reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WAGA naszych Słoneczek

kurka, tak czytam ile wasze dzidziajki waza to zaczynam sie martwic ze moj Lolo wazy zbyt malo (5,5kg), ale lekarz by mi powiedzial ze to zbyt malo a nic nie mowil wiec chyba dobrze wazy :)

reklama
mysle ze waga tak samo jak zabki czy kazde inne dorastanie malucha to indywidualny tok zyciowy
jesli nic lekarz nie mowil to nie ma sie czym martwic

Moj Jasio Bombasio wazy 7 kg( waga urodzeniowa 3,300kg) icaly czas mi na piersi wisi. Za niedlugo bedzie szerszy niz dluzszy!

I się potwierdziło 7,5 kg. A urodził się z 3100. Nieźle. Chyba jest największy z marcowych dzieciaczków.

Dzisiaj byłam u pediatry. Policzyła, że w ciągu tych prawie 4 miesięcy Jaś przybrał 2800, a więc w normie. Wg. jakiś tam tabel w stosunku do wagi urodzeniowej powinien ważyć 6170 i tyle waży :) Uspokoiła mnie więc, że na razie nie ma się czym martwić. Zobaczymy, jak będzie przybierał dalej. :p

pytia pisze:
Dzisiaj byłam u pediatry. Policzyła, że w ciągu tych prawie 4 miesięcy Jaś przybrał 2800, a więc w normie. Wg. jakiś tam tabel w stosunku do wagi urodzeniowej powinien ważyć 6170 i tyle waży :) Uspokoiła mnie więc, że na razie nie ma się czym martwić. Zobaczymy, jak będzie przybierał dalej.  :p
To fajnie ze w koncu sie troche uspokoilas,Pytia.Dodam jeszcze ze moja Majka jest tylko o tydzien mlodsza od jaska,ale napewno nie wazy 6 kilo tylko gdzies 5800.Tez sie czasami zastanawiam czy jej waga nie jest zbyt niska,jeszcze bardziej ze marcowe dzieciaczki rosna(i tyja) jak na drozdzach.Ale sie uspokajam ze Majka dobrze wyglada,jest usmiechnieta,aktywna,robi kupke,siku,wiec napewno wszystko gra.A ze bedzie szczupla panienka...no coz..chyba kiedys mi bedzie dziekowac ;D

reklama
Do góry