reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

reklama
ivon pisze:
Jest bardzo dużo przyczyn powstawania tych bakteri. Nie wiadomo skąd Kinga je ma. I podobno bardzo dużo dzieci je ma i długo się je leczy. Na początku lipca jak robiłam badanie moczu, to wyszło wszystko ok, a miesiąc później znów bakterie:-( Dla pewności w poniedziałek zrobię jeszcze raz badanie.
Wcześniej jak chodziłyśmy do nefrologa, to babka zrobiła Kindze usg nerek ( żeby sprawdzić, czy wszystko ma w porządku)wyszło dobrze i byłyśmy też na cystografi. Jest to badanie, które sprawdza,czy nie ma refluksu ( czy mocz się nie cofa) i czy nie ma zwężenia cewki moczowej- też wyszło dobrze. I to są dobre wiadomości, że przyczyną występowana bakteri nie są żadne wady w budowie ukłądu moczowego ani nerek.
Wlasnie o tym myslalam ale nic nie chcialam pisac zeby Cie nie straszyc.Super ze zadna z tych przyczyn nie jest powodow bakterii.Moze to poprostu sie z kupki bierze,w sensie ze w jednej pieluszce sie robi i kupe i siku i z kupki cos tak moze sie dostaje ..A wiadomo ze nie ma za bardzo mozliwosci tego zapobedz u takich maluchow.. :-[ Ja tez sie czasami o Majke boje kiedy widze jak sie obficie potrafi skupkac,no i odrazu pod kran z nia,ale czy to cos daje ::)

No własnie Ivon, najważniejsze, że nie ma nic złego z nerkami czy z cofaniem moczu!!! Trzymam mocno kciuki, żeby tym razem też szybko bakterie udalo się wygonić, ale żeby juz nie powróciły!!!!

Mam nadzieję,że tym razem wyleczymy je na dłużej, tyle, że właśnie w z tymi bakteriami jest tak, że często "wracają" i dość długo się leczy.

ivonMy też mamy nadzieje że wszystko się ułoży. Moze Kinga zostanie potraktowana jakimiś innymi lekarstwami dostępnymi już w tym wieku i wygoni sie te bestje jak najdalej. Trzymam kciuki

Dzięki dziewczyny. Zastanawiam się też, czy ona nie przybiera na wadze, tylko dlatego, że ma bakterie, bo przecież, jak w czerwcu je wytępiłyśmy, to powinna zacząć przybierać. I jak na początku lipca wciąż było ok, to waga powinna ruszyć, a w sumie przytyła przez ten okres niewiele. Więc ja już sama nie wiem dlaczego tak mało przybiera ??? ???

Po ukończeniu pół roczku Jaś waży 8200, czyli w ciągu ostatniego miesiąca przybrał kilogram ;D W wzrostu mamy już 69,5 cm :)

reklama
No to pięknie Jasiu przybiera na wadze, my jutro mamy szczepienie więc sie zważymy. Moja waga pokazuje że Mateoś waży już 9 kilo!!!

Do góry