaje się też statystyczne średnie przyrosty. Maksymalnych nie ma.
Tak piersiąKp?
Jeśli tak to nie za dużo.
Jest tylko minimum w przyrostach dzieci. Podaje się też statystyczne średnie przyrosty. Maksymalnych nie ma.
Aż sprawdziłam ile ważył mój synek, jak był w tym wieku, bo on też sporo przybierał. Tez byliśmy tylko kp, a jak miał 6 tygodni to ważył 4,8 kg. Później tempo przybierania zwolni, nie ma się co przejmować
aspekt
Moja córka urodzona w 34 tc z masą 2500 przybierała po wyjściu ze szpitala 0,5kg tygodniowo tylko na piersi. Trzecie dziecko, więc na pewno nie robiłam nic źle. Taki typ przybierania i już. Oczywiście, jeśli neonatolog chce zrobić badania np. na tarczycę albo odroczyć szczepienie do wyjasnienia sprawy, to warto sprawdzić.Hej ile ważą wasze 6 tygodniowe niemowlaki
Waga mojej dzidzi 4700 przy wyjsciu ze szpitala 2700 neonatolog powiedziała ze za duzo co o tym myślicie
K
Kasia 77
Gość
Każde dziecko przybiera na wadze w swoim tempie.U nas synek wyszedł ze szpitala z wagą 2800 i po sześciu tygodniach ważył 4800.Karmienie piersią.Pediatra chwaliła go ze tak ładnie przybiera.Uważam że nie jest to za dużo .Później przybierał mniej a piersią nie przekarmisz dziecka.Nic tylko się cieszyć.Aha i ja byłam u neatolog w 6 tyg. i mówiła że jest ok z wagą.
Aguu
No to luz. Mój syn miał podobnie. Ur 4380, w wieku 5tyg 7kg. [emoji33] Potem już zwolnił, więc spokojnie. Zacznie raczkować, chodzić, biegać i zwolni.Tak piersią
reklama
A co lekarz powiedział, oprócz tego, że za dużo przybiera? Trzeba sprawdzić na siatce centylowej, gdzie dziecko się znajduje z tą wagą. Nie ma porównywać z innymi dziecmi, bo każde dziecko to inny przypadek. Generalnie dziecko powinno przybierać mniej więcej wg. Poniższego schematu:Hej ile ważą wasze 6 tygodniowe niemowlaki
- 26–31 g/dobę w okresie 0.–3. mies.,
- 17–18 g/dobę w okresie 3.–6. mies.,
- 12–13 g/dobę w okresie 6.–9. mies.,
- 9 g/dobę w okresie 9.–12. mies.
reklama
Aguu
Czy dziecko karmione piersią można „utuczyć”? - mleczne wsparcie
Sporo było o małych przyrostach, a nawet o spadku wagi, ale jest grupa mam, których dzieci mają bardzo duże przyrosty, dzieci dobijają szybko do górnych granic siatek centylowych, a nawet wykraczają poza 97 centyl wszystkich możliwych siatek, przyrastają po 1000-1500, a nawet 2000 gramów na...
www.mlecznewsparcie.pl