reklama
benita_29
Marcowa mama 2006
Z Peterem to napweno łeb w łeb bo łby bardzo podobne- z naczyniaczkamikaśka76 pisze:Benita: to Peter z Majką i Agatą idą łeb w łeb.
benita_29
Marcowa mama 2006
Wlasnie o tym myslalam ale nic nie chcialam pisac zeby Cie nie straszyc.Super ze zadna z tych przyczyn nie jest powodow bakterii.Moze to poprostu sie z kupki bierze,w sensie ze w jednej pieluszce sie robi i kupe i siku i z kupki cos tak moze sie dostaje ..A wiadomo ze nie ma za bardzo mozliwosci tego zapobedz u takich maluchow.. :-[ Ja tez sie czasami o Majke boje kiedy widze jak sie obficie potrafi skupkac,no i odrazu pod kran z nia,ale czy to cos daje :ivon pisze:Jest bardzo dużo przyczyn powstawania tych bakteri. Nie wiadomo skąd Kinga je ma. I podobno bardzo dużo dzieci je ma i długo się je leczy. Na początku lipca jak robiłam badanie moczu, to wyszło wszystko ok, a miesiąc później znów bakterie:-( Dla pewności w poniedziałek zrobię jeszcze raz badanie.
Wcześniej jak chodziłyśmy do nefrologa, to babka zrobiła Kindze usg nerek ( żeby sprawdzić, czy wszystko ma w porządku)wyszło dobrze i byłyśmy też na cystografi. Jest to badanie, które sprawdza,czy nie ma refluksu ( czy mocz się nie cofa) i czy nie ma zwężenia cewki moczowej- też wyszło dobrze. I to są dobre wiadomości, że przyczyną występowana bakteri nie są żadne wady w budowie ukłądu moczowego ani nerek.
catherinka
Marzec'06 i Lipiec'09
No własnie Ivon, najważniejsze, że nie ma nic złego z nerkami czy z cofaniem moczu!!! Trzymam mocno kciuki, żeby tym razem też szybko bakterie udalo się wygonić, ale żeby juz nie powróciły!!!!
Dzięki dziewczyny. Zastanawiam się też, czy ona nie przybiera na wadze, tylko dlatego, że ma bakterie, bo przecież, jak w czerwcu je wytępiłyśmy, to powinna zacząć przybierać. I jak na początku lipca wciąż było ok, to waga powinna ruszyć, a w sumie przytyła przez ten okres niewiele. Więc ja już sama nie wiem dlaczego tak mało przybiera ??? ???
reklama