reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WAGA naszych Słoneczek

moja Agatka nosi już bodziaki na 80cm, niektóre robią się przykrótkie, tyzień temu ważyła 9800 :eek: a wygląda na szczupłą ;-)

reklama
Dzisiaj doznałam szoku - moja chudzina waży 11,5kg :szok: a ja obstawiałam 9,5 troszke się machnełam w obstawieniach - a taki z niego niejadek

My byliśmy wczoraj w przychodni, Piotruś waży 11.6 kg w body i pampersie i ma 80 cm. Mam pytanie do mam, czy wasze pociechy też są ważone w pampersikach i w bluzeczce?

U mnie w przychodni ważą bez ubranek i pampersa - Mateusz jest nagusieńki:-D

W naszej przychodni także ważą dzieciaczki na golaska.Chyba to dobrze,bo skąd wiadomo ile waży zawartość pampersika?:-D

A mój żarłoczek na 11 miesiąc (prawie:-) ) waży 8100g.
Przekroczyła magiczne 8kg-HURRRA!!!!:-D

Mokkate- zazdreoszczę. Moja Kinga w dniu dzisiejszym- w wieku 11 i pół miesiąca waży : 7600 g!!!!! :szok: i na bank jest najdrobniejszym dzieckiem wsród marcowych dzieciaków. Ale rozmawiałam z lekarką, obejrzała jej wyniki z morfologi i moczu- są dobre. Rozwija się prawidłowo. Chodzi trzymana za jedną rączkę. I lekarka kazała się nie przejmować, po prostu jest drobniutka. Ja w sumie też wielka nie byłam.
Tylko jak czytam, że Wasze maluchy ważą 11,5 kg......:-(

ivon - Kuba też zawsze był bardzo drobny w porównaniu do innych dzieciaczków - a jak czytałam ile ważą nasze marcowe szkraby to byłam w szoku, i martwiłam się ,że Kuba zawsze jest tyle za nimi a tu prosze taki skok i wyrównał braki.
Dawno go nie wazyłam i nie wiedziałam ile dokładnie wazy obstawiałam 9kg - jak lekarka mi powiedziała, że 11,5 kg to popatrzałam na nią i pomyślałam ILE - co ona gada - chyba jej się coś porąbało - to niemozliwe przecież on tak mało je ??? a tu prosze 11,5 jak złoto

tak więc Kinga też albo nadrobi albo jest już z natury drobniutka a dla dziweczynki to przeciez dobrze - najważniejsze, że wynikisą ok i , że się prawidłowo rozwija

Aqua- wydaje mi się, że ona będzie po prostu drobna. Ja jestem drobna i mój mąż co prawda wysoki, ale chudzina, więc Kinga raczej będzie po prostu filigranowa.

reklama
Wczoraj przy okazji wizyty u lekarza zważyłam Jaska. 10 200. Od czasu, jak zaczął chodzić, to go wyciągnęło i troszkę zeszczuplał.

Do góry