reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

moja Agatka nosi już bodziaki na 80cm, niektóre robią się przykrótkie, tyzień temu ważyła 9800 :eek: a wygląda na szczupłą ;-)

reklama
Dzisiaj doznałam szoku - moja chudzina waży 11,5kg :szok: a ja obstawiałam 9,5 troszke się machnełam w obstawieniach - a taki z niego niejadek

My byliśmy wczoraj w przychodni, Piotruś waży 11.6 kg w body i pampersie i ma 80 cm. Mam pytanie do mam, czy wasze pociechy też są ważone w pampersikach i w bluzeczce?

U mnie w przychodni ważą bez ubranek i pampersa - Mateusz jest nagusieńki:-D

W naszej przychodni także ważą dzieciaczki na golaska.Chyba to dobrze,bo skąd wiadomo ile waży zawartość pampersika?:-D

A mój żarłoczek na 11 miesiąc (prawie:-) ) waży 8100g.
Przekroczyła magiczne 8kg-HURRRA!!!!:-D

Mokkate- zazdreoszczę. Moja Kinga w dniu dzisiejszym- w wieku 11 i pół miesiąca waży : 7600 g!!!!! :szok: i na bank jest najdrobniejszym dzieckiem wsród marcowych dzieciaków. Ale rozmawiałam z lekarką, obejrzała jej wyniki z morfologi i moczu- są dobre. Rozwija się prawidłowo. Chodzi trzymana za jedną rączkę. I lekarka kazała się nie przejmować, po prostu jest drobniutka. Ja w sumie też wielka nie byłam.
Tylko jak czytam, że Wasze maluchy ważą 11,5 kg......:-(

ivon - Kuba też zawsze był bardzo drobny w porównaniu do innych dzieciaczków - a jak czytałam ile ważą nasze marcowe szkraby to byłam w szoku, i martwiłam się ,że Kuba zawsze jest tyle za nimi a tu prosze taki skok i wyrównał braki.
Dawno go nie wazyłam i nie wiedziałam ile dokładnie wazy obstawiałam 9kg - jak lekarka mi powiedziała, że 11,5 kg to popatrzałam na nią i pomyślałam ILE - co ona gada - chyba jej się coś porąbało - to niemozliwe przecież on tak mało je ??? a tu prosze 11,5 jak złoto

tak więc Kinga też albo nadrobi albo jest już z natury drobniutka a dla dziweczynki to przeciez dobrze - najważniejsze, że wynikisą ok i , że się prawidłowo rozwija

Aqua- wydaje mi się, że ona będzie po prostu drobna. Ja jestem drobna i mój mąż co prawda wysoki, ale chudzina, więc Kinga raczej będzie po prostu filigranowa.

reklama
Wczoraj przy okazji wizyty u lekarza zważyłam Jaska. 10 200. Od czasu, jak zaczął chodzić, to go wyciągnęło i troszkę zeszczuplał.

Do góry