reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

reklama
Osinko z tego co wiem , to waga Agatki jest adekwatna do jej wieku i tego , że jest dziewczynką więc jest super!!!!
poza tym szalenie ambitna z niej dziewczynka.....bo po co czekać pół roku na coś co można zrobić w dwa miesiące ;) ;D ;D ;D

osinka pisze:
moja Agata  z wagi urodzeniowej 2480g w 2 miesiącu życia "dobiła" do 5700g - dzisiaj rano ją ważyłam w suchej pieluszce i jeszcze "na czczo" ;) dopiero po ważeniu dostała śniadanie i teraz śpi
już chyba dopędziła Wasze dzieci z wagą ;) lekarka w szpitalu mówiła, że zajmie jej to do pół roku  :p
Osinka,naprawde ambitna osobka z Twojej Agatki.Moja majka urodzila sie z waga 2940 a majac 3 miesiecy wazyla 5400g

Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę: jeśli na siatce centylowej wychodzi 10 centyli to znaczy to, że 10% dzeci ma taka wage w danym wieku??? Bo zapomniałam, jak sie to odczytywało ::)

A ja miałam nadzieje, że w końcu małego zważe bo wczoraj mielismy mieć szczepienie, ale nasz lekarz sie rozchorował :( musze czekać do następnego piatku

pytia pisze:
Dziewczyny, przypomnijcie mi proszę: jeśli na siatce centylowej wychodzi 10 centyli to znaczy to, że 10% dzeci ma taka wage w danym wieku??? Bo zapomniałam, jak sie to odczytywało ::)

Pytia, na 100% Ci tego nie potwierdzę, ale zajrzałam teraz do siatek i tak to bym odczytała.

My dzis idzemy na szczepienie i zwazymy klocka. Wczoraj zwazylam sie razem z nim i wychodzi ze wazy 7,5 kg. Zobaczymy czy rzeczywiscie tak jest

reklama
Do góry