reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

osinko Selinka ma ok 72 cm na stojaco a nosi body 80-86 :confused: :confused: dziwne te rozmiary ;-)

Selinka ok miesiac temu wazyla 9600 wiec mysle ze teraz ma ok 10 kg , maly lazik caly dzien sie rusza :tak:

reklama
Ja Igi nie ważyłam od października ale dzisiaj rano jak leżąc w łóżku sprobowałam ją sobie położyć na brzuch i podniosłam do góry to... stwierdziłam że przytyła chyba ze 2 kilo!!! zawsze była chudzina a teraz ...klocek mały się robi;-)

a czy Wy robicie swoim dzieciaczkom badania krwi???? iga jeszcze od urodzenia nie miała robionej morfologii, nie wiem czy moja pediatra oszczędza na nas , czy po prostu robi się tylko wtedy gdy jest taka potrzeba????

Kasianka zawsze mozesz zrobic palatnie. Nam zalecono morfologie bo lekarka stwierdzila ze cos bladziutki jest no i sie okazlo ze anemia. Dzieki Bogu wyniki teraz są zadowalające.
Wczoraj mierzylam mojego szkraba. Wyszlo 80,5 cm ale wiem ze to nie jest za bardzo miarodajne. A na wadze lazienkowej wychodzi prawie 13 kg . Tyle ze on jest grubej kosci bo tak juz nie jest takim strasznym pulpetem jak kiedys no i poszedl w gore.

Aqua- wydaje mi się, że ona będzie po prostu drobna. Ja jestem drobna i mój mąż co prawda wysoki, ale chudzina, więc Kinga raczej będzie po prostu filigranowa.

Pewno, że będzie drobna! To się dziedziczy.:-)
I Twoja Kingusia i moja Martynka taką mają urodę :tak:

Ja wczoraj bylam w przechodni z Majka na kontrole- mierzy 73cm i wazy 9300.Troche ponizej normy,ale pani doktor powiedziala ze wyglada bardzo ladnie i ze wszystko jest o.k.Ja osobiscie mysle tak samo :-) :-) :-)

Patryk na roczek wazy niecale 10kg (9,950) i mierzy 78 cm.

Dostalismy zlecenia na badanie krwi, ale nie na zwykla morfologie tylko na jakies badani zawartosci olowiu we krwi:szok: , maz mi mowil ze to przez to ze dzieci czesto skrobia sciany i zjadaja farbe a ta zwiera olow. Ponoc to u usa sie czesto zdarza i stad takie badanie. Ja tam nie zwuwazylam zeby Patryk lizal sciany.

Ja wczoraj bylam w przechodni z Majka na kontrole- mierzy 73cm i wazy 9300.Troche ponizej normy,ale pani doktor powiedziala ze wyglada bardzo ladnie i ze wszystko jest o.k.Ja osobiscie mysle tak samo :-) :-) :-)

Benita! 9300g to poniżej normy!!!:szok: ???? To co ja mam powiedzieć o niecałych 8000g:-( :-( :-( ???
Co do morfologi, to ja robiłam ostatnio Kindze, właśnie z powodu wagi, ale wszystko wyszło ok.

A nasz Maks tłuscioszek jak niewiem co, ostatnio warzył 10, 5kg
ale mysle, ze jak zacznie chodzic to zeszczupleje troche:-)

Dziewuszki a ja mam pytanie robicie badanie krwi maluchom i jakw przypadku takich szkrabów to wyglada...bo my teraz mamy skierowanie na badanie krwi i nie wiemy jak to jest?:tak: :tak: :tak:

reklama
U nas krew była pobierana normalnie jak u dorosłego, z ręki. WKłuła się pielęgniarka igłą i do próbówki krew skapywała.
Pozdrawiam

Do góry